Wokan a nie mówiłam,że nic mu nie będzie
Kawon ( arbuz ) - część 8
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Bobej
Miejmy nadzieję,że jednak to pierwsze 
piękny arbuz:)
a jeśli chodzi o uprawę w gruncie to nie do końca się zgodzę .W tamtym roku miałam dwa krzaki bingo w gruncie bez agro i bez osłon. Miały wprawdzie tylko po jednym owocu, ale każdy miał po 10 kg:) w tym roku też moje krzaczki mają się całkiem nieźle:) są na agro bez osłon:)
Dalisbea ładny krzaczek. Już niedługo będą owoce:)
-- 15 cze 2017, o 07:21 --
Tara jak tylko coś je zapyliło to na pewno urosną.A Ty nie próbowałaś ich zapylić sama? A te małe to wczesna odmiana czy późna?
-- 15 cze 2017, o 07:21 --
Tara jak tylko coś je zapyliło to na pewno urosną.A Ty nie próbowałaś ich zapylić sama? A te małe to wczesna odmiana czy późna?
Rolnik bardzo ładne krzaczki:) i pomysłowo posadzone 
-- 15 cze 2017, o 07:25 --
Seba to chwal się:) Ja z moimi zaczynam mieć problem ,bo wszystkie na siebie wchodzą i się czepiają.
-- 15 cze 2017, o 07:27 --
Vvisqare Ten w tunelu bardzo ładny:), ale myślę,że te gruntowe też podgonią niedługo:)
-- 15 cze 2017, o 07:25 --
Seba to chwal się:) Ja z moimi zaczynam mieć problem ,bo wszystkie na siebie wchodzą i się czepiają.
-- 15 cze 2017, o 07:27 --
Vvisqare Ten w tunelu bardzo ładny:), ale myślę,że te gruntowe też podgonią niedługo:)
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
sky_1989 Mam murarki jeśli już to one to zrobiły, a ja ciemna nie mogę się doczytać czym zapylacie, rozumiem tylko pędzelkiem ale z czym?
Tara bardzo prosta sprawa .Urywasz kwiatka męskiego (tego bez owocu) on ma na tym żółtym taki pyłek, obrywasz płatki i miziasz tym pyłkiem w środku kwiatka żeńskiego (tego z owocem)
Ja tak robie i jak na razie wszystkie zapylone:)
- tara

Dziś zabawię się w ginekologa, to takie in vitro 
Byłam pod tunelami.Lekki busz mi się tam zrobił
I tak od początku: Jubilee, Alibaba, Melon sweet Miracle , Arbuz X, i Nowość Cream of Saska. Zapyliłam dziś Charleston Gray, Congo, Holodock, Strawberry , Humby i Caroline Cross. Około 5 sztuk są już wielkości małego jajka:) m.in Wilson.
Z góry przepraszam za chwasty po boku drugiego z tuneli, ale przy 4 latku i półroczniaku często trudno znaleźć czas na wszystko
a chwasty rosną jak szalone. Wyrywam co kilka dni a one jakby się uwzięły

Z góry przepraszam za chwasty po boku drugiego z tuneli, ale przy 4 latku i półroczniaku często trudno znaleźć czas na wszystko

- tara

Super plantacja, w następnym roku rzucę arbuzy do foliaka tak jak planowałam trudno w tym roku pewnie zapłacę frycowe ale mając Wasze wsparcie przeboleję.
Taradzięki:) Ja myślę ,że w tym roku też zbierzesz piękne okazy:) Sezon dopiero się zaczyna:)
VVisqare dziękuję. A co do kwiatka to możesz spróbować ,ale ciężko powiedzieć co z tego wyjdzie:) a może został zapylony jakimś innym pyłkiem?
sky_1989 jesteś arbuzową "przodownicą" tego roku, owoce rosną Ci w mgnieniu oka, masz b. dużo odmian - dobra robota!
Ja też mam kilkanaście odmian, niektóre te same co Ty posiadasz (niewykluczone, że od tego samego dostawcy), ale z owocami to jestem w tyle, zaledwie dwa owoce mam na Złoto Wolicy i Rosario, ale całkiem sporej wielkości.
Ja też mam kilkanaście odmian, niektóre te same co Ty posiadasz (niewykluczone, że od tego samego dostawcy), ale z owocami to jestem w tyle, zaledwie dwa owoce mam na Złoto Wolicy i Rosario, ale całkiem sporej wielkości.
Sysiorek dziękuję:) pochwal się swoimi arbuzami. Chętnie zobaczę :)u mnie złoto Wolicy i Rosario jeszcze malutkie:) jakie masz odmiany? Ja mam około 50 w tym roku;) z tym ,ze większość w gruncie bez osłon, zobaczymy co z nich wyjdzie:)
- elaos
- 500p

- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna robota Seba, czyściutko, równiutko. Te patyczki przy arbuzach to po co ?
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.