Asiu,
 kupowałam w floribundzie, wiosną ubiegłego roku, kwitnie dołem a do góry wypuszcza jeden dorodny pędy.
 kupowałam w floribundzie, wiosną ubiegłego roku, kwitnie dołem a do góry wypuszcza jeden dorodny pędy.Lucynko, u mnie tak najbardziej czadu dała Colette i Doktorek
 Teraz powoli dołączają inne np. Augusta L, LO itd...
 Teraz powoli dołączają inne np. Augusta L, LO itd...  Czerwiec jest zachwycający dzięki różom
 Czerwiec jest zachwycający dzięki różom 
Gabrysiu, ja mam dwie (kupione w różnych "dostawców"), jedna jest od frontu, przy furtce (ale ma ogrom miejsca), więc może rozbujać się jak chce i widzę, że to robi. Druga jest z tyłu domu, też ma miejsca sporo, ale niestety widać, że kiepska sadzonka, gramoli się, ociąga, choruje...

Jadziu, czekam aż Graham się rozwinie, bo też go mam, ale chyba to nie to, w każdym razie na pewno angielka i tak jak piszesz... zachwyca zapachem.
Jadziu powiedz mi kiedy pobierać można patyki rozmnażania róż? Tylko po wiosennym cięciu?

Małgosiu, bardzo ciekawa jestem czy mój LO będzie tym potworkiem
 U mnie naleweczka robi się...
 U mnie naleweczka robi się...   
 Piękny zapach...
Krysiu, ciągle coś z różami, jak nie plamistość, to znajduję jakieś pościnane pączki, a to nimółka... Ciągle coś...

Aniu dziękuję

Moja LO (jedna) pnie się w górę i na boki, fajnie rośnie. Druga zastanawia się... Fajnie mieć taki różnorodny ogród, tzn. ja lubię jak są rożne roślinki, bo jest co podziwiać...

dużo masz takich, które sama chętnie bym posadziła - chociaż lista trochę za długa, musiałabym mieć same róże
 dużo masz takich, które sama chętnie bym posadziła - chociaż lista trochę za długa, musiałabym mieć same róże 

. Mamy czerwiec a więc róże w każdej ilości mile widziane
 . Mamy czerwiec a więc róże w każdej ilości mile widziane   . Crocus jest cudna, ostatnio bierze mnie na takie kremowe kolory
 . Crocus jest cudna, ostatnio bierze mnie na takie kremowe kolory   . Jakieś chciejstwa powoli zaczynają się zapisywać
 . Jakieś chciejstwa powoli zaczynają się zapisywać   . Twój Lo bardzo ładnie kwitnie i taki bardzo zgrabny jest . Mój znowu wypuszcza kilka batów
 . Twój Lo bardzo ładnie kwitnie i taki bardzo zgrabny jest . Mój znowu wypuszcza kilka batów   . Nie ma jeszcze podpory i nie mam pojęcia jak go prowadzić. Wiosną go kulkowałam ale przecież nie dam rady robić tego cały czas
 . Nie ma jeszcze podpory i nie mam pojęcia jak go prowadzić. Wiosną go kulkowałam ale przecież nie dam rady robić tego cały czas   . No nie wiem
 . No nie wiem   . Pozdrawiam i udanego wieczorku życzę
 . Pozdrawiam i udanego wieczorku życzę  

Jednak warto dać ciut więcej a mieć z dobrych szkółek.
 Jednak warto dać ciut więcej a mieć z dobrych szkółek.