Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
Marlenko pewnie mamy jednak Louis Odier, jasne liście, długie pędy i burza kwiatów.
Czerwiec kochamy za wielość kwiatów różanych.
Artemis i Pashminę pokochałaś i na pewno po dwie będą się jeszcze lepiej prezentować.
Przekwitające pędy ostróżek wycinam przy samej ziemi. Nowe pędy już rosną i to one kwitną, stare nie muszą szpecić.
Też zafiksowałam się na ostróżki i 12 sztuk w tym roku przybyło.
Narzekasz , że upały trawnik uszkodziły, a i tak wygląda dobrze, mój to dopiero wysuszony.
Miłych chwil na działce. 
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Marlenko z tego co pamiętam ostróżki przycina się przy ziemi, na pewno odrosną.
Ale masz tych róż, cudowne
A za ostróżkami dosłownie szaleję - dlaczego ich jeszcze nie mam ?
Wysiałem w zimę, cos tam ocalało, ale czy zakwitnie
Nie wiem czy moja Pashmina zakwitnie - tak ja podkopała nornica, że wszystkie pąki stoją w miejscu
Deszczu zazdroszczę, nawet nie wiesz jak.
Ale masz tych róż, cudowne
A za ostróżkami dosłownie szaleję - dlaczego ich jeszcze nie mam ?
Wysiałem w zimę, cos tam ocalało, ale czy zakwitnie
Nie wiem czy moja Pashmina zakwitnie - tak ja podkopała nornica, że wszystkie pąki stoją w miejscu
Deszczu zazdroszczę, nawet nie wiesz jak.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marlenko - czytając Twój wpis o tym, jak zachowuje się Novalis i inne po deszczu odnosiłam wrażenie, że opisujesz widoki z mojego ogródka. Takie małe dejavu
W dodatku to co piszesz o chorobach i opryskach - u mnie też to się dzieje. Ja pryskuję swoje różyczki, a one chorują nie tylko że nadal, ale coraz bardziej. Strach się bać, co by było, gdybym nie stosowała oprysków! Z Candelight powinnaś być zadowolona, mnie pokazała co potrafi w 3 roku, ale już wcześniej wabiła zapachem.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
No dziwna ta pogoda... i nierówna jakaś, jednym suszy, drugim zalewa. Ja się nie napodlewałam w tym roku, sama się sprawa załatwia, ale za słoneczkiem trochę tęskno... Kwiaty sie zlepiają, wiszą do dołu nasiąknięte wodą
Twoje nie wyglądają jakby im cokolwiek doskwierało
Twoje nie wyglądają jakby im cokolwiek doskwierało
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Marlenko już nie kuś tym cackiem, bo ja nadal z poszukiwaniami jestem w czarnej ....
W sobotę objechaliśmy kilku producentów, ale nic mnie nie chwyciło za serce
A ceny z kosmosu. W cenie tego twojego ciurkadełko było tylko jedno, może miało z 50 cm wysokości do powieszenia na ścianie
Naprawdę ci się udało z tym zakupem. Jedyna fontanna na której chociaż można było oko zawiesić to już 400 zł, ale bardzo płytka była, a gość jeszcze mnie postraszył, że tę wodę często trzeba uzupełniać, prawda to?
Piękną kolekcję róż posiadasz
A z tą pogodą to już sama nie wiem co gorsze... Ja znowu tańczyłam z wężem, więc na deszcz bym nie narzekała 
Piękną kolekcję róż posiadasz
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Marlenko, ostróżki masz takie tłuściutkie, że aż miło popatrzeć... moje przy nich wyglądają jak lebiodki 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlenko błękitne ostróżki uwielbiam.Szkoda,że już przekwitły,ale po przycięciu znów odrosną
Róże cudne masz
Ja przegapiłam kwitnienie świeżaka Boscobel,czekam na powtórne kwiaty
Pozdrowienia
Róże cudne masz
Pozdrowienia
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Marleno, co u Ciebie słychać?
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witajcie,
Nie miałam świadomości, że tak długo nie byłam na FO. Czas gna do przodu nie oglądając się za siebie.
Lato, na które tak czekałam, bardzo mnie rozczarowało. Deszcz, chłód, deszcz - tak wyglądał u mnie lipiec. Masakra. Róże zwieszone, na rabatach wyglądały jak mokre kury.
Sierpień za to boski był. Pierwszy tydzień pracowity a potem błogie lenistwo, dwa i pół tygodnia w Bułgarii - gorące słonce, cieplutka woda, pyszne jedzonko i całe dni spędzone z eMem i córcią

Jak się domyślacie, po powrocie nie wiadomo było w co ręce włożyć. Prać ubrania po urlopie czy kosić trawę? Pędzić po psa do moich rodziców czy do Teściowej? Nm się obejrzałam mamy wrzesień
W dodatku zimny, deszczowy.
Na działkę zaglądam tylko na chwilę. W tym sezonie nie nacieszyłam się nią wcale. Ani jednego wieczora nie posiedzieliśmy dłużej. Część nowych nabytków zakwitła niepostrzeżenie... Wczoraj kupiłam pierwsze cebulowe - skusiłam się na 25 szt tulipanów pełnych w mix kolor - powędrują do skrzyni. I chyba na tym poprzestanę. Muszę poprzesadzać na rabatach, piwonie wywożę do babci, a w ich miejsce posadzę róża i takim oto sposobem będzie miejsce na róże z donic, które proszę się o stałą miejscówkę.
Kiedy to zrobię, nie wiem, bo weekendy albo sprzątam i gotuję w domu albo jadę do Teściowej.
Do tego znów bolą mnie plecy - tu na szczęście zbawieniem okazała się rehabilitacja, na którą chodzę, mam nadzieję, że po serii zabiegów będzie lepiej.
Jesień, zima, też zlecą. Od października zaczynam kolejne studia podyplomowe
Żeby nie było tak smętnie zostawiam Wasm ostatnie zrobione zdjęcia - świeżutkie, bo z połowy lipca

maniolek; cyma2704; seba1999; ewka36jj; Ann_85; clem3; apus; Annes 77 - przepraszam za pozotawienie Waszych wpisów bez odpowiedzi, mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewacie
Iza dzięki, zmotywowałaś mnie do wpisu
Nie miałam świadomości, że tak długo nie byłam na FO. Czas gna do przodu nie oglądając się za siebie.
Lato, na które tak czekałam, bardzo mnie rozczarowało. Deszcz, chłód, deszcz - tak wyglądał u mnie lipiec. Masakra. Róże zwieszone, na rabatach wyglądały jak mokre kury.
Sierpień za to boski był. Pierwszy tydzień pracowity a potem błogie lenistwo, dwa i pół tygodnia w Bułgarii - gorące słonce, cieplutka woda, pyszne jedzonko i całe dni spędzone z eMem i córcią

Jak się domyślacie, po powrocie nie wiadomo było w co ręce włożyć. Prać ubrania po urlopie czy kosić trawę? Pędzić po psa do moich rodziców czy do Teściowej? Nm się obejrzałam mamy wrzesień
Na działkę zaglądam tylko na chwilę. W tym sezonie nie nacieszyłam się nią wcale. Ani jednego wieczora nie posiedzieliśmy dłużej. Część nowych nabytków zakwitła niepostrzeżenie... Wczoraj kupiłam pierwsze cebulowe - skusiłam się na 25 szt tulipanów pełnych w mix kolor - powędrują do skrzyni. I chyba na tym poprzestanę. Muszę poprzesadzać na rabatach, piwonie wywożę do babci, a w ich miejsce posadzę róża i takim oto sposobem będzie miejsce na róże z donic, które proszę się o stałą miejscówkę.
Kiedy to zrobię, nie wiem, bo weekendy albo sprzątam i gotuję w domu albo jadę do Teściowej.
Do tego znów bolą mnie plecy - tu na szczęście zbawieniem okazała się rehabilitacja, na którą chodzę, mam nadzieję, że po serii zabiegów będzie lepiej.
Jesień, zima, też zlecą. Od października zaczynam kolejne studia podyplomowe
Żeby nie było tak smętnie zostawiam Wasm ostatnie zrobione zdjęcia - świeżutkie, bo z połowy lipca

maniolek; cyma2704; seba1999; ewka36jj; Ann_85; clem3; apus; Annes 77 - przepraszam za pozotawienie Waszych wpisów bez odpowiedzi, mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewacie
Iza dzięki, zmotywowałaś mnie do wpisu
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Marlena
Śliczne rabaty
Ogród potrzebuje troski, ale ważniejsi jesteśmy my sami
Najważniejsze, że wypoczęliście i spędziliście miły czas na urlopie - a reszta, w końcu dojdzie do ładu 
Pozdrawiam!
Ogród potrzebuje troski, ale ważniejsi jesteśmy my sami
Pozdrawiam!
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marlena no jakoś Ci wybaczymy brak odpowiedzi
działka w lipcu prezentowała się super
, w tym roku chyba wszyscy jakoś mało weny mamy
więc się nie przejmuj
najważniejsze, że wakacje udane 
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Marleno, dobrze. Że się pojawiłaś i wiadomo co u Ciebie. Wszystko w porządku i to najważniejsze
No i ten urlop nad ciepłym morzem
Świetnie, że mieliście taki czas. Będziecie mogli sobie zimą go przypominać
Gratuluję zapisania się na studia. A zdradzisz jakie? Tak z ciekawości mojej pytam
Działka lipcowa mimo, że w deszczu to bardzo ładnie się prezentuje.
Działka lipcowa mimo, że w deszczu to bardzo ładnie się prezentuje.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Ogród lipcowy miałaś bardzo ładny. Róże kwitły ci przepięknie
Forum się nie przejmuj, też w zeszłym roku miałam doła i nie ciągnęło nie tu wcale....Przyjdzie czas na forum....
Wierzę że masz mnóstwo obowiązków. O siebie też przy tym zadbaj.. Tym bardziej że odezwały się plecy.
Wakacji zazdroszczę ale przyszłej nauki to już nie...
Ale Tobie gratuluję kochana. 
Forum się nie przejmuj, też w zeszłym roku miałam doła i nie ciągnęło nie tu wcale....Przyjdzie czas na forum....
Wierzę że masz mnóstwo obowiązków. O siebie też przy tym zadbaj.. Tym bardziej że odezwały się plecy.
Wakacji zazdroszczę ale przyszłej nauki to już nie...
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Amanita Masz całkowitą rację, ogród potrzebuje troski i uwagi. Niestety panująca aura nie zachęca do działania. Poczekam, może będzie lepiej 
maniolek Ufff... kamień z serca, wybaczone
Wakacje bardzo udane. Bułgarię polecam każdemu. Wyjazd był "na własną rękę", ceny mega przystępne a plaże boski. I do tego w tym roku nie zabrałam laptopa służbowego, co chyba miało największy wpływ wrażenia z wakacji
lemonka Urlop mega udany ale ja już planuję następny
W lipcu kupiłam bilety w wizzair na Sardynię na sierpień 2018 za 700 pln łącznie dla 3 osób w obie strony. Takiej okazji nie można przegapić
Studia to konieczność, kierunek "controlling", ale jak to mówią, mus, to mus. Działka lipcowa prezentowała się dobrze, teraz za to wygląda okropnie. Zdjęć nie robię, bo nie ma czego fotografować.
Ola2310 Róże w tym sezonie naprawdę zachwycały
czerwiec, lipiec, bajka. Porządna jesienna dawka obornika zrobiła swoje. Wszystkie pięknie kwitły i długo opierały się chorobom. Tej jesieni też rozsypię obornik. Warto. Z FO widzę, że nie tylko na mam takie przestój i to mnie pociesza
Nauki nie ma co zazdrościć, zajęcia mam w piątki 14-20 i w soboty 9-18 co dwa tygodnie
Do tego egzamin końcowy który muszę zdać, bo inaczej cofną mi dofinansowanie z pracy
Mam jednak nadzieję, że będzie ok. Wakacje były nam potrzebne. Musieliśmy odpocząć po tym ciężkim roku. Na szczęście odpoczęliśmy
Miłego dnia
maniolek Ufff... kamień z serca, wybaczone
lemonka Urlop mega udany ale ja już planuję następny
Ola2310 Róże w tym sezonie naprawdę zachwycały
Miłego dnia
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zdjęcia ogrodu piękne, czekam na aktualne 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe