wspaniały kwiat, jestem pod ogromnym wrażeniem jego urody. Ostatnia fotka ukazuje wszystkie detale jego piękna i Twojego kunsztu do fotografowania
  wspaniały kwiat, jestem pod ogromnym wrażeniem jego urody. Ostatnia fotka ukazuje wszystkie detale jego piękna i Twojego kunsztu do fotografowania   .
 .
 wspaniały kwiat, jestem pod ogromnym wrażeniem jego urody. Ostatnia fotka ukazuje wszystkie detale jego piękna i Twojego kunsztu do fotografowania
  wspaniały kwiat, jestem pod ogromnym wrażeniem jego urody. Ostatnia fotka ukazuje wszystkie detale jego piękna i Twojego kunsztu do fotografowania   .
 .
 Jaka piękna biel. Przecudnej urody kwiat, a do tego wspaniale zaprezentowany.
  Jaka piękna biel. Przecudnej urody kwiat, a do tego wspaniale zaprezentowany.  

Szczególnie ostatnie zdjęcie mi się podoba
  Szczególnie ostatnie zdjęcie mi się podoba  

Podlewam wodą prosto z kranu Grażyno.gracesz pisze: ale chciałam się dopytać: jaką wodą je podlewasz??

No jak ? Bez filtrowania ? Nie przegotowaną wodą ? Wszystkie podręczniki mówią o tym, że ziemia staje się zasadowa od tego i kaktusy nie rosnąmaryjan13 pisze:Podlewam wodą prosto z kranu Grażyno.gracesz pisze: ale chciałam się dopytać: jaką wodą je podlewasz??

Niech im
 Niech im   świeci. Pozdrawiam i podziwiam.
 świeci. Pozdrawiam i podziwiam.
 Ładnie Ci kwitną. Bardzo mi się podoba kolor kwiatów Twojego N. mammulosus
 Ładnie Ci kwitną. Bardzo mi się podoba kolor kwiatów Twojego N. mammulosus  

Są rzeczy kluczowe, ważne, mniej ważne i nieistotne w uprawie kaktusów. Podlewanie odpowiednią wodą jest mniej ważną sprawą. Kluczowe jest zapewnienie słonecznego stanowiska oraz dobór substratu, ważne są częstość i intensywność podlewania, mniej ważny jest dobór naczyń do uprawy a nieistotna jest np. barwa użytych doniczekcactus habitat pisze:No jak ? Bez filtrowania ? Nie przegotowaną wodą ? Wszystkie podręczniki mówią o tym, że ziemia staje się zasadowa od tego i kaktusy nie rosną

Doskonała decyzja o zakupiemaryjan13 pisze:Zakwitł dzisiaj drugi z kaktusów kupionych na wystawie w Gliwickiej Palmiarni - Echinocereus bristolii
 Taki piękny kaktus nawet jak nie kwitnie, a kwiat to dodatkowa atrakcja.
  Taki piękny kaktus nawet jak nie kwitnie, a kwiat to dodatkowa atrakcja.