Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka :)

Post »

Piotrek niestety piwonie źle znoszą burzę, moje obie obleciały po ostatniej.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Dzisiaj byłem zobaczyć co słychać u mnie po ulewach. I piwonie trochę mocniej zostały przyduszone ale jakiegoś dramatu nie było. Nie wiem jak długo jeszcze płatki powiszą na nich :)
Woda w kanale bije rekordy. Sąsiad mówił, że nigdy nie było tyle wody co teraz jest. Teraz tylko o ciepełko proszę i słoneczko :)
Oto zdjęcie z dzisiaj kanału :

Obrazek

Obrazek

A to fotki z wczoraj z balkonu, powtórka z przed tygodnia :

Obrazek

Obrazek
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek nie ma co deszczu sporo i miasto paraliżuje :) żeby tylko ten kanał się nie przelał :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mam nadzieje Mariusz ,że się pomieści ;:202
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

No to deszczu u Ciebie nie brakuje. Ja chce trochę słońca bo u mnie pada nie dużo ale często a mamy trawę na siano ściętą i czekam na słońce bo zwierzaki nie będą miały co jeść.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie dziś nie pada, jest ciepło. Jutro ma być gorąco bo nawet 28st. Ale znowu z piątku na sobote ma lać..... ale ogólnie weekend ciepły i bez deszczu. Jutro jadę na działkę podziałać. I po truskaweczki :D
Tobie Aniu i sobie życzę dużo słoneczka ;:215
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam :)
I piąteczek za nami :) Jak zawsze trochę się porobiło i czas zleciał. Na szczęście drugi dzień bez opadów więc rośliny zaczynają odżywać po ulewach. I dobrze !!!
Oto kilka fotek z dnia dzisiejszego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle ;:136 ;:136 ;:136
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na zdjęciu nr 4 to są pajęczynki?
Twój ogród jak zawsze perfekcyjny :)
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek ale wszystko dorodne i ładnie rośnie, borówki super, u mnie coś kiepsko w tym roku mało owocu mają nie wiem czemu ;:224
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . U jednych ulewy , u innych susza ;:222 . Ta pogoda zawsze jest niesprawiedliwa i nie zna umiaru :roll: . Twoja działka prezentuje się bardzo ładnie. Z dnia na dzień widać różnice i kwitną nowe rośliny ;:333 . Wspaniale kwitną Ci wiciokrzewy ;:333 . Ja nie mam tych pnączy ale może kiedyś ;:173 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa nie wiem jak nazywa się ta roślinka ( do nazw roślin to mam zaniki pamięci ). Ale faktycznie na tej roślince jest jakby pajęczyna :D spodobała nam się i kiedyś kupiliśmy.
Oj uwierz mi , że perfekcji nie ma. Choć staram się jak mogę ;:209 Ale cały czas jest co robić. Dużo straciłem czasu na wymianę dachu czy zakładanie obrzeży. Więc nieco zaniedbałem działkę. Ale nadrabiam :)

maniolek
Mariusz, może być kilka przyczyn słabego owocowania borówki. Za mało kwaśna gleba na przykład. Ważne jest też przycinanie krzaków. Poczytaj sobie na necie lub na forum :)

ewelkacha88
Wiciokrzewy bardzo mi się podobają choć na początku miałem z nimi bardzo dużo problemów i słabo rosły. Wszystko przez mszyce. Od kilku lat mam patent na ten krzew :) i rośnie super.
Roślinki po ulewach podnoszą się. Kwiatki jedne przekwitają a drugie zaczynają kwitnąć :) Powiem szczerze oczy moje są zadowolone :) Również życzę udanego weekendu ;:215
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit Mimo tej ulewy i gradobicia roślinki Ci się odbiły i pięknie się prezentują ;:138 zwłaszcza wiciokrzewy super ukwiecone ;:333 U mnie też był potop a że mam działkę pochyłą to woda wyżłobiła rowy i trochę roślin popłynęło z górki do jeziora ;:7
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jarowo
200p
200p
Od: 9 maja 2016, o 07:55

Post »

buum pisze: Od kilku lat mam patent na ten krzew :) i rośnie super.
;:215
Zdradziłbyś :D , też mam i słabo mi rośnie, co prawda odpukać mszyce omijają go ale jak wcześniej pisałem słabo rośnie i mizernie kwitnie.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Piotrek ta roślinka z pajęczynką to rojnik :wink: Borówki ślicznie zawiązały owoce u mnie też trochę mają ale nie tyle co Twoje, ale moje to młode krzaki więc im przebaczam :wink: Wiciokrzewy też obsypane kwiatem, ja musiałam swojego wyciąć, zrobiłam sadzonki i ciekawa jestem czy się coś przyjmie, bo miałam dwa gatunki.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

amalia Marusia, na szczęście roślinki poradziły sobie z ulewami :) chociaż kwiatki które w tym roku posadziłem były trochę przyklejone do mokrej gleby. Musiałem je odklejać :) ale dają radę. Zbronowałem trochę ziemie koło nich by szybciej wyschła i mam nadzieje , że ten zabieg pomógł. Dziś w nocy popadało ale spokojnie. W dzień słonecznie było więc dalej ziemia wysychała. Najbardziej truskawki odczuły nadmiar wody bo trochę owoców pogniło.....

Jarowo
Patent który się u mnie idealnie sprawdza. Tzn na początku gdy kupiłem działkę, wiciokrzew brzydko rósł. Wkurzam mnie na tyle że po 2-3 latach chciałem go wyciąć całkowicie. Bo mszyca non stop była i słabo sie rozrastał i kwitł. Ale sąsiad przyszedł z pomocą. Poradził mi jak zrobić by ładnie rósł jak u niego.
Od tamtego czasu robię tak: jak tylko widzę że wiciokrzew szykuje się do kwitnięcia to robię oprysk na mszycę. I przez cały sezon mam spokój z opryskiem tego krzaka. Do tego sypię pod niego skoszoną trawę. I podlewam sporo :) Te trzy proste zabiegi sprawiają że wiciokrzew rośnie i kwitnie super. Mam bardzo dużo przyrostów. Muszę ciąć go dwa razy w sezonie :) Oprócz wiosennego cięcia :)

TROJA
Aha Aniu :) i tak zapomnę :D
Mi od ciężaru krzaka popękała drewniana konstrukcja na które wisi wiciokrzew. Będę musiał pomyśleć o wzmocnieniu jego jesienią lub zimą. Trzymam kciuki by sadzonki się przyjęły :) ja mam trzy wiciokrzewy. Muszę zrobić fotki bo zawsze o nim zapominam :) Rośnie spokojnie w narożniku działki :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”