Moja działeczka :)
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działeczka :)
Piotrek niestety piwonie źle znoszą burzę, moje obie obleciały po ostatniej.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Dzisiaj byłem zobaczyć co słychać u mnie po ulewach. I piwonie trochę mocniej zostały przyduszone ale jakiegoś dramatu nie było. Nie wiem jak długo jeszcze płatki powiszą na nich
Woda w kanale bije rekordy. Sąsiad mówił, że nigdy nie było tyle wody co teraz jest. Teraz tylko o ciepełko proszę i słoneczko
Oto zdjęcie z dzisiaj kanału :

A to fotki z wczoraj z balkonu, powtórka z przed tygodnia :

Woda w kanale bije rekordy. Sąsiad mówił, że nigdy nie było tyle wody co teraz jest. Teraz tylko o ciepełko proszę i słoneczko

Oto zdjęcie z dzisiaj kanału :

A to fotki z wczoraj z balkonu, powtórka z przed tygodnia :

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek nie ma co deszczu sporo i miasto paraliżuje
żeby tylko ten kanał się nie przelał 

- buum
- Kontakt:
Mam nadzieje Mariusz ,że się pomieści 

- TROJA
- 500p
No to deszczu u Ciebie nie brakuje. Ja chce trochę słońca bo u mnie pada nie dużo ale często a mamy trawę na siano ściętą i czekam na słońce bo zwierzaki nie będą miały co jeść.
Pozdrawiam Ania
- buum
- Kontakt:
U mnie dziś nie pada, jest ciepło. Jutro ma być gorąco bo nawet 28st. Ale znowu z piątku na sobote ma lać..... ale ogólnie weekend ciepły i bez deszczu. Jutro jadę na działkę podziałać. I po truskaweczki
Tobie Aniu i sobie życzę dużo słoneczka

Tobie Aniu i sobie życzę dużo słoneczka

- buum
- Kontakt:
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na zdjęciu nr 4 to są pajęczynki?
Twój ogród jak zawsze perfekcyjny
Twój ogród jak zawsze perfekcyjny

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek ale wszystko dorodne i ładnie rośnie, borówki super, u mnie coś kiepsko w tym roku mało owocu mają nie wiem czemu 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. U jednych ulewy , u innych susza
. Ta pogoda zawsze jest niesprawiedliwa i nie zna umiaru
. Twoja działka prezentuje się bardzo ładnie. Z dnia na dzień widać różnice i kwitną nowe rośliny
. Wspaniale kwitną Ci wiciokrzewy
. Ja nie mam tych pnączy ale może kiedyś
. Pozdrawiam i udanego weekendu życzę
.

- buum
- Kontakt:
Foxowa nie wiem jak nazywa się ta roślinka ( do nazw roślin to mam zaniki pamięci ). Ale faktycznie na tej roślince jest jakby pajęczyna
spodobała nam się i kiedyś kupiliśmy.
Oj uwierz mi , że perfekcji nie ma. Choć staram się jak mogę
Ale cały czas jest co robić. Dużo straciłem czasu na wymianę dachu czy zakładanie obrzeży. Więc nieco zaniedbałem działkę. Ale nadrabiam
maniolek
Mariusz, może być kilka przyczyn słabego owocowania borówki. Za mało kwaśna gleba na przykład. Ważne jest też przycinanie krzaków. Poczytaj sobie na necie lub na forum
ewelkacha88
Wiciokrzewy bardzo mi się podobają choć na początku miałem z nimi bardzo dużo problemów i słabo rosły. Wszystko przez mszyce. Od kilku lat mam patent na ten krzew
i rośnie super.
Roślinki po ulewach podnoszą się. Kwiatki jedne przekwitają a drugie zaczynają kwitnąć
Powiem szczerze oczy moje są zadowolone
Również życzę udanego weekendu 

Oj uwierz mi , że perfekcji nie ma. Choć staram się jak mogę

maniolek
Mariusz, może być kilka przyczyn słabego owocowania borówki. Za mało kwaśna gleba na przykład. Ważne jest też przycinanie krzaków. Poczytaj sobie na necie lub na forum

ewelkacha88
Wiciokrzewy bardzo mi się podobają choć na początku miałem z nimi bardzo dużo problemów i słabo rosły. Wszystko przez mszyce. Od kilku lat mam patent na ten krzew

Roślinki po ulewach podnoszą się. Kwiatki jedne przekwitają a drugie zaczynają kwitnąć

Witaj
Mimo tej ulewy i gradobicia roślinki Ci się odbiły i pięknie się prezentują
zwłaszcza wiciokrzewy super ukwiecone
U mnie też był potop a że mam działkę pochyłą to woda wyżłobiła rowy i trochę roślin popłynęło z górki do jeziora 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jarowo
- 200p
- Od: 9 maja 2016, o 07:55
Zdradziłbyśbuum pisze: Od kilku lat mam patent na ten krzewi rośnie super.

- TROJA
- 500p
Piotrek ta roślinka z pajęczynką to rojnik
Borówki ślicznie zawiązały owoce u mnie też trochę mają ale nie tyle co Twoje, ale moje to młode krzaki więc im przebaczam
Wiciokrzewy też obsypane kwiatem, ja musiałam swojego wyciąć, zrobiłam sadzonki i ciekawa jestem czy się coś przyjmie, bo miałam dwa gatunki.

Pozdrawiam Ania
- buum
- Kontakt:
amalia Marusia, na szczęście roślinki poradziły sobie z ulewami
chociaż kwiatki które w tym roku posadziłem były trochę przyklejone do mokrej gleby. Musiałem je odklejać
ale dają radę. Zbronowałem trochę ziemie koło nich by szybciej wyschła i mam nadzieje , że ten zabieg pomógł. Dziś w nocy popadało ale spokojnie. W dzień słonecznie było więc dalej ziemia wysychała. Najbardziej truskawki odczuły nadmiar wody bo trochę owoców pogniło.....
Jarowo
Patent który się u mnie idealnie sprawdza. Tzn na początku gdy kupiłem działkę, wiciokrzew brzydko rósł. Wkurzam mnie na tyle że po 2-3 latach chciałem go wyciąć całkowicie. Bo mszyca non stop była i słabo sie rozrastał i kwitł. Ale sąsiad przyszedł z pomocą. Poradził mi jak zrobić by ładnie rósł jak u niego.
Od tamtego czasu robię tak: jak tylko widzę że wiciokrzew szykuje się do kwitnięcia to robię oprysk na mszycę. I przez cały sezon mam spokój z opryskiem tego krzaka. Do tego sypię pod niego skoszoną trawę. I podlewam sporo
Te trzy proste zabiegi sprawiają że wiciokrzew rośnie i kwitnie super. Mam bardzo dużo przyrostów. Muszę ciąć go dwa razy w sezonie
Oprócz wiosennego cięcia
TROJA
Aha Aniu
i tak zapomnę
Mi od ciężaru krzaka popękała drewniana konstrukcja na które wisi wiciokrzew. Będę musiał pomyśleć o wzmocnieniu jego jesienią lub zimą. Trzymam kciuki by sadzonki się przyjęły
ja mam trzy wiciokrzewy. Muszę zrobić fotki bo zawsze o nim zapominam
Rośnie spokojnie w narożniku działki 

Jarowo
Patent który się u mnie idealnie sprawdza. Tzn na początku gdy kupiłem działkę, wiciokrzew brzydko rósł. Wkurzam mnie na tyle że po 2-3 latach chciałem go wyciąć całkowicie. Bo mszyca non stop była i słabo sie rozrastał i kwitł. Ale sąsiad przyszedł z pomocą. Poradził mi jak zrobić by ładnie rósł jak u niego.
Od tamtego czasu robię tak: jak tylko widzę że wiciokrzew szykuje się do kwitnięcia to robię oprysk na mszycę. I przez cały sezon mam spokój z opryskiem tego krzaka. Do tego sypię pod niego skoszoną trawę. I podlewam sporo

TROJA
Aha Aniu

Mi od ciężaru krzaka popękała drewniana konstrukcja na które wisi wiciokrzew. Będę musiał pomyśleć o wzmocnieniu jego jesienią lub zimą. Trzymam kciuki by sadzonki się przyjęły