Moja działeczka :)
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działeczka :)
Ja jeden mam taki żółty wpadający delikatnie w pomarańcz jest bardzo ekspansywny i cudownie kwitnie, jeśli mi się nie przyjmnie to dawałam go sąsaidce więc mam skąd brać sadzonki do skutku, ten ma bardzo duże liście soczysto zielone. A drugi liście mniejsze ciemno zielone i na różowo kwitnie, bardzo powoli rośnie.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Ja Aniu roślinki na mojego pseudo skalniaka wszystkie kupiłem. A zakup polega na tym , że coś wpada w oko i to bierzemy
tzn miłość od pierwszego spojrzenia
Roślinki pozostałem to mam w sporej ilości o mamy i siostry. Część też kupiliśmy.
Tak naprawdę od zeszłego roku zacząłem bardziej dbać o kwiatki. Wcześniej rosły to rosły. W tym roku to porozsadzałem np goździki
I nawet zakwitły
W zeszły roku krzak piwonii przesadzałem i zrobiłem z niego kilka mniejszych i też zakwitł 
Złapałem tzw bakcyla do kwiatów. Sprawiają mi dużo radości. I od razu radośniej wygląda działka.
Ale nazwy kwiatów musiałbym sobie pisać chyba bo szybko wylatują z głowy....

Tak naprawdę od zeszłego roku zacząłem bardziej dbać o kwiatki. Wcześniej rosły to rosły. W tym roku to porozsadzałem np goździki

Złapałem tzw bakcyla do kwiatów. Sprawiają mi dużo radości. I od razu radośniej wygląda działka.
Ale nazwy kwiatów musiałbym sobie pisać chyba bo szybko wylatują z głowy....

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Piotrek po kilku latach nazwy kwiatów będziesz znał. Ja jesstem sama zła na siebie, że nie pisałam gdzie gdzie co mam. Mam sporo liliowców, ale nie wiem gdzie jaki rośnie (no poza dwoma wyjątkami), podobnie z floksami, w tym roku jak zakwitną bedę robić znaczniki gdzie który rośnie. A najgorzej z nazwami odmianowymi, kupowałam z nimi i nie przywiązywałam do tego uwagi a teraz się okazało, że niektóre rośliny są podwójne bo gust jeden a nazw nie pamiętałam 

Pozdrawiam Ania
- buum
- Kontakt:
Możliwe Aniu
miałem tabliczki na których można by zapisać nazwy kwiatów ale oddałem mamie bo mówię po co mi
trudno. Człowiek się uczy na błędach 

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Kwiatków przybywa to i nazw, kto by je spamiętał.
U mnie żadne znaczniki nie zdały egzaminu, wszystkie od słońca zawsze wyblakły.
. Nie mam na nie skutecznego sposobu więc z nazwami dałam sobie spokój, jakie uda mi się zapamiętać to są.
Działeczka bardzo ładna. 

- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takiej ilości wody to ja zazdroszczę ! U mnie z trawy robi się siano, wszystko schnie.
Aż wierzyć się nie chce, że u Ciebie jest ta mokro.
Piotruś jak tam rosną lilie drzewiaste ?
Aż wierzyć się nie chce, że u Ciebie jest ta mokro.
Piotruś jak tam rosną lilie drzewiaste ?
- buum
- Kontakt:
Zuzia111
I tak Zuza zrobię
co zapamiętam to moje
To nie jest tak że nie pamiętam wszystkich nazw. Ale z połowę .....
seba1999
Seba, lilie drzewiaste rosną tak sobie. Tzn jedna stoi w miejscu od dawna, druga rośnie jak w zwolnionym tempie a trzecia rośnie spoko. Nie wiem czemu tak jest. Sadziłem jednego dnia. W podobnym miejscu.
Wody mamy w tym roku pod dostatkiem
nie dawno znowu padało ale słabo. A odnośnie trawy to to wy macie co nakarmić zimą
u mnie i tak by zgniła na kompoście
a tak gnije pod roślinkami 
I tak Zuza zrobię

seba1999
Seba, lilie drzewiaste rosną tak sobie. Tzn jedna stoi w miejscu od dawna, druga rośnie jak w zwolnionym tempie a trzecia rośnie spoko. Nie wiem czemu tak jest. Sadziłem jednego dnia. W podobnym miejscu.
Wody mamy w tym roku pod dostatkiem

- buum
- Kontakt:
HEY HO ZIOMY
No i kolejny dzień czerwca za nami. Czas śmiga jak szalony. Dziś podziałałem znowu trochę na działce. Wziąłem się za montaż schodów na poddasze. Dziś już wyciąłem dziurę w suficie i zostało teraz zamontować schody. Dziwne uczucie jak się właziło przez tyle lat na strych przez wejście 35x45cm
a teraz jama wyryta na 120x70cm
autem bym wjechał tam

Oczywiście już posprzątane w altance. Odkurzacz i jazda.....
Zrobiłem też parę foteczek z działki

No i kolejny dzień czerwca za nami. Czas śmiga jak szalony. Dziś podziałałem znowu trochę na działce. Wziąłem się za montaż schodów na poddasze. Dziś już wyciąłem dziurę w suficie i zostało teraz zamontować schody. Dziwne uczucie jak się właziło przez tyle lat na strych przez wejście 35x45cm

Oczywiście już posprzątane w altance. Odkurzacz i jazda.....
Zrobiłem też parę foteczek z działki

- Jarowo
- 200p
- Od: 9 maja 2016, o 07:55
Dach zrobiłeś, to pewnie u góry będziesz robił sypialnie
. Jak masz wysoko na poddaszu?

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj widzę że remont przed tobą a jakie masz plany dotyczące strychu?? Ja w dalszych planach też mam zamiar robić remont strychu
to znaczy sypialnie na strychu ale na razie u mnie ważniejsza ubikacja.
to znaczy sypialnie na strychu ale na razie u mnie ważniejsza ubikacja.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- buum
- Kontakt:
Jarowo Alicja125
Nie, sypialni nie będzie
Choć był na początku plan taki, przed wymianą dachu. Wtedy musiałbym podnieść nieco dach. Ale się rozmyśliłem. Dach wymieniony więc strych chce odświeżyć i wzmocnić, założyć dodatkowe oświetlenie. Chce dam trzymać klamoty a nie zagracać wc czy altanki. Ale wszystko ładnie uporządkowane a nie "burdel".
Na dole będzie wymiana oświetlenia na ledy, dodatkowo wyrównanie ścian i podłogi. Nie wiem co na podłogę. Chyba wywalę dywan i wykładzinę. Może założę płytki ??!!
Zobaczymy
Czas na przemyślenia teraz.....
Wc chce też odświeżyć. Kafle na podłogę na pewno. A na ściany .... może też się pobawię
Nie, sypialni nie będzie

Na dole będzie wymiana oświetlenia na ledy, dodatkowo wyrównanie ścian i podłogi. Nie wiem co na podłogę. Chyba wywalę dywan i wykładzinę. Może założę płytki ??!!

Wc chce też odświeżyć. Kafle na podłogę na pewno. A na ściany .... może też się pobawię

- Jarowo
- 200p
- Od: 9 maja 2016, o 07:55
To nie trafiłem, u mnie jest 1.25 wysokości i zastanawiam się czy warto robić sypialnie, tzn położyć materac
??
??
- buum
- Kontakt:
Ja nie mierzyłem nawet
Ale jutro zmierzę i napiszę 

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
remont altany pełną parą.
Bardzo fajnie, że masz tak zagospodarowaną altankę, prawie jak domek letni.
Bardzo fajnie, że masz tak zagospodarowaną altankę, prawie jak domek letni.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek widzę szalejesz
ja nie działka to altanka
chyba chcesz mieć najładniejszą działkę na ogrodzie