Moje różne zakątki.... cz.2
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu tyle nieszczęść to trochę za dużo.
;: Ale tak czasem bywa.Mamnadzieję ,że już tylko będzie lepiej i tego Ci życzę. Maki masz cudne.U mnie nawet wysiane nie wschodzą. A o rozsiewaniu też nie ma mowy. A u Ciebie się wysiewają?
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ooo, to chyba masz inną dębolistną niż ja. Moja ma miec kwiatostany jak kalina koralowa.
Twoje to kiście i super, te pewnie będą się lepiej prezentować.
Nic się nie martw, no i nie bierz z nas przykładu
, bo u mnie remont jak na razie to jest przedłużony o 4 lata, za trzy lata więc pewnie o 7...
Zdróweczka Wam życzę. I żeby się te dni z córcią bardzo dłużyły ....
Twoje to kiście i super, te pewnie będą się lepiej prezentować.
Nic się nie martw, no i nie bierz z nas przykładu
Zdróweczka Wam życzę. I żeby się te dni z córcią bardzo dłużyły ....
- Black Rose

- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Dzień dobry.
Piękny ogród, bardzo zadbany, podziwiam ogrom włożonej pracy i serce do roślin.
Nie da się nie zauroczyć tak pokazanym własnym zielonym zakątkiem świata i nie zakochać w dorodnych funkiach
Pozdrawiam serdecznie!
Piękny ogród, bardzo zadbany, podziwiam ogrom włożonej pracy i serce do roślin.
Nie da się nie zauroczyć tak pokazanym własnym zielonym zakątkiem świata i nie zakochać w dorodnych funkiach
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Biedronka641-Alu Witaj!! Życie samo pisze rożne scenariusze.Monotonii nie ma.Cóż wszystko do przeżycia 
Ja wysiewam maczki na wiosnę do gruntu.W ubiegłym roku miałam ich mniej.Dostałam jeszcze nasionka i w tym mam więcej kolorków.
Beaby-Natalio Inna niż moja ??To ja jestem bardzo jej ciekawa. Zajrzałam przed chwilką do ciebie.Ale nie trafiłam na jej fotkę
Moja na pewno jeszcze się będzie zmieniać.Też mnie bardzo ciekawi jak.Ale i tak już mi ona się bardzo podoba.
Oj to życie,,, czasami coś człowiek zaplanuje a tu figa
Z powrotu córci to bardzo się cieszę.Ale jak to młodzi już dziś nad jezioro pojechała z psiepsiółkami do niedzieli.Też rzadko się prze te 2 lata widywały.
Dziękuję za dobre słowa
Powojnik Etoile Violette

Madame Julia Corevon

Black Rose Witaj w moich progach.I bardzo ci dziękuję za miłe, dobre słowa.
Każdy w swoje ogrody wkłada dużo pracy i tworzy je tak, jak lubi.I sadzimy takie roślinki , które kochamy, które nas cieszą.
Ja tak mam z funkiami, różami, powojnikami i hortensjami.
lilie kwitną i cieszą, bo kocham te rośliny.I ciągle, ciągle mi ich mało.
Czy to na jesień , czy to na wiosnę zawsze na jakieś się kuszę i notorycznie dokupuję dosadzam.
Ale nauczyłam się. przez błędy ,że u mnie( moim klimacie ) najlepiej rosną azjatki i drzewiaste i wszelkie OT, hybrydowe

lilie

Ja wysiewam maczki na wiosnę do gruntu.W ubiegłym roku miałam ich mniej.Dostałam jeszcze nasionka i w tym mam więcej kolorków.
Beaby-Natalio Inna niż moja ??To ja jestem bardzo jej ciekawa. Zajrzałam przed chwilką do ciebie.Ale nie trafiłam na jej fotkę
Moja na pewno jeszcze się będzie zmieniać.Też mnie bardzo ciekawi jak.Ale i tak już mi ona się bardzo podoba.
Oj to życie,,, czasami coś człowiek zaplanuje a tu figa
Z powrotu córci to bardzo się cieszę.Ale jak to młodzi już dziś nad jezioro pojechała z psiepsiółkami do niedzieli.Też rzadko się prze te 2 lata widywały.
Dziękuję za dobre słowa
Powojnik Etoile Violette

Madame Julia Corevon

Black Rose Witaj w moich progach.I bardzo ci dziękuję za miłe, dobre słowa.
Każdy w swoje ogrody wkłada dużo pracy i tworzy je tak, jak lubi.I sadzimy takie roślinki , które kochamy, które nas cieszą.
Ja tak mam z funkiami, różami, powojnikami i hortensjami.
lilie kwitną i cieszą, bo kocham te rośliny.I ciągle, ciągle mi ich mało.
Czy to na jesień , czy to na wiosnę zawsze na jakieś się kuszę i notorycznie dokupuję dosadzam.
Ale nauczyłam się. przez błędy ,że u mnie( moim klimacie ) najlepiej rosną azjatki i drzewiaste i wszelkie OT, hybrydowe

lilie

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu zaczęła się u Ciebie parada lilii...
Piękne widoki pokazujesz...
Piękne widoki pokazujesz...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Maki miałam wysiać a zostały w torebce
. U mnie kiepsko z wysiewami i tymi do gruntu i tymi w domu a obiecałam sobie poprawę w tym kierunku
. Lilii masz sporo ale powojniki podobają mi się bardziej
. Ten pierwszy ma genialny kolorek i mus go do siebie zaprosić
. Urlopujcie się spokojnie, pozdrawiam
.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, w jakich pięknych okolicach mieszkasz!!!
Cudnie tam!
A kwitnienia wspaniałe.
Narzekałam na moje lilie, a tu dziś niespodzianka, spod liści piwonii wystrzeliły kremowe i pomarańczowe azjatyckie
Co do lilii św. Józefa...
Miałam piękną kępę. Wspaniale kwitła! I wykopałam tylko po to, żeby podzielić się z jedna forumką... Przesadziłam w inne miejsce i wszystko przepadło!
Co gorsza forumce też się nie przyjęły!
Ale ironia losu, co nie?
Cudnie tam!
A kwitnienia wspaniałe.
Narzekałam na moje lilie, a tu dziś niespodzianka, spod liści piwonii wystrzeliły kremowe i pomarańczowe azjatyckie
Co do lilii św. Józefa...
Miałam piękną kępę. Wspaniale kwitła! I wykopałam tylko po to, żeby podzielić się z jedna forumką... Przesadziłam w inne miejsce i wszystko przepadło!
Co gorsza forumce też się nie przyjęły!
Ale ironia losu, co nie?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, maczki są nie tylko piękne.
One są śliczne.
A u Ciebie wypatrzyłam białego pełnego i fioletowego również pełnego - cudeńka.

A u Ciebie wypatrzyłam białego pełnego i fioletowego również pełnego - cudeńka.
- anabuko1

apus-Basiu O tak lilie się rozkręcają. Róze też.U ciebie też śliczny różany pokaz.
Oj widoki na Dębowym są śliczne.
Dziękuję
ewelkacha88-Ewelinko Moje jedne maki też znalazłam po dwóch latach.I wysiałam w tym roku.I widzisz te fioletowe są to właśnie te ślicznoty.Także ty na drugi rok też mam pokażesz ciekawe ślicznoty.
Wysiewy do gruntu, to jeszcze , jeszcze .Ale w domu, to kurcze na wiosnę za mało parapetów i miejsca. to raczej odpada.Lili będzie u mnie jeszcze dużo.Bo dużo jeszcze w pączkach
Powojniki też bardzo lubię.
I ciągle mam ochotę na jeszcze jakiś nowy.
lilie

Maczkowo

Oj widoki na Dębowym są śliczne.
Dziękuję
ewelkacha88-Ewelinko Moje jedne maki też znalazłam po dwóch latach.I wysiałam w tym roku.I widzisz te fioletowe są to właśnie te ślicznoty.Także ty na drugi rok też mam pokażesz ciekawe ślicznoty.
Wysiewy do gruntu, to jeszcze , jeszcze .Ale w domu, to kurcze na wiosnę za mało parapetów i miejsca. to raczej odpada.Lili będzie u mnie jeszcze dużo.Bo dużo jeszcze w pączkach
Powojniki też bardzo lubię.
lilie

Maczkowo

- anabuko1

kropelka-Mariolu Na Dębowym jest cudnie.Tak sielsko , z daleka od miasta, szumu, zgiełku miastowego .Cisza. ptaki, zwierzęta itp..Dlatego jak tylko możemy to tam jedziemy albo tutaj jesteśmy ile tylko się da .Tak jak teraz już ponad tydzień.
O widzisz , jak fajnie,że lilie ci się znajdują.
Oj faktycznie to miałąs pecha do tej llilii św.Józefa.Szkoda.Ja jedną lilie wykopałam w ubiegłym roku i posadziłam w inne miejsce i jest.I też będzie kwitła.A w tej kępce to chyba już mi się rozmnożyły,I fajnie.Ale nie będę już ich ruszać,żeby i mi nie przepadły.Albo tak tylko po jednej wyciągać ?
plocczanka-Lucynko Maczki Wysiane razem były.I albo tak się pozapylały.Albo tak się trafiły.Ciekawa jestem jakie będą na drugi rok.
Clematiski kochane:)
Warszawska Nike

Piilu

powojnik 'Ville de Lyon

Minister

powojnik Etoile Violette

O widzisz , jak fajnie,że lilie ci się znajdują.
Oj faktycznie to miałąs pecha do tej llilii św.Józefa.Szkoda.Ja jedną lilie wykopałam w ubiegłym roku i posadziłam w inne miejsce i jest.I też będzie kwitła.A w tej kępce to chyba już mi się rozmnożyły,I fajnie.Ale nie będę już ich ruszać,żeby i mi nie przepadły.Albo tak tylko po jednej wyciągać ?
plocczanka-Lucynko Maczki Wysiane razem były.I albo tak się pozapylały.Albo tak się trafiły.Ciekawa jestem jakie będą na drugi rok.
Clematiski kochane:)
Warszawska Nike

Piilu

powojnik 'Ville de Lyon

Minister

powojnik Etoile Violette

- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu ale masz śliczne maki
Najbardziej podoba mi się powojnik ville de lyon, jak malowany
Najbardziej podoba mi się powojnik ville de lyon, jak malowany
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu w głowie mam mętlik! nie wiem co chwalić, bo wszystko piękne i takoż podane! Maki, powojniki, lilie kolorowy zawrót głowy! Róże okrywowe to teraz (właściwie zawsze) moje ulubione! Jednak najbardziej pochwalę decyzję córci, bo bardzo się cieszę jak młodzi wracają do kraju, a przecież tutaj ma rodzinę i takie wspaniałe miejsca na ziemi, bo to jezioro to emanujący spokój i równowaga ducha
Życzę Jej duzo dobrego ...no i Wam też 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Aniu- powojniki zjawiskowo Ci kwitną! Prawdziwe rarytaski 
Myślę, że ja miałam faktycznie niefarta z tymi liliami św. Józefa. No ale trudno.
Najlepsze jest to, że w miejscu gdzie je przesadziłam do tej pory pojawiają się tylko pierwsze listki i na tym koniec...
Myślę, że ja miałam faktycznie niefarta z tymi liliami św. Józefa. No ale trudno.
Najlepsze jest to, że w miejscu gdzie je przesadziłam do tej pory pojawiają się tylko pierwsze listki i na tym koniec...
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Fioletowe maki masz prześliczne
Ale i te czupryniaste mi się podobają
A Twoje powojniki będą teraz śnić mi się po nocach. Już u kogoś to chyba pisałam
Ale co ja poradzę, że tak Wam pięknie rosną. jak mi się takie marzą. Będę pomału zwiększać ich ilość w ogrodzie i może za kilka lat i u mnie tak zarosną siatki.
To zamiast urlopować, musisz zorganizować szpital polowy w domu
Cieszę się razem z Tobą, że córka wróciła. Takie rozstania nie są łatwe, a my chyba tęsknimy najbardziej.
To zamiast urlopować, musisz zorganizować szpital polowy w domu
Cieszę się razem z Tobą, że córka wróciła. Takie rozstania nie są łatwe, a my chyba tęsknimy najbardziej.