Miłego dnia!
Moje różne zakątki.... cz.2
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Lilie i liliowce Aniu no i jeszcze róże i hosty kwitnące to samo sedno letnich ogrodów i ogródków...Miłe
widoki i zdjęcia!
Miłego dnia!

Miłego dnia!
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, piękne lilie, liliowce hosty cudowne
Ślicznie teraz w ogrodach!
Ślicznie teraz w ogrodach!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A widzisz lobelię tak podrasowałaś (powiększyłaś
) że nie poznałam
Aniu często tak jest że coś dzielisz i przepada, a może dzielimy w niewłaściwym momencie?
Aniu często tak jest że coś dzielisz i przepada, a może dzielimy w niewłaściwym momencie?
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu kochana, jak u Ciebie pięknie
smacznie, kolorowo i pachnąco.
Cudowne róże, wspaniałe lilie i liliowce, wypasione hosty i gigantyczne powojniki, do tego pachnące goździki i cała kolekcja maków.
Oj wymaga to wszystko pracy , podlewania, miłości i dużo czasu ale za to efekty powalające.
Widzę, że nikt nie nazwał różowego clematiska, na moje oko to bylinowy Aljonushka, czerwony może być Solidarność a granatowy Multi Blue. Correvon pisze się przez dwa rr. Ale się wymądrzam.

Cudowne róże, wspaniałe lilie i liliowce, wypasione hosty i gigantyczne powojniki, do tego pachnące goździki i cała kolekcja maków.
Oj wymaga to wszystko pracy , podlewania, miłości i dużo czasu ale za to efekty powalające.
Widzę, że nikt nie nazwał różowego clematiska, na moje oko to bylinowy Aljonushka, czerwony może być Solidarność a granatowy Multi Blue. Correvon pisze się przez dwa rr. Ale się wymądrzam.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Jakie owoce i przepiękne lilie
Aniu sadź Gizelke , to bezproblemowa róża, warto mieć , nie musi tak mocno rosnąć, sama , oddzielnie , rośnie jak krzew

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Oj wydaje mi się, ze Solidarność, to chyba nie... Tamten ma bardziej masywne płatki?
Taki trochę jak Stasik, ale to loteria...
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ania może mieć rację, nie znam Stasika ale zerknęłam w gogle i rzeczywiście podobnie wygląda. 
- anabuko1

aneczka1979 -Aniu Ja też kocham te hosty.Im więcej mają lat tym są piękniejsze. Moje już i tak są mocno dzielone. Ale u ciebie też widziałam kilka pięknych kep.
plocczanka -Lucynko I furtkę I bramę otworzyłam I serdecznie zapraszam i na czerwoną i na czarną porzeczke. Mam jeszcze borówki, agrest,aronie.
Hmmm nawet nie wiedziałam, że gołębie to takie psuje.Zezrec kwiaty porzeczki.A to hultaje!!
Lilie, liliowce mnie też zachwycają. Nieziennie od kilku lat.
jonatanka-Asiu Dziękuję za tak miłe słowa.
I ja uwielbiam hosty,lilie róże od dawna. Clemki I liliowce od bycia ba forum.
Kolory jak widać w ogrodzie też bardzo lubię. I wreszcie te moje wieloletnie nasadzenia dały pożądamy efekt.
Leander trochę zmienia kolor od beżu pomarańczy -bladej do białości w przekwicie.Mój ma drugi rok i nie wielki ma krzaczek.Ale moje róże nie nawozone.
clem3-Małgosiu Oj bardzo pechowo to wesele dla nas wyszło. Dziś mąż miał zdjete szwy.Ale to bliska sercu rodzina z którą może jedyna nawet utrzymujemy bliższe kontakty.Moja córka jeszcze wyprowadza ich syna. Mus jechać. Najwyżej więcej się posiedzi. To będzie inne dla nas wesele.
Lilie,liliowce,hosty, róże -uwielbiam. Jak dużo osób. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. O który powojnik pytasz ?Bo jakoś nie kojarzę, który to ma okrągłe paki
White -Moniczko A to ciekawe jak ja się ludziom kojarzę. Z hostami ( to już parę razy słyszałam ) i z liliowcami.No mam już ich trochę sama dokładnie nie wiem ile.
Oj ja też chciałabym kilka liliowcow.Ale działki nie za-liliowcuje.No tak w małym ogrodzie to tylko ulubieniec trzeba mieć.
Dziękuję za info o nawozie do róż. Kupię. A mam taki W granulacie uniwersalny, to zły będzie im podać?
A obornik na jesieni to jaki najlepszy?
Maska-Marysiu No widzisz biała lobelia.Pierwszy raz w tym roku kupiłam taką. Zawsze niebieska.O tak czasami dzielone rośliny nic sobie z tego nie robią a czasami się obrażają i potem fochy w rosnieciu sprawiają.

Lilia św.Józefa, czyż nie jest piękna ??
Przez kilka lat nie udawało mi się z nią.Co posadziłam to przepadała.Ale co roku dalej nową sadziłam.I ww końcu się udało.Już jest kilka lat i nawet się deko rozmnożyła

Nachyłek Zagreb i...

plocczanka -Lucynko I furtkę I bramę otworzyłam I serdecznie zapraszam i na czerwoną i na czarną porzeczke. Mam jeszcze borówki, agrest,aronie.
Hmmm nawet nie wiedziałam, że gołębie to takie psuje.Zezrec kwiaty porzeczki.A to hultaje!!
Lilie, liliowce mnie też zachwycają. Nieziennie od kilku lat.
jonatanka-Asiu Dziękuję za tak miłe słowa.
I ja uwielbiam hosty,lilie róże od dawna. Clemki I liliowce od bycia ba forum.
Leander trochę zmienia kolor od beżu pomarańczy -bladej do białości w przekwicie.Mój ma drugi rok i nie wielki ma krzaczek.Ale moje róże nie nawozone.
clem3-Małgosiu Oj bardzo pechowo to wesele dla nas wyszło. Dziś mąż miał zdjete szwy.Ale to bliska sercu rodzina z którą może jedyna nawet utrzymujemy bliższe kontakty.Moja córka jeszcze wyprowadza ich syna. Mus jechać. Najwyżej więcej się posiedzi. To będzie inne dla nas wesele.
Lilie,liliowce,hosty, róże -uwielbiam. Jak dużo osób. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. O który powojnik pytasz ?Bo jakoś nie kojarzę, który to ma okrągłe paki
White -Moniczko A to ciekawe jak ja się ludziom kojarzę. Z hostami ( to już parę razy słyszałam ) i z liliowcami.No mam już ich trochę sama dokładnie nie wiem ile.
Dziękuję za info o nawozie do róż. Kupię. A mam taki W granulacie uniwersalny, to zły będzie im podać?
A obornik na jesieni to jaki najlepszy?
Maska-Marysiu No widzisz biała lobelia.Pierwszy raz w tym roku kupiłam taką. Zawsze niebieska.O tak czasami dzielone rośliny nic sobie z tego nie robią a czasami się obrażają i potem fochy w rosnieciu sprawiają.

Lilia św.Józefa, czyż nie jest piękna ??
Przez kilka lat nie udawało mi się z nią.Co posadziłam to przepadała.Ale co roku dalej nową sadziłam.I ww końcu się udało.Już jest kilka lat i nawet się deko rozmnożyła

Nachyłek Zagreb i...

- anabuko1

stasia_ogród Kochana bardzo co dziękuję za tak miłe słowa
Tak kolorowo i smacznie ( bo owoce też różne mam ) to lubię. Róże, lilie, liliowce teraz mają swój najpiękniejszy czas w roku.
Hosty to nie wszystkie są wypasione. Mam kilka takich zakal. Co siedzą i nie rosną
W powojnikach i jezowkach to się ba forum zakochałam ostatnio. A goździki od dzieciństwa lubię. Z makami to znowu w ubiegłym roku zaczęłam.
Nikt nie poznał się na clemkach to ich nie nazwał. Dziękuję za nazwy
A ten różowy, czyli który? To Aljonushka ? Zapamiętam Correvon przez dwa r.
Stasik -może to on.
karolacha -Karolinko Lilie kocham i jeszcze ich będzie wbrod.Dużo ich mam. Gizelke kupię na pewno.Już patrzyłam gdzie je dostać. Na jesień planuję zakup różany I ją. Chcę ją posadzić na siatce.Czy jedna wystarczy??
Ann_85-Aniu Dziękuję. To pierwsze kwiatki tego powojnika.Miał być Mazury. Jeszcze takową etykietę ma na sobie. Ala Mazury czerwony ??
Stasik -aha. Dziękuję
Do tej pory ie doceniałam róż okrywowych.Ale teraz coż mi się chce ich jeszcze.Tylko takie , które kwitły by cały czas, albo dużo.Może coś poradzicie ??? Jakie najlepsze ??? Na jesieni jakieś jeszcze chcę dokupić
.Róża THE FAIRY

NN

róża Deep Impression

Chipek

EXCELSA

i z FLAMMENTANZ

Hosty to nie wszystkie są wypasione. Mam kilka takich zakal. Co siedzą i nie rosną
Nikt nie poznał się na clemkach to ich nie nazwał. Dziękuję za nazwy
karolacha -Karolinko Lilie kocham i jeszcze ich będzie wbrod.Dużo ich mam. Gizelke kupię na pewno.Już patrzyłam gdzie je dostać. Na jesień planuję zakup różany I ją. Chcę ją posadzić na siatce.Czy jedna wystarczy??
Ann_85-Aniu Dziękuję. To pierwsze kwiatki tego powojnika.Miał być Mazury. Jeszcze takową etykietę ma na sobie. Ala Mazury czerwony ??
Stasik -aha. Dziękuję
Do tej pory ie doceniałam róż okrywowych.Ale teraz coż mi się chce ich jeszcze.Tylko takie , które kwitły by cały czas, albo dużo.Może coś poradzicie ??? Jakie najlepsze ??? Na jesieni jakieś jeszcze chcę dokupić
.Róża THE FAIRY

NN

róża Deep Impression

Chipek

EXCELSA

i z FLAMMENTANZ

- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu śliczne różyczki, ja też planuje na jesień kolejne
Nachyłek ładnie wygląda taki duży, takie żółte plamy w ogrodzie z daleka widać.
Nachyłek ładnie wygląda taki duży, takie żółte plamy w ogrodzie z daleka widać.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, ostatnie zdjęcie cudne,
bliskie moim klimatom.
Taki kolorowy, cudowny zakątek!
Śliczne różyczki i lilie!
Śliczne różyczki i lilie!
- anabuko1

Kochani
zbieram się na wesele.Fryzjer zaliczony, teraz reszta upiększenia w domu
To będzie inne wesele, bo mąż wczoraj zdjął szwy z tej nogi. to tańców raczej nie będzie.Szkoda.Ale idziemy.Córcia jeszcze wyprowadza kuzyna.I rodzina bliska sercu,Trzeba iść.

Eden Rose

Pastelka

LO

Także wybaczcie,pozaglądam do was jutro
To będzie inne wesele, bo mąż wczoraj zdjął szwy z tej nogi. to tańców raczej nie będzie.Szkoda.Ale idziemy.Córcia jeszcze wyprowadza kuzyna.I rodzina bliska sercu,Trzeba iść.

Eden Rose

Pastelka

LO

Także wybaczcie,pozaglądam do was jutro
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mam nadzieję Aniu ,że po mimo wszystko dobrze sie bawisz .Ogród kwitnący czaruje różnymi kolorami ,a niedawno tak narzekałaś ,że Twoje róże nie kwitną . Julia Correvon ma cudne wielkie kwiaty, moja w tym roku ma takie malusie wypierdki .Nie wiem czy to z braku wody .Cudne te maczki
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Fajne widoki ogólne ,widać wszystkie kolorki ogrodu.The Fairy jest na mojej liście,czy możesz coś więcej o niej napisać.
Aniu życzę dobrej zabawy,ważne jest spotkać się w gronie rodzinnym . Często w życiu codziennym brakuje nam czasu żeby się spotkać porozmawiać .
Aniu życzę dobrej zabawy,ważne jest spotkać się w gronie rodzinnym . Często w życiu codziennym brakuje nam czasu żeby się spotkać porozmawiać .