Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu pola faktycznie mają wiele uroku, piszesz ze zaraz wjadą kombajny. U nas pierwszy wczoraj już rozpoczął żniwa. Dzień coraz krótszy, a od jutra jak zapowiada przysłowie zimne noce i poranki.
Tojad przecudny ;:215 oczywiście floksy również.
Marysiu co to czy to jakaś odmiana goryczki https://images82.fotosik.pl/714/9d81bbb25d4d91ae.jpg
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu i dogoniły twoje roślinki wiosenne opóźnienie jedynie moje pysznogłówki już przekwitły a Twoje w pełni kwitnienia. Podpowiedz proszę czy po kwitnieniu wycinasz badylki czy zostawiasz aż zaschną.
Zdjęcia tradycyjnie mistrzowskie , planuj wydanie albumu bo szkoda by zginęły w czeluściach internetu.
Miłego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu, czy to floks czy jakaś cudowna ostróżka?
Kwiaty jak u floksa, ale pokrój rośliny jak ostróżki?
Cuda i dziwy ;:oj
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Marysiu śliczne te Twoje liliowce ,moja kolekcja jest nieco mniejsza całe 4 odmiany :;230 ,zresztą cały ogród śliczny całe mnóstwo różnego kwiecia, deszcz mnie już dobija ,ciągle pada ,co prawda rośliny przy tym rosną ale są tak zmoczone ,że nie maja wcale uroku.Wczoraj ogarnęłam trochę mięte ,bo panoszy się niemiłosiernie ale pięknie pachnie i ładnie kwitnie.Pozdrawiam serdecznie :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj tam, oj tam Marysiu ;:196 ;:306

Obrazek

Ten floks jest wprost bajeczny ;:oj
I ta floksojeżówka też cudna ;:63 W tej chwili, gdzie się nie spojrzy, tam cudowne widoki. Kolory mieszają się ze sobą, zapach, że aż kręci się w głowie. Kocham ten czas ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu jakie Ty cudności pokazujesz, te liliowce są piękne, no a floksy bajka ;:167 , szczególnie ten co Iwonka pokazała ;:215 , ciekawe jaka u Was pogoda, u nas dzień w dzień pada, a dzis to już prfzesada zupełna, ani minuty nie przestał padać deszcz, a pada od 7 rano, a mamy po 20 stej, no i jak tu sie cieszyć z tego lata ;:185
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, wreszcie mogłam u Ciebie co niecio pooglądać, mam dzisiaj troszkę mocniejszy net.
Dziewanna austryjacka to dla mnie kolejna nowość, bardzo ładna.
Powtórzę za innymi - liliowce cudne ;:167
A floks biało fioletowy - jak marzenie.
Zdjęcie z mgłą jest niesamowite, a wiem, że to nie fotomontaż. ;:215
Ja za kilka dni mam urlop ale bardziej bedę ratowała swoje zdrowie niż wypoczywała (nie, nic poważnego, ale muszę się za parę spraw zabrać).
Ile zdołam zrobić w ogrodzie to zrobię, reszta musi zaczekać może nawet do przyszłego roku.
Gladiole od Starkla są rzeczywiście super. To moje pierwsze mieczyki, tak w ogóle.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Maryś!
Dawno mnie nie było, ale powoli staram się zaległości uzupełniać. ;:108
Pospacerowałam po ścieżynkach ;:65 ;:65 Twojego ogrodu i muszę przyznać, że było bardzo urokliwie. ;:63
Tak bardzo dużo pięknych roślin kwitnie, ;:303 niektóre widzę po raz pierwszy. :roll:
Wszystkie ogromnie ucieszyły moje oczy, :tan a szczególnie lilie i liliowce. ;:215

U mnie też dużo wody z nieba leci i dobrze, bo nie dałabym rady w tym roku podlewać systematycznie. ;:333 Mam bardzo ograniczony czas dla działeczki. ;:223

Niech Ci pogoda i zdrówko dopisują. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

Wczoraj dokończyłam niewielką grządkę, bo nowości czekały na posadzenie a i pierwiosnki schowane pod roślinami marnie narastały, no to ujrzały światło dzienne i teraz na nie liczę Obrazek Porobiłam trochę porządków i rozrastającymi się roślinami, z winoroślą, ale niestety grządka irysowa dalej czeka. Czekam na przypływ weny, sił i gotówki, bo muszę dokupić ziemi i piasku. Niestety zakup mebli ogrodowych i ogrodzenie zjadł wszystkie oszczędności ;:223 Teraz w planie jeszcze podróż do Augustowa i zwiedzanie po drodze Kazimierza z powrotem, a w drodze do A. jeszcze nie zdecydowaliśmy?

Aniu miło, że tak uważasz, ale mam zwyczaj robić dużo ujęć i wybieram najlepsze...widać wybór dobry skoro Ci się podobają ObrazekLato to rzeczywiście obfitość kwitnień ;:215

Kasiu uważaj na siebie, a przede wszystkim na maleństwo które nosisz pod serduszkiem ;:167
Upał już parę razy zwyciężył i zgonił mnie z ogrodu, ale ja nie szarżuję, bo te lata mam już za sobą.

Dorotko zacznę od końca...to Goryczka dahurska nowy nabytek i na zdjęciu wygląda okazale, ale w rzeczywistości to maleństwo...ledwo ją wypatrzyłam :shock: za to tojad ślicznie się rozrasta przesadzony prawie do cienia. Wczoraj odwiedził nas znajomy rolnik, bo przywiózł mi zaopatrzenie dla kur i ziemniaki, martwi się bo wszystko się kończy a pola mokre i o wjeździe kombajnów nie ma mowy! ;:185

Julciu mamy wykupione miejsce w necie na przechowywanie zdjęć OneDrive a ja nie mam czasu na wysłanie tam moich zdjęć, to co mówić o czasie na album czy coś podobnego? :wink:
Pamiętam jak wszyscy uspakajali, że przyroda nadgoni po fatalnej wiośnie, no i spieszy się jakby nie mogła przedłużyć tego lata ;:224 Większość przekwitniętych bylin skracam zostawiając tylko część liści dolnych, bo raz wycięłam bodziszki do ziemi i nie chciały odróść. Miłego wypoczynku ;:196

Mariolko to floks plamisty, mam go od Marty ale już wiem że dokupię inne odmiany, bo jest bardzo ładny!

Tereniu może nawet na chwilę skupię się na innych kwiatkach, bo liliowców jest już sporo i niech się rozrastają :D Deszcz niszczy urodę kwiatków, ale czy mamy na to wpływ ;:185 Mięta niestety jest agresywna i trzeba mieć ja na oku, bo u mnie nawet przez wiadro się przebiła i górą wylazła. Już suszę nasionka jarzmianki ;:168

Iwonko 1 ;:168 z floksów zawsze na wiosnę coś znajdę w Auch.. Nie ma nazw tylko kolory, ale wygląd kwiatka zgodny ze zdjęciem. floksojeżówka to floks plamisty ;:333

Iwonko iwona0042 u mnie też deszcz podlewa, ale nie przesadza na szczęście. Widzę to po wolierze kurzej, bo szybko woda wsiąka, współczuję nadmiaru wody :wink: Cóż gromadzę te rośliny jak wiesz i więcej przybywa niż ubywa ;:306

Bea oj to denerwujące takie słaby net, ja mam radiowy i na razie nie narzekam. Trochę wyższy abonament, ale jest nas czworo do niego to można sobie pozwolić,a domowy informatyk dba o jakość :D Dziewanna to stały mieszkaniec ale chimeryczny. Liliowce, lilie i floksy to teraz główne kwitnienia i jest pięknie!
Pochwalam zajęcie się zdrowie nawet za cenę urlopu, bo to potem procentuje. Ja swoje gladiole posadziłam późno i nie wiem kiedy zakwitną ;:202

Lucynko na FO Cię nie było, ale mam oko na Ciebie i rozumiem brak czasu, bo każdą wolną chwilę musisz dzielić między wszelkie przyjemności ;:168 Zapraszam Cię na ścieżki wiejskiego...może nawet nie wirtualnie. Mnie też podlewa ale z umiarem i niech tak zostanie, bo pomidorki ładne i niczym nie kropione, to takie będą szczególnie pyszne i zdrowe. Życzę Ci dużo słońca i spokoju w codziennym życiu ;:196

Innych cieszą odmianowe a mnie te, bo do tej pory żadne jeżówki nie chciały u mnie rosnąć ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia odwiedzającym!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ale masz mnóstwo cudnych liliowców. :tan Tojad dwukolorowy przeuroczy. Zresztą co będę pojedynczo wymieniać. Wszystko masz super, a fotki mistrzowskie. ;:215 ;:63
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Rzeczywiście czas leci bardzo szybko ;:222 . Już mamy połowę wakacji i lata :roll: . No niestety na to nie mamy wpływu. U Ciebie cudne letnie pejzaże ;:138 . Pierwsza dalia bardzo urodziwa ;:108 . Floksów masz bardzo dużo a one są boskie i uwielbiam je ;:167 . Szkoda tylko, że te nowsze odmiany tak wolno przyrastają ;:222 . Portreciki roślin robisz bardzo udane ;:333 . Jeżówki purpurowe są bardzo ładne , odmianowe czy nie zawsze cieszą oczy ;:108 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Nie znalazłam adresu Kory, może masz ?
Ślicznie wyszły rudbekie na tle niebieskich listków -pięknie to wyszło ;:138 \Cudne floksy , ostatnio chyba przezywają renesans, bo to stare babcine kwiatki :) ale bezproblemowe , pachną i jest wiele kolorów, Ty masz dwa niespotykane ;:63 A w ogóle ślicznie u Ciebie, kolorowo , wiele róznych bylin... :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu a u nas leje sie już kolejny dzień z nieba, Szczecin zalany, wszędzie straże wodę pompują z piwnic, z róznych innych punktów, tramwaje nie jeżdżą tak jak powinny, ach, jakiś armagedon, nasz prezydent mówił coś kiedyś o pływających ogrodach w Szczecinie, ale to miało być w 2050 roku a nie teraz ;:202 , na działeczke nie ma jak jechać, a martwię się czy aby skarpy nie spłynęły, tyle wody wszędzie ;:219
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Faktycznie, ten floks u samej góry jest bajeczny, przepiękny :shock:
Gdzie ty takie piękności kupujesz ???
Inne floksy, liliowce, jeżówki, rudbekie też piękne ;:108 ;:108