Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka :)

Post »

Ja jeden mam taki żółty wpadający delikatnie w pomarańcz jest bardzo ekspansywny i cudownie kwitnie, jeśli mi się nie przyjmnie to dawałam go sąsaidce więc mam skąd brać sadzonki do skutku, ten ma bardzo duże liście soczysto zielone. A drugi liście mniejsze ciemno zielone i na różowo kwitnie, bardzo powoli rośnie.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ja Aniu roślinki na mojego pseudo skalniaka wszystkie kupiłem. A zakup polega na tym , że coś wpada w oko i to bierzemy :) tzn miłość od pierwszego spojrzenia :D Roślinki pozostałem to mam w sporej ilości o mamy i siostry. Część też kupiliśmy.
Tak naprawdę od zeszłego roku zacząłem bardziej dbać o kwiatki. Wcześniej rosły to rosły. W tym roku to porozsadzałem np goździki :) I nawet zakwitły :) W zeszły roku krzak piwonii przesadzałem i zrobiłem z niego kilka mniejszych i też zakwitł :)
Złapałem tzw bakcyla do kwiatów. Sprawiają mi dużo radości. I od razu radośniej wygląda działka.
Ale nazwy kwiatów musiałbym sobie pisać chyba bo szybko wylatują z głowy.... ;:306
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek po kilku latach nazwy kwiatów będziesz znał. Ja jesstem sama zła na siebie, że nie pisałam gdzie gdzie co mam. Mam sporo liliowców, ale nie wiem gdzie jaki rośnie (no poza dwoma wyjątkami), podobnie z floksami, w tym roku jak zakwitną bedę robić znaczniki gdzie który rośnie. A najgorzej z nazwami odmianowymi, kupowałam z nimi i nie przywiązywałam do tego uwagi a teraz się okazało, że niektóre rośliny są podwójne bo gust jeden a nazw nie pamiętałam :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Możliwe Aniu :) miałem tabliczki na których można by zapisać nazwy kwiatów ale oddałem mamie bo mówię po co mi :) trudno. Człowiek się uczy na błędach :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Kwiatków przybywa to i nazw, kto by je spamiętał. ;:306 U mnie żadne znaczniki nie zdały egzaminu, wszystkie od słońca zawsze wyblakły. :wink: . Nie mam na nie skutecznego sposobu więc z nazwami dałam sobie spokój, jakie uda mi się zapamiętać to są. ;:131 Działeczka bardzo ładna. ;:180
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takiej ilości wody to ja zazdroszczę ! U mnie z trawy robi się siano, wszystko schnie.
Aż wierzyć się nie chce, że u Ciebie jest ta mokro.

Piotruś jak tam rosną lilie drzewiaste ?
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuzia111
I tak Zuza zrobię :) co zapamiętam to moje :) To nie jest tak że nie pamiętam wszystkich nazw. Ale z połowę ..... ;:306
seba1999
Seba, lilie drzewiaste rosną tak sobie. Tzn jedna stoi w miejscu od dawna, druga rośnie jak w zwolnionym tempie a trzecia rośnie spoko. Nie wiem czemu tak jest. Sadziłem jednego dnia. W podobnym miejscu.
Wody mamy w tym roku pod dostatkiem :) nie dawno znowu padało ale słabo. A odnośnie trawy to to wy macie co nakarmić zimą :) u mnie i tak by zgniła na kompoście :) a tak gnije pod roślinkami :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

HEY HO ZIOMY :;230
No i kolejny dzień czerwca za nami. Czas śmiga jak szalony. Dziś podziałałem znowu trochę na działce. Wziąłem się za montaż schodów na poddasze. Dziś już wyciąłem dziurę w suficie i zostało teraz zamontować schody. Dziwne uczucie jak się właziło przez tyle lat na strych przez wejście 35x45cm :) a teraz jama wyryta na 120x70cm :) autem bym wjechał tam ;:306 ;:306 ;:306
Obrazek
Obrazek
Oczywiście już posprzątane w altance. Odkurzacz i jazda.....

Zrobiłem też parę foteczek z działki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Jarowo
200p
200p
Od: 9 maja 2016, o 07:55

Post »

Dach zrobiłeś, to pewnie u góry będziesz robił sypialnie :D . Jak masz wysoko na poddaszu?
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj widzę że remont przed tobą a jakie masz plany dotyczące strychu?? Ja w dalszych planach też mam zamiar robić remont strychu
to znaczy sypialnie na strychu ale na razie u mnie ważniejsza ubikacja.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jarowo Alicja125
Nie, sypialni nie będzie :) Choć był na początku plan taki, przed wymianą dachu. Wtedy musiałbym podnieść nieco dach. Ale się rozmyśliłem. Dach wymieniony więc strych chce odświeżyć i wzmocnić, założyć dodatkowe oświetlenie. Chce dam trzymać klamoty a nie zagracać wc czy altanki. Ale wszystko ładnie uporządkowane a nie "burdel".
Na dole będzie wymiana oświetlenia na ledy, dodatkowo wyrównanie ścian i podłogi. Nie wiem co na podłogę. Chyba wywalę dywan i wykładzinę. Może założę płytki ??!! ;:224 Zobaczymy :) Czas na przemyślenia teraz.....

Wc chce też odświeżyć. Kafle na podłogę na pewno. A na ściany .... może też się pobawię :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Jarowo
200p
200p
Od: 9 maja 2016, o 07:55

Post »

To nie trafiłem, u mnie jest 1.25 wysokości i zastanawiam się czy warto robić sypialnie, tzn położyć materac
??
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja nie mierzyłem nawet :) Ale jutro zmierzę i napiszę :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

remont altany pełną parą.
Bardzo fajnie, że masz tak zagospodarowaną altankę, prawie jak domek letni.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek widzę szalejesz :) ja nie działka to altanka ;:215 chyba chcesz mieć najładniejszą działkę na ogrodzie :) ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”