Witam w niedzielę wieczorem! o 21 robi się już ciemno, ale wieczór jeszcze ciepły. lipiec się kończy i połowa lata za nami
Aniu ja w tym roku mam klęskę daliową, połowa dalii nie wystartowała (glina widać za ciężka), dalie jednoroczne zniknęły podczas mojej nieobecności i martwi mnie to że za miesiąc ogród będzie smutny

Jedyna nadzieja w różach, że drugie kwitnienie będzie obfite

Dzisiaj niebo było tylko błękitne
Dario spotkamy się mam nadzieję już niedługo jak Cię nie poniesie za ocean, ale jakby były plany akurat na te dni to wsiadaj w autobus i przyjeżdżaj

W słońcu kwiaty wyglądają pięknie ale dla oka nie dla aparatu. Mam dziewięćsiły od Marysi Motyczki i dopiero u niej jest gigant...takich w górach to ja nie pamiętam a kupowała go jako bezłodygowy

(zobacz tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784 )
No może nie alpinarium

ale przy tarasie mam dwa nowe skalniaki, a trzeci starszy i pomieszczą trochę podobnych roślin! W przyrodzie tak jest wszyscy muszą żyć, a pszczółka może była słabsza?
Marysiu rozrośnie się floks na pewno, ładnie przyrasta.
Na niebo ja mam zawsze czas patrzeć, zresztą mam taką przestrzeń, że samo rzuca się w oczy! Jakbym siedziała jedynie wśród kwiatów i drzew pewnie zdjęć byłoby mniej, a ja ciągle chodzę w tzw pole
Basiu dziękuję

a kompozycje samoistne są najciekawsze. Miałam drugą wielką gipsówkę i po zimie przepadła, ta mniejsza jest ale boję się że też kiedyś zniknie. Niestety nie wysiewa się u mnie
Dorotko floksa możesz dostać (zapisz) bo jest go trochę, ale zobaczysz czy aparat nie zafałszował koloru.
Przez parę dni wiał przyjemny wiatr i przemieszczał chmury, były też opady ale spokojne, burze przeszły bokami.
Marysiu powiem nieskromnie

zdjęcie też mi się spodobało...zresztą nieudanych zdjęć nie wstawiam

No to będzie
bonanza z tym ostem

a tak chciałam dziewięćsiła
Ewuniu jak miło że mnie odwiedzasz, bo rzadkim gościem na FO jesteś
Niebieski kwiat to chyba zawilec, dostałam jako gratis worek zawilców od Starkla ale one są jednoroczne.
Z maków czarnych i lawendowych makówki dojrzewają i nasiona będą! Kwiatki różowe o które pytasz to tawuła crispa, a mam ja z patyczka od Michała Darmokota. Jest niska, kompaktowa i ładnie kwitnie! Pysznogłówki niestety znikają tzn te co mam jakoś się trzymają, ale inne kolory odeszły po roku czy dwóch latach
Parę dzisiejszych zdjęć
Taki ciekawy kwiatek Deinanthe
Liliowiec Kwanso variegata
parę nowych różyczek
Sebastian Kneipp ciągle mnie zachwyca, po krótkim wiosennym, cięciu!
Czarcikęsik Kluka
i jeszcze cebula piętrowa egipska
i takie tam
piękne niebo, ale nudne
Dziękuję za uwagę i życzę dobrej nocy!