Działka nad Drwęcą - Christin - cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. VII

Post »

Aniu też mam Firefoxa i może dlatego nie widać fotek.Muszę spróbować na Operze czy Chromie tak jak radzi Basia .Już obejrzałam wszystkie fotki na Chromie koniki są śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Anna N
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 30 cze 2011, o 00:49

Post »

Witam
Mam nadzieję, że teraz wszyscy będą mogli zobaczyć źrebaczki, łabędzie i przepiękne kwiaty.
Krysiu przepiękne widoki. Przyroda jest piękna i Ty zawsze ją pięknie nam pokazujesz.

Troszkę zmodyfikowałam linki. Myślę, że teraz nie będzie problemów z widocznością fotek.
Przejrzałam i poprawiłam kilka stron.Jeżeli jeszcze gdzieś fotki Krysi nie są dla kogoś widoczne
dajcie mi znać. Będę dalej "przecierać szkiełko" aby wszyscy mogli nacieszyć oczy tymi cudownymi widokami.
Pozdrawiam Anna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Boże, jakie cudne zwierzaki... ;:167

Pozdrawiam!
LOKI
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Krysiu,Twoja wiedza na temat roślin jest dla mnie nie do ogarnięcia ;:108 ,podziwiam,ogród też cieszy oczy.Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Krysiu ja widzę i podziwiam.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Białego 'Apeldoorna' nie znam, a jest piękny! Te żółte późne tulipany też chyba Ci się trafiły w mieszance ode mnie? Myślałem, że to 'Golden Apeldoorn'. Jeśli wpadniesz, na jakiś inny trop - daj znać.
Zdjęcie płynących łabędzi en face wyjątkowe!
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Witam po małych perypetiach z ładowaniem zdjęć ale już po kłopocie .
Ania to taki dobry duszek .. sprawdziła co jest nie tak, naprawiła i jeszcze wytłumaczyła co i jak. Mam nadzieję,że teraz w każdej przeglądarce będą się ładowały.

Dla Ciebie Anna N
Obrazek

Tak się jakoś złożyło,że pierwiosnki moje ulubione w pąkach, potem w pełni kwitnienia cieszyły oczy a ja nie miałam czasu ich pokazać
Lubię pierwiosnki Siebolda i w tym roku dzięki wymianom mam 5 odmian ale to maluszki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Margo2 pisze:Napisane: Śr 31 maja 2017 23:29
Mam nadzieję, że moje jaszczurki jednak się nie wyprowadziły. Jednak ja ich wcale nie widzę
Myślałam, że spodoba im sie moja kamienna ścieżka, ale jak do tej pory ani widu, ani słychu
Gosiu u mnie też przez jakiś czas rzadziej ich widywałam ale tak było ze 2 tygodnie temu a teraz znów wygrzewają się i leniuchują.
Obrazek

iwona0042 pisze:Napisane: N 04 cze 2017 09:22
Witaj Krysiu kochana
Patrzę na miodunki, myślę, że posadzę sobie na jednej skarpie je wszystkie, bo ładnie się rozrastają, czy Ty je przycinasz po kwitnieniu, czy jak Krysiu?
Iwonko miodunki rosną u mnie w wielu miejscach ale co jakieś 3 lata muszę je wykopać, rozrzedzić i znów wkopać.
Miodunek sporo więc przycina mąż nożycami do trawy przy samej ziemi. Trzeba robić to pod koniec kwitnienia póki jeszcze nie wybiły pędy liści właściwych.
Lekko zasilam, podlewam i w krótkim czasie mamy dorodne liście do samego końca sezonu.
Dla Ciebie trochę słonecznego koloru
Persikaria zmienna i jej nabrzmiałe pąki na tle Pęcherzniny kalinolistnej "Luteus"
Obrazek

plocczanka- Lucynko dziękuję, że pamiętasz ;:196
Obrazek
Obrazek

marpa- Maryniu witam i dziękuję.
Droga na działkę to 2,5 km więc dobrze,że coś się dzieje po drodze aby nie było zbyt nudno ...

apus - Basiu kalina co roku cięta aby nie wyszła poza ramy założenia na tej rabacie. Powoli zaczęła przekwitać i kwiaty się sypią na wszystko co tam rośnie ale ... to taka przechowalnia bo dzięki kalinie jest konkretny cień.
Dzis pada deszcz i dość silny wiatr więc po reszcie kwiatów pewnie nie będzie śladu.
Teraz zamiast bieli królują błękity
Obrazek
ObrazekObrazek

JAKUCH - Jadziu mam nadzieję,że już bez problemu widzisz zdjęcia w moim wątku :D
Ten pan jesienią i wiosną nadwyżki obornika sprzedaje z dowozem na miejsce ale ...
Jeszcze nie brałam od niego bo ... w naszej części działek mamy szkodnika turkuć podjadek i ponoć on uwielbia koński obornik - robi się z niego pułapki. Wędkarze też zanęcają go tym obornikiem i wyłapują używając ich jako przynęty.. Jeśli to wszystko prawda ... nie chcę ich bo zejdą się za dużego obszaru i zrobią pogrom ;:306

Bodziszek wspaniały - szkoda,że tak krótko kwitnie
Obrazek

Wielosił błękitny potrafi uszczęśliwić nas kwiatami przez bardzo długi okres. Wystarczy trochę zadbać o niego i ... na bieżąco wycinać przekwitające pędy kwiatowe .
Obrazek
Obrazek
ewelkacha88 - Ewelinko dziękuję za miłe słowa i uznanie.
Okolice bardzo urokliwe i dobrze się tu mieszka.

PEPSI pisze:Napisane: Wt 06 cze 2017 20:46
Krysiu, to kuce szetlandzkie. Są rzeczywiście przesłodkie, ale moja znajoma twierdzi, że są bardzo złośliwe. :lol: O ile koń może taki być. :lol:
Też mam sentyment do takich przywożonych w torebkach, kieszeniach pamiątkach z podróży. ;:108
Małgosiu dziękuję za nazwę konika bo ja na nich się nie znam ale popatrzeć bardzo lubię. Konie uważam za jedne z ładniejszych zwierząt.
Co do złośliwości konia szetlandzkiego to może być prawda bo takie małe czymś musi się wyróżniać... Moi znajomi lubią psy i dla odmiany kupili sobie yorka to taki pies miniaturka. Złośliwe do granic możliwości więc może to co małe takie wredne ...

joannamm - Joanno warto się zaprzyjaźnić z czeremchą bo ma sporo ciekawych właściwości leczniczych. Zbieram z niej korę,pączki kwiatowe i liściowe, kwiaty ale owoce bardzo rzadko bo sa malutkie i szybko opadają :D

Zanim się zacznie sezon zbieram z rożnych drzew i krzewów pączki kwiatowe i liściowe.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pestka- Teresko w tym rzecz, że nie wyrabiam się tym razem i mam spore zaległości ale ... tym razem priorytety się pozmieniały i póki co tak musi być.
Ogarnę najważniejsze obowiązki i wyprostuję kłopoty ze zdrowiem wtedy będzie już z górki.
Choć wiem, że z poprawa zdrowia tak szybko nie pójdzie bo potrzebny mi lek na tzw "import docelowy" a póki co nie wiem czy się zakwalifikuję z tym stanem jaki mam w tej chwili.
Może trzeba być " jedną nogą na ..." wtedy łatwiej - sama nie wiem ale czasy takie ,że nic nie jest pewne.

Locutus - Jureczku to prawda ...prześliczne są i ja też tak uważam.

tencia moja miła koleżanko ... to wszystko z miłości do fauny i flory. Bez głębszej znajomości ta miłość byłaby taka"płytka"
W temacie uzgodnień sadzonek hortensji - już zaczęłam pobierać pędy zielne ale niektóre jeszcze za "zielone" :;230
Jak coś z tego uda się ukorzenić dam znać.
Pozdrawiam

Biedronka641 - Alu cieszę sie i dziękuję.

Florian Silesia- Florianie jesienią weszłam głębiej w temat tulipanów z grupy Darwina i sama byłam zaskoczona, że jest ich aż tyle ;:oj
Ja znałam chyba 4 te najczęściej spotykane. Tym bardziej kusi mnie skompletować jak najwięcej.
Co do żółtych tulipanów kwitnących jako ostatnie mam je od wielu lat - sa niższe i mają mniejsze kwiaty.
Golden Apeldoorn mam od Ciebie - przyszły razem z innymi i sa jak najbardziej zgodne odmianowo.

Anna N dzięki Tobie wszystko wróciło do normy i jest jak trzeba.
Dziękuję ;:196

Przepraszam wszystkich gości za kłopot ze zdjęciami :oops: ale to nie z mojej winy nastąpiła taka sytuacja. Hosting zdjęć z Google+ czasami jest pełen niespodzianek.
Mam nadzieję, że problem nie powtórz się i wątek nabierze kolorów bo teraz tyle się dzieje w ogrodach ...

Dobrej nocy życzę i wszystkich cieplutko pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Prymulki cudne! Też je uwielbiam... :wink: Czy one nadają się do wazonu?
"Moje" jaszczurki tez zaczęły sezon "opalania". Nawet padalca ostatnio nakryłam.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Siebolda stworzyły u Ciebie piękną kępę! Moje w tym roku nie raczyły nawet zakwitnąć ;:223 I tak dobrze, że wyszły!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Anna N
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 30 cze 2011, o 00:49

Post »

Krysiu przesadzaj roślinki jeżeli jest taka potrzeba ale nie przesadzaj z pochwałami dla mnie.
Niestety nie jest aż tak dobrze z moimi możliwościami czasowymi abym mogła na bieżąco śledzić
wątki ogrodowe. Dostałam po prostu info od innej moderatorki, że są jakieś problemy z widocznością fotek.
Coś tam też u mnie rośnie i pomimo, że nie daję rady aby wyglądało tak pięknie
jak u innych forumowiczów to muszę przynajmniej zadbać aby jakoś przeżyło.
A mam przecież sporo roślin od Ciebie. Niektóre się już ładnie porozrastały a niektóre
(te, które przybyły do mnie ubiegłej jesieni) dopiero w tym sezonie pokażą swoje możliwości.
Chciałam się pochwalić, że pierwiosnek Siebolda od Ciebie piękne kwitnie ale niestety właśnie zakończył
kwitnienie. Nie zdążyłam zrobić fotki pomimo, że dość długo mogłam oglądać jego piękne białe kwiatuszki.
Teraz z tego co wiem to będzie odpoczywał i powinien mieć wilgotne "łóżeczko".
Krysiu życzę Tobie i wszystkim odwiedzającym Twój piękny wątek dużo zdrowia i sił do pracy
na działkach, balkonach i przy doniczkach.
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moje pierwiosnki Siebolda znikły a tak ładnie się rozrastały . W tym roku nawet moje stare odmiany mocno przemarzły i musiałam znowu ich dzielić aby znowu mieć ich trochę w ogrodzie ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jaskier w takiej ilości ślicznie wygląda, a widoki zwierząt cudne ;:167
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Krysiu dziękuje za pamięć o hortensjach ;:196 ,ja z ziół to tylko pokrzywę zbieram i w tym roku zrobiłam miód z mniszka :oops: .Życzę Ci aby Twoje zdrowie wróciło na właściwe tory i pozwiliło się cieszyć i pracować na działeczce.Pozdrawiam serdecznie :wit.Ja mieszkam w dawnym stadzie ogierów ,ale nigdy nie brałam obornika ,bo bałam się tego turkucia,też słyszałam ,że ten obornik przyciąga go najbardziej.Pułapką są słoiki wkopane równo z ziemią,właśnie z obornikiem ,ale nie jestem pewna czy nie pomyliłam szkodnika ;:224
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Krysiu piękne kwitnienia u Ciebie ;:63 hmm na jednym zdjęciu widać oczko wodne, czy to Twoje ? bo wcześniej jakoś nie zauważyłem :) no i jak tam murarki u Ciebie? u mnie już końcówka :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu teraz wszystko widać .No jeśli taki obornik miałby zniszczyć działkę to raczej nie chciałabym go .Szkoda ,ze niedaleko mnie nie ma takiego pana z takim obornikiem i w dodatku z dowozem ;:224 .Jesteś Krysiu jak zwykle zapracowana okrąglutki roczek nie masz czasu na nudę zresztą ja również .Dostałam od Tosi sadzonkę Siebolda w różowym kolorze ciekawe czy u mnie też sie rozrośnie .Dobrze ,ze doczytałam co napisała Ania Teraz z tego co wiem to będzie odpoczywał i powinien mieć wilgotne "łóżeczko". trzeba mu takie zapewnić na skalniaku, albo przesadzić do Prymulkowa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”