Większość nasadzeń
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Ewo może i młodziaki te Twoje różyczki ale za to jakie piękne
jest co podziwiać, ostróżki też się pięknie prezentują
ale widzę, że nie mogłaś się powstrzymać i dokupiłaś jeszcze kilka królowych ogrodu
Liliowce zaczynają swój pokaz
piękne są 
rutewka powinna zakwitnąć. Ja bym już jej drugi raz nie kupiła, potwór z niej okropny.Amanita pisze:Ewo, całą zimę oglądałam Twój watek i zachwycałam się jeżówkami![]()
Czekam własnie na tę rutewkę, moja chyba jeszcze nie ma pąków, ale mam nadzieję, że bedzie miała
Dominiko, choroba chciejstwa jeżówkowego jeszcze mi nie minęła a zapadłam jeszcze na różyczkę
Jest jeszcze kilka jeżówek, które chcę mieć. Jako pierwsza u mnie corocznie zakwita "Southern Belle". To ta, która pokazywałam. To świetna jeżówka, cudnie i szybko przyrasta no i ma ładny kolor i oryginalny pokrój kwiatów. Pierwszym kwiatem zakwitła też "White Double Delight". i "Green Jewel" WDD dzieliłam wiosną a ona taką niespodziankę mi zrobiła.

Z przyczyn organizacyjnych musiałam przesadzić całą kępę jeżówki Gree J i ona tez ma kwiatka. Do towarzystwa dostała róże chippendale i jeżówkę WDD . Myślę, że razem będzie im do twarzy i stworzą piękną kompozycję

Lada dzień będę podziwiać jeżówkę Marmoladę i boską
Zapraszam na pokaz, rezerwuje Ci miejscówkę. Jutro jadę do BR po kolejne pięknotki
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewcia znów będziesz kusić nas nowymi jeżówkami?
Napatrzymy się u ciebie i też będziemy chciały....
Ja jak na razie muszę zobaczyć czy moje świeżo zakupione pokażą się na przyszłą wiosnę.
Jak tak to wtedy się pomyśli...
Ja jak na razie muszę zobaczyć czy moje świeżo zakupione pokażą się na przyszłą wiosnę.
Jak tak to wtedy się pomyśli...
Ewuś takie centrum to fajna sprawa, ale i wyzwanie dla takiej roślinnej zakupoholiczki.ewarost pisze:Ewa fajna szkółka i piękne zakupy poczyniłaśTeraz w naturze można zobaczyć kwiaty to łatwiejszy wybór
Piruette ma ciekawe kwiaty
Piruette jest cudna. Ma nieduże kwiatuszki, ale za to jakie boskie. Są różowo-brzoskwiniowe. Wypuszcza długie baty i trzeba je podpierać bo się kładą. Jest zdrowa i boska. Gorąco poleca, będziesz zadowolona
Nie mam nowych zdjęć Piruette ,ale rozkwitają kolejne różyczki to je pokażę

Pięknie pachnąca

równie piękna i ładnie pachnąca

A tutaj jest w wianuszku utworzonym przez różę Baronezze

I jeszcze raz one razem

I cała różowo- fioletowa

Ewelinko, chyba dobrze, że różne roślinki nam się podobają, dlatego mamy różne ogrody. Nudno by było u wszystkich oglądać to samo. Ghita pieknie pachnie i to mnie w niej najbardziej urzekło. Ochroniarz póki co pomagaewelkacha88 pisze:Witaj. Pierwszy kwiat róży Flamingo jakoś mnie nie rzucił na kolana, może kolejne rzucą
. Ma jeszcze kilka pąków więc kto wie . W zasadzie ja też mam kilka róż, które od spodu troszkę lubią chorować ale też udaję, że nie widzę
. Kolejna osoba kusi mnie Piruette i chyba jednak ugnę się i ją zakupię
. Zazdroszczę Ci takiego wypadu po róże
. u mnie w okolicy strasznie skąpo
. Wybrałaś piękne róże, zwłaszcza Ghita mi się bardzo podoba
. Ochroniarz powinien pomóc , trzymam kciuki
. Pozdrawiam
.
[/URLNowość w moim ogrodzie - James Galway
Zbudowała ładny, solidny krzak. Ma sporo kwiatów, ale razcej małe i bardzo jasne bo cały dzień jest w mocnym słońcu
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/42233f1adc16a9de]

I kolejna nowość u mnie. Póki co zapowiada się dobrze. Buduje ładny krzak , pachnie i ma ładny kwiat.

Aladdin Palace - ta różę mam już kilka lat, ale przesadzałam ją dość często. Ostatni raz jesienią a ona jakoś sobie radzi. Jest niewysoka, kwiaty utrzymują się długo. Trochę choruje

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Nie wiem, czy to na szczęście, czy nie na szczęście, ale takich szkólek koło mnie nie ma. Właściwie, to nie ma żadnych
No, może jedna, ale z taką ofertą, że szkoda gadać. Co prawda, co jakiś czas tam pojadę z nadzieją, że może coś wreszcie sobie kupię, ale jak na razie kupiłam tylko jednego orlika
Możliwości zakupów na miejscu więc zazdroszczę. Kupisz, nie kupisz- popatrzeć zawsze można 
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ewko - masz piękne róże, wielu z nich nie mam i niestety nie trafiłam do tak wyposażonego w róze centrum ogrodniczego. Popatrzyłam też na Twojego stróża, chyba musiałabym sobie zamontować sokoła dla pilnowania tych pięciu czereśni, co mi się ostały
po przyrozkach. Chciałabym je choć spróbować, a mimo że są jeszcze niedojrzałe, szpaki już je dziubią.
Iwonka1 pisze:Nie wiem, czy to na szczęście, czy nie na szczęście, ale takich szkólek koło mnie nie ma. Właściwie, to nie ma żadnychNo, może jedna, ale z taką ofertą, że szkoda gadać. Co prawda, co jakiś czas tam pojadę z nadzieją, że może coś wreszcie sobie kupię, ale jak na razie kupiłam tylko jednego orlika
Możliwości zakupów na miejscu więc zazdroszczę. Kupisz, nie kupisz- popatrzeć zawsze można
Iwonka, nie dość, że mam takie wypasione centrum ogrodnicze to jest jeszcze brikomarsche i jeszcze jedno mniejsze centrum. Na dodatek mam dość blisko do Bylinowego Raju
To wszystko ponad moje siły.
Właśnie dzisiaj byłam w BR - no i są tego skutki

Ciekawa jestem jak poradzą sobie u mnie jarzmianki. Mam je pierwszy raz
Cudne są

Ewa, dziękuję w imieniu róż. W większości mam młode róże.ewka36jj pisze:Ewko - masz piękne róże, wielu z nich nie mam i niestety nie trafiłam do tak wyposażonego w róze centrum ogrodniczego. Popatrzyłam też na Twojego stróża, chyba musiałabym sobie zamontować sokoła dla pilnowania tych pięciu czereśni, co mi się ostałypo przyrozkach. Chciałabym je choć spróbować, a mimo że są jeszcze niedojrzałe, szpaki już je dziubią.
Vanilla

James Galway

Cubana

Minerwa po dzisiejszym upale - porażka

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Piękny ten liliowiec 
Może uda nam się pod koniec lipca pojechać do Krakowa, to wtedy też zajedziemy do BR. Tylko wyjazd na razie patykiem na wodzie pisany
Może uda nam się pod koniec lipca pojechać do Krakowa, to wtedy też zajedziemy do BR. Tylko wyjazd na razie patykiem na wodzie pisany
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Ewka masz już piękną różaną kolekcję
Fakt, że jak ma się tak blisko możność zakupów ogrodowych to kusi
, ale zakupy super 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Takie piękne ostróżki to mogą na spokojnie królować, cudne!
To straszne mieć blisko BR
, tak jak ja mam do Goczałkowic
Ciężko chyba jest przyjechać z BR z jednym tylko pudłem roślin...
Śliczne liliowce.
To straszne mieć blisko BR
Ciężko chyba jest przyjechać z BR z jednym tylko pudłem roślin...
Śliczne liliowce.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. No to faktycznie okolicę masz bardzo ciekawą
. Dobrze zaopatrzone centrum , BR
. Nic tylko kupować i sadzić
. Liliowce i róże masz przepiękne
. Pozostałe różności także
. Jarzmianki jeszcze nie mam ale kiedyś będzie
. James Galway bardzo mi się podoba to róża w moim typie
. Pozdrawiam
.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, nareszcie Cię znalazłam! Zmienia się Twój ogród niesamowicie. Przecież rok temu nie było jeszcze tak kolorowo! Śliczne masz róże, bez dwóch zdań!
Oczywiście królowa-biała ostróżka, również wspaniale zachwyca.
Niech zgadnę, byłaś w "Daglezji"?
Oczywiście królowa-biała ostróżka, również wspaniale zachwyca.
Niech zgadnę, byłaś w "Daglezji"?