Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu przepiękna burza kwiatów u Ciebie :) Edenka i Pashmina wymiatają ;:63 powojniki też widzę w pełni kwitnienia ;:108 nic tylko podziwiać :shock:
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, a masz zdjęcie podmienionego Foxy Flower Circus? Rozumiem, że kupowałaś w F? Swojego kupiłam w innym miejscu, ale zdjęcia były takie same i też się dałam nabrać, że to będzie brat bliźniak Pashminy :evil: Wczoraj rozkwitł pierwszy kwiat, który niczym nie przypomina tego ze zdjęć. Weszłam na stronę F a tutaj na zdjęciach róża, która łudząco przypomina tę moją. Też zamienili te zdjęcia, bo wcześniej były identyczne z tymi z RP...Myślę, że sami nie widzieli jej wcześniej na żywo i sugerowali się opisami ze stron hodowcy a same zdjęcia też pewnie pochodziły stamtąd.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu cudna, jak się sprawuje, bo mam jeszcze jedno miejsce na skarpie. :D U mnie też wichura połamała jasno niebieskie ostróżki, wycięłam, bo już przekwitały.

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kochani wrzucę jeszcze trochę zdjęć, bo nie mogę ich przerobić. Kto da radę ten obejrzy, a kto nie, ten przewinie dalej. Pełen luzik. :uszy Ja po prostu muszę nie robić sobie zaległości. :wink:

Obrazek

Kasiu piszesz do sklepu i pokazujesz zdjęcia. Jak sklep chce trzymać dobrą renomę, to proponuje dorzucenie do następnego zamówienia nowych krzaczków. Tak zazwyczaj się to odbywa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mariusz ano nie chce się teraz z działki wychodzić...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko mam zdjęcia Foxy ale one nadal w aparacie. Nie prędzej jak jutro pokażę. Też uważam, że jest dokładnie tak jak napisałaś. Nie mniej, kupując te róże spodziewałam się tego co na zdjęciu... :oops:

Miniaturka nn z Casto... którą to w zeszłym roku dostałam od Córci na Dzień Matki. To się nazywa żarówa!
Obrazek

Obrazek

Soniu Wedding Piano u mnie malutka. Może to przez to, że przywrotnik mocno ją zdominował... :oops: Kwiaty ma jednak nieziemskie. A przywrotnika na jesieni trochę odseparuję. Może złapie wtedy oddech..?

I tu poczciwy, niezawodny Leoś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U kogoś na działeczce... mój Em zawsze oczarowany tym widokiem...
Obrazek

Obrazek

To miała być Golden Celebration... Obrazek ale nią nie jest... :oops: Mam podejrzenia, co to za róża. Zobaczę jednak co mi w różanym powiedzą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Tu gałązka mojej Jubilee Celebration, na której od zeszłego sezonu są takie oto kwiaty:

Obrazek

... i jestem pod ogromnym ich wrażeniem...
Obrazek

Wszyscy zachwycają się Munstead Wood... kupiłam więc... w zeszłym roku była w donicy. Od jesieni w gruncie. Mnie nie powaliła. Chyba się bidula zawzięła, by skraść me serce, bo mimo iż nadal liliput do pół łydki, to co zetnę przekwitnięte kwiaty, to ona już produkuje następne pąki. Nooo... zaczynam być pod wrażeniem...
Obrazek

Obrazek

I sąsiadkowe powojniki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nieszczęsna Patricia Flower Circus, co miała być białą Pashminą :oops:
Obrazek

Spójrzcie... koło Pashminy to ona nawet nie leżała... :oops:
Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, trzeba przyznać, że może Patricia i nie leżała obok Pashminy, bo ta może być tylko jedna ;:167 , ale kwiaty ma naprawdę ładne. Wiem, że to żadne pocieszenie. Też jestem zła na Foxy, bo miała być identyczne jak Pashmina tylko różowa. A tu co? Figa z makiem ;:222
A w Munstead Wood jeszcze się zakochasz. Zobaczysz, ze podbije Twoje serce właśnie obfitością kwitnienia. Mam wrażenie, że ta róża stworzona jest po to, żeby wciąż produkować nowe pączki. Podobnie jak Olivia Rose ;:167
Ja z kolei jestem zawiedziona Dolce Vita. Krzaczek marniutki co wydał trzy kwiatki na krzyż :(
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

No to widzę, że na Foxy nabrałyśmy się wszystkie, moja również w niczym nie przypomina Pashminy - Aniu, reklamowałaś swoją w F? Pytam, bo i ja kupowałam w F...
Rabaty wyglądają fantastycznie, tak patrzę na nie i patrzę i zupełnie nie wiem jak udało Ci się upchnąć tam te wszystkie róże, którymi tak nas zachwycasz ;:oj
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jak dla mnie to możesz zamieszczać wszystkie zdjecia bez selekcji. Nigdy się nie znudzę :D . Ja też robię kilka ujęć tej samej rabaty albo tej samej rośliny i trudno mi zdecydować, które bardziej mi się podoba, bo na jednym "załapie się" jakaś choinka w tle a na innym płotek i już mamy zupełnie inne spojrzenie na niby tę samą scenę. Tak więc jak dla mnie to im więcej, tym lepiej, zwłaszcza, że zdjęcia robisz piękne :tan
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko tak jak napisałaś... może i Patricia ma ładne kwiatki. Do tego jest małym ale foremnym krzaczkiem, oblepionym pączkami. No ale to miała być biała Pashmina. ;:145 I dokładnie tak samo jest z Foxy. No niestety, trzeba przyjąć na klatę, że Pashmina może być tylko jedna. :roll:
Mówisz, że Olivia Rose też taka wyrywna do produkowania coraz to nowych pączków? Kolor ma śliczny, do tego to austinka. Noooo będę o niej pamiętać przy ewentualnych roszadach na rabatach. ;:65 ;:196
Muszę przyznać, ze i mnie Dolce Vita nie chwyta za serce. Mam dwa krzaczki. Też marniutkie. W przyszłym sezonie jak nadal tak będzie to wymienię te dwa krzaczki na jedną Olivię. Obrazek

Marlenko jeszcze nie reklamowałam, bo czekam na kwiaty ostatniej róży z tego zamówienia, czy będą zgodne odmianowo. Mam już trzy róże do reklamacji a przyznam szczerze, że nie chciałabym czterech. Do środy oczekiwane kwiaty na pewno się rozwiną. Wtedy będę pisać.
Powiem Ci tak całkiem szczerze, że sama nie wiem jak udało mi się te wszystkie cudowności zmieścić na moich skromnych areałach. Obrazek

Kasiu lejesz miód na me serce... ;:168 W takim razie będzie kolejna dawka zdjęć.
Mam dokładnie to samo. Po kilka zdjęć jednego miejsca a każde wychodzi ciut inne i każde warte pokazania, bo tu to a na tamtym tamto się załapało. ;:168

Angelika, Angelica różnie o niej piszą, zdumiewa mnie ilością kwiatów. Obłęd! Na zdjęciu tylko jedna z kilku gaqłązek:
Obrazek

Heidetraume na pniu, w otoczeniu dzwonków i rozplenicy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dla wszystkich zauroczonych Purple Lodge:
Obrazek

Powojnik Prince Charles szaleje. Uwielbiam go!
Obrazek

Baronesse traktowana u mnie po macoszemu... :oops: niestety... :oops: stara się jak może:
Obrazek

Guernsey najlepiej w zeszłym roku prezentowała się wśród moich róż w donicy. W nagrodę dostała fajną miejscówkę w gruncie na ten i kolejne sezony. Nie zawiodła mnie. Zbudowała kształtny, bardzo foremny krzaczek. Miała masę pąków. I nawet krzykliwego róż do policzków używała teraz znacznie mniej. Od razu lepiej!
Obrazek

Obrazek

William and Catherine całkiem fajna róża:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Amelia:
Obrazek

Obrazek

Frezje pachną obłędnie:
Obrazek

Natomiast póki co jestem zawiedziona Jude the Obscure. Wiadomo, to jeszcze świezynka. Nie skreślam go. Dam mu czas. Jednak na tę chwilę nie umiał mi pokazać ładnych kwiatów. Takie nieforemne, pomemłane kulki. :roll: Może jesienne kwitnienie będzie lepsze..?
Obrazek

Obrazek

Zauroczona Wedding Piano...
Obrazek

Amber Cover wraz z sąsiadką kocimiętką prezentuje się szałowo:
Obrazek

Obrazek

Nowy skalniak zaczyna nabierać kształtów. Brakuje mu już tylko większej ilości ziemi. Niestety worki tej ogrodowej, cośmy kupili okazały się niefajne. Ziemia jak wióry kokosowe, sucha przepuszczalna. I to ma być niby ziemia ogrodowa?! ;:185 Macie jakieś dobre źródło ziemi? Tzn jaka firma sypie do worów dobrą ziemię?
Obrazek

Stephanie Baronin zu Guttenberg skradła me serce. Młodziak pełen wigoru i olśniewającej urodzie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

First Lady mnie zachwyca. Dałam jej podwójną dawkę nawozu, za namową Sabinki. I róża ma teraz duże kwiaty w ilości całkiem zadowalającej. I widzę pierwszy pęd, który dumnie trzyma kwiaty ku górze!

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Za każdym razem jak tu przychodzę popadam w kompleksy. Piękne masz te różane panny. Niezwykle piękne- jak szlachcianki z wyższej sfery, że sobie pozwolę na takie socjologiczne porównanie.
Skalniak też się zapowiada niesamowicie. Gdybym miała poddać się wszystkim chciejstwom po odwiedzinach u Ciebie, musiałabym chyba kupić nową działkę ;:145 :lol:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu Wedding Piano z przywrotnikiem prezentuje się bardzo fajnie. Jak zobaczyłam to od razu pomyślałam że zrobię tak u siebie a potem czytam, że będziesz separować :roll: No i teraz nie wiem co robić, bo na zdjęciach obłędnie to wygląda :D
Ja się na szczęście na te nowe Circusy we F nie skusiłam. Kupiłam na wyprzedaży Parfum i Lavender, czyli znane już odmiany. Ładnie się przyjęły, ale na kwiaty trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Mam nadzieję że nie będzie niemiłych niespodzianek.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Normalnie cud, miód i orzeszki ;:138 . Boskie rabaty, boskie róże, powojniki ;:138 . Jak zawsze jestem zauroczona Twoją działeczką ;:131 . Na Wedding Piano czekam bo też posadziłam tej wiosny, Stephani Baronin skradła i moje serce , jest genialna ;:167 . Mam młodzika sadzonego wiosną i ma sporo kwiatów ;:333 . Dlaczego Baronesse traktowana jest u Ciebie po macoszemu ?? Ja mam zamiar dokupić jeszcze ze dwie ;:173 . A Princess Ann masz może ?? To też bardzo ładna róża :lol: . Pozdrawiam :wit .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Aniu przeszłam ogród i nie do wiary gdzie Ty to wszystko poupychałać... za sprytne nasadzenia ;:180 wielki.
Podglądam Wedding Piano bo mam posadzoną póżną wiosną i widzę, ze albo miejscówka nie dla niej albo musi złapać wiatr w liście ;:306 Mam Piano w czerwonym kolorze i jestem z niej bardzo zadowolona, powiedz ino Aneczko ile Ty masz róż nasadzonych na tym ogrodzie ROD....mam wrażenie ze 100 przekroczyłaś i te Twoje powojniki...tyle ich.
Pięknie zagospodarowałaś ten kawałek swojego świata, pamiętam jak niedawno zaczynałaś a tu już taki busz.......pięknie.
:wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róża od córeczki ma zdecydowany kolor i mnie się bardzo podoba. Wygląda jak miniaturowa wersja Westerlanda. Posadzona w jej towarzystwie ślicznie podbiłaby kolor tej róży.
Amelie Nothomb ładnie się przebarwia i sama ze sobą tworzy ciekawy, kolorowy bukiet :D .
Widok, który zachwyca Twoje męża pewnie niejednego wprawia w zachwyt. Taki krzew jest dumą gospodarzy i bardzo dobrze, że rośnie w reprezentacyjnym miejscu, bo daje dużo radości przechodzącym obok. Mnie też kiedyś podobały się czerwone róże. Teraz już jakoś nie za bardzo, zwłaszcza w typie Flammentanz, ale już pojedynczy kwiat Papa Meilland czaruje czarnym aksamitem na płatkach ;:167.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wedding Piano mnie też zauroczyła, wczoraj zobaczyłam, że wreszcie otworzyła oczka, urocza jest.
Te Patrycję to świadomie kupiłaś? Też ładna jest, wiadomo, ze Pashimina jest tylko jedna i nie ma szans żeby ją któraś pobiła urodą (wg mnie), chociaż kto wie.... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ cudnych ;:oj róż u ciebie widzę.
Mnie też zauroczyla ta Purple Lodge. I kształt kwiaty I kolor. Miodzo. . A gdzie ją kupowalas? ?
I lilie Piękne i moc różnych powojnikow.
Zostaje u ciebie I gapie się dalej. ;:173
Ogród jak marzenie. Śliczny cały ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”