Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Marlenko pewnie mamy jednak Louis Odier, jasne liście, długie pędy i burza kwiatów. ;:108 Czerwiec kochamy za wielość kwiatów różanych. :tan Artemis i Pashminę pokochałaś i na pewno po dwie będą się jeszcze lepiej prezentować. ;:215 Przekwitające pędy ostróżek wycinam przy samej ziemi. Nowe pędy już rosną i to one kwitną, stare nie muszą szpecić. ;:218 Też zafiksowałam się na ostróżki i 12 sztuk w tym roku przybyło. ;:173 Narzekasz , że upały trawnik uszkodziły, a i tak wygląda dobrze, mój to dopiero wysuszony. :roll: Miłych chwil na działce. ;:196
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Marlenko z tego co pamiętam ostróżki przycina się przy ziemi, na pewno odrosną.
Ale masz tych róż, cudowne :D
A za ostróżkami dosłownie szaleję - dlaczego ich jeszcze nie mam ? ;:oj
Wysiałem w zimę, cos tam ocalało, ale czy zakwitnie :roll:
Nie wiem czy moja Pashmina zakwitnie - tak ja podkopała nornica, że wszystkie pąki stoją w miejscu ;:145
Deszczu zazdroszczę, nawet nie wiesz jak.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marlenko - czytając Twój wpis o tym, jak zachowuje się Novalis i inne po deszczu odnosiłam wrażenie, że opisujesz widoki z mojego ogródka. Takie małe dejavu :;230 W dodatku to co piszesz o chorobach i opryskach - u mnie też to się dzieje. Ja pryskuję swoje różyczki, a one chorują nie tylko że nadal, ale coraz bardziej. Strach się bać, co by było, gdybym nie stosowała oprysków! Z Candelight powinnaś być zadowolona, mnie pokazała co potrafi w 3 roku, ale już wcześniej wabiła zapachem.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

No dziwna ta pogoda... i nierówna jakaś, jednym suszy, drugim zalewa. Ja się nie napodlewałam w tym roku, sama się sprawa załatwia, ale za słoneczkiem trochę tęskno... Kwiaty sie zlepiają, wiszą do dołu nasiąknięte wodą :roll:

Twoje nie wyglądają jakby im cokolwiek doskwierało :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko już nie kuś tym cackiem, bo ja nadal z poszukiwaniami jestem w czarnej .... ;:145 W sobotę objechaliśmy kilku producentów, ale nic mnie nie chwyciło za serce ;:185 A ceny z kosmosu. W cenie tego twojego ciurkadełko było tylko jedno, może miało z 50 cm wysokości do powieszenia na ścianie ;:222 Naprawdę ci się udało z tym zakupem. Jedyna fontanna na której chociaż można było oko zawiesić to już 400 zł, ale bardzo płytka była, a gość jeszcze mnie postraszył, że tę wodę często trzeba uzupełniać, prawda to?
Piękną kolekcję róż posiadasz ;:215 A z tą pogodą to już sama nie wiem co gorsze... Ja znowu tańczyłam z wężem, więc na deszcz bym nie narzekała :wink:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marlenko, ostróżki masz takie tłuściutkie, że aż miło popatrzeć... moje przy nich wyglądają jak lebiodki ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko błękitne ostróżki uwielbiam.Szkoda,że już przekwitły,ale po przycięciu znów odrosną ;:333
Róże cudne masz ;:167 Ja przegapiłam kwitnienie świeżaka Boscobel,czekam na powtórne kwiaty ;:65

Pozdrowienia :wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Marleno, co u Ciebie słychać?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie,
Nie miałam świadomości, że tak długo nie byłam na FO. Czas gna do przodu nie oglądając się za siebie.
Lato, na które tak czekałam, bardzo mnie rozczarowało. Deszcz, chłód, deszcz - tak wyglądał u mnie lipiec. Masakra. Róże zwieszone, na rabatach wyglądały jak mokre kury.
Sierpień za to boski był. Pierwszy tydzień pracowity a potem błogie lenistwo, dwa i pół tygodnia w Bułgarii - gorące słonce, cieplutka woda, pyszne jedzonko i całe dni spędzone z eMem i córcią ;:167

Obrazek

Jak się domyślacie, po powrocie nie wiadomo było w co ręce włożyć. Prać ubrania po urlopie czy kosić trawę? Pędzić po psa do moich rodziców czy do Teściowej? Nm się obejrzałam mamy wrzesień :shock: W dodatku zimny, deszczowy.

Na działkę zaglądam tylko na chwilę. W tym sezonie nie nacieszyłam się nią wcale. Ani jednego wieczora nie posiedzieliśmy dłużej. Część nowych nabytków zakwitła niepostrzeżenie... Wczoraj kupiłam pierwsze cebulowe - skusiłam się na 25 szt tulipanów pełnych w mix kolor - powędrują do skrzyni. I chyba na tym poprzestanę. Muszę poprzesadzać na rabatach, piwonie wywożę do babci, a w ich miejsce posadzę róża i takim oto sposobem będzie miejsce na róże z donic, które proszę się o stałą miejscówkę.

Kiedy to zrobię, nie wiem, bo weekendy albo sprzątam i gotuję w domu albo jadę do Teściowej.
Do tego znów bolą mnie plecy - tu na szczęście zbawieniem okazała się rehabilitacja, na którą chodzę, mam nadzieję, że po serii zabiegów będzie lepiej.

Jesień, zima, też zlecą. Od października zaczynam kolejne studia podyplomowe ;:224

Żeby nie było tak smętnie zostawiam Wasm ostatnie zrobione zdjęcia - świeżutkie, bo z połowy lipca :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maniolek; cyma2704; seba1999; ewka36jj; Ann_85; clem3; apus; Annes 77 - przepraszam za pozotawienie Waszych wpisów bez odpowiedzi, mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewacie ;:4

Iza dzięki, zmotywowałaś mnie do wpisu ;:333
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marlena :wit Śliczne rabaty ;:173
Ogród potrzebuje troski, ale ważniejsi jesteśmy my sami :) Najważniejsze, że wypoczęliście i spędziliście miły czas na urlopie - a reszta, w końcu dojdzie do ładu :)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marlena no jakoś Ci wybaczymy brak odpowiedzi :;230 działka w lipcu prezentowała się super ;:333 , w tym roku chyba wszyscy jakoś mało weny mamy :) więc się nie przejmuj :) najważniejsze, że wakacje udane :)
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Marleno, dobrze. Że się pojawiłaś i wiadomo co u Ciebie. Wszystko w porządku i to najważniejsze :) No i ten urlop nad ciepłym morzem ;:oj Świetnie, że mieliście taki czas. Będziecie mogli sobie zimą go przypominać :) Gratuluję zapisania się na studia. A zdradzisz jakie? Tak z ciekawości mojej pytam :)
Działka lipcowa mimo, że w deszczu to bardzo ładnie się prezentuje.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ogród lipcowy miałaś bardzo ładny. Róże kwitły ci przepięknie ;:167
Forum się nie przejmuj, też w zeszłym roku miałam doła i nie ciągnęło nie tu wcale....Przyjdzie czas na forum.... ;:173
Wierzę że masz mnóstwo obowiązków. O siebie też przy tym zadbaj.. Tym bardziej że odezwały się plecy. ;:108
Wakacji zazdroszczę ale przyszłej nauki to już nie... ;:306 Ale Tobie gratuluję kochana. ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Amanita Masz całkowitą rację, ogród potrzebuje troski i uwagi. Niestety panująca aura nie zachęca do działania. Poczekam, może będzie lepiej :)

maniolek Ufff... kamień z serca, wybaczone ;:136 Wakacje bardzo udane. Bułgarię polecam każdemu. Wyjazd był "na własną rękę", ceny mega przystępne a plaże boski. I do tego w tym roku nie zabrałam laptopa służbowego, co chyba miało największy wpływ wrażenia z wakacji ;:224

lemonka Urlop mega udany ale ja już planuję następny :;230 W lipcu kupiłam bilety w wizzair na Sardynię na sierpień 2018 za 700 pln łącznie dla 3 osób w obie strony. Takiej okazji nie można przegapić ;:183 Studia to konieczność, kierunek "controlling", ale jak to mówią, mus, to mus. Działka lipcowa prezentowała się dobrze, teraz za to wygląda okropnie. Zdjęć nie robię, bo nie ma czego fotografować.

Ola2310 Róże w tym sezonie naprawdę zachwycały ;:167 czerwiec, lipiec, bajka. Porządna jesienna dawka obornika zrobiła swoje. Wszystkie pięknie kwitły i długo opierały się chorobom. Tej jesieni też rozsypię obornik. Warto. Z FO widzę, że nie tylko na mam takie przestój i to mnie pociesza :wink: Nauki nie ma co zazdrościć, zajęcia mam w piątki 14-20 i w soboty 9-18 co dwa tygodnie :( Do tego egzamin końcowy który muszę zdać, bo inaczej cofną mi dofinansowanie z pracy :( Mam jednak nadzieję, że będzie ok. Wakacje były nam potrzebne. Musieliśmy odpocząć po tym ciężkim roku. Na szczęście odpoczęliśmy ;:173

Miłego dnia :wit
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zdjęcia ogrodu piękne, czekam na aktualne :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”