Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Hostowisko wielgachne a orlikowo również co jeden to ładniejszy, na dodatek azalie wszystko na raz kwitnie ;:167 .Nadrabia stracony czas a my nie nadążamy z pieleniem i podziwianiem :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Aniu od zeszłego roku podziwiam Twoje piękne dyptamy, ten subtelny rysunek na płatkach ;:167 Powstrzymuje mnie tylko przed zaproszeniem go, że ponoć jest trujący, a to nie gra mi z obecnością w ogrodzie trzylatki ;:130 Ale jak tak go ładnie obfocisz co roku, to mogę nie mieć i podziwiać Twój ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, obraz fragmentu Twojego ogrodu na pierwszym zdjęciu śliczniutki. ;:138 Moje klimaty! ;:215
Kocham taki uporządkowany busz. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

ewa w to miejsce tworzyliśmy już kilka lat.I wygląda jak wygląda.Jeszcze nie wszystko do końca jest dopracowane.Ale już całkiem przyjemnie posiedzieć na tarasie z kubkiem w ręku i poprzyglądać się na ogród i rośliny.I stale coś kwitnącego :D
Hmmm, ja też dużo posadziłam roślin za gęsto.Niektóre już mają busz.A niektóre będą miały .
Ale sama wiesz, jak to jest, jak dużo roślin się podoba i chce się u siebie je mieć.Dużo mieć ;:173
plocczanka-Lucynko Kochana dziękuję ci bardzo za miłe słowa ;:196
Ale nie wszędzie mam uporządkowany busz. Dwie rabaty na jesieni muszę zmodernizować, poprzesadzać.Bo tam juz roślina na roślinie.Zagłuszają niektóre.Tak to jest z tym dosadzaniem i powiększaniem rabat. :roll:
Ignis05-Krysiu hosta Ghost Spirit później jasna jest,ale takie kreseczki dostaje.Ciut zieleniej w tych kreskach.Ale i tak jest bardzo ładna i ciekawa. Jam mam ją dopiero drugi rok.Ale z tego co wiem , ta hosta należy do średnich .
Dobrze,że na Dębowym nie mam ślimaków i nie muszę tych ślimarów zbierać.Wystarczy,że w miejskim są i już dziurawią młode hostki. :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iwonko1 Dziękuję ci dobra kobieto za tą nazwę,.Aha wielosi. :wink:
Ten biało-czerwony orlik zakwita najpózniej.Ale jest piękny.
Powojniki się dopiero rozkręcają ;:167
O tak, ja też pamiętam z jednej strony poszatkowane przez grad w ubiegłym roku.To gdzie było o tej porze, może nawet wcześniej. :evil:
Kwiatów im nigdy nie ścinam.Ścinam tylko jak przekwitną, to łodygi , które już zawiązują nasiona.any nie wysilały się rośliny.
jonatanka-Asiu Orliki sa piękne.Ja je uwielbiam. ;:167
Moja June rośnie dośc intensywnie,Była dzielona już kilka razy od 3 lat,I dalej jest całkiem duża.
Może swoją przesadź w inne miejsce,Ale dodaj jakiegoś treściwego jedzonka dla niej :D
Zajrzyj jeszcze wokół kłącza, i wymień ziemię na lepszą.. ;:108
kropelka-Mariolu Czyli, co już mam ogrodowych i kwiatowych fotek nie pokazywać ??? :shock:
Chyba nie wytrzymam ;:306
apus-Basiu; Aguss85-Agnieszko Dzięki , za tak pozytywne słowa ;:196
To jest główny nasz grzech ogrodowy.Jak coś się sieje gdzieś między rośliny, to niestety trzeba znaczyć.Bo wiadomo sklerotycy wyplewią.Tak ja ja ! ;:219 Tak, lila dyptam jak na razie jest taki sam jak biały.Rosną równo.
Shire-Moniś Dziękuję za potwierdzenie nazwy wielosiłu.
Szczerze, nie wiem, czy te dyptamy parzą w upały.W ubiegłym roku to usłyszałam.Ale nie sprawdzałam.Rosną głęboko w rabatach.A nawet w buszu roślin.a małych dzieci nia mam.Więc, nie potrzebuję sprawdzania. :wink:
JAKUCH-Jadziu Hostowisko jest juz jakie są i były możliwości..
Masz rację , ja jak na razie się nie wyrabiam z niewyplewieniem na bieżąco,Zielsko i trawa rośną jak szalone ;:7
A w orlikach się zakochałam na amen ;:167

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jagody kamczackie dojrzewają i smakują wybornie :D
Obrazek
Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu te głazy piękne, ale przytargać ich to tylko chyba dźwig!Masz co robić duży obszar ja już przy swoim ogrodzie wysiadam.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, na pierwszym zdjęciu, po prawej te białe kwiatuszki, to smagliczka?
Szkoda, że te jagody w naturalny sposób nie są takiej wielkości jak na zdjęciu! ;:333 Szybciej by się zrywało...
Zaraz idę zrobić ze swoich koktajl, bo bardzo mi posmakował... :tan
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu ślicznie u Ciebie. Kontrilowany busz uwielbiam i ja! I tak właśnie sadzę u siebie. Kiedyś sama chorowałam na wielosił ale jakoś rozeszło się po kościach.
Ostatnio kupiłam hostę Patriot i tak zafiksowałam na jej punkcie, że poleciałam po dwie kolejne. Bardzo mi się ona podba. Też ją może masz? Jeśli tak, co możesz o niej powiedzieć?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Zdjęcie jagód ;:167 Niby zwykłe jagody, a zdjęcie tak zrobione, ze robi mega wrażenie...

I super ujęcia ogólne ;:173
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, podoba mi się perspektywa na Twoich foteczkach, widać kunszt w planowaniu rabat i przestrzeń pomiędzy nimi. ;:215
Kochana dyptam parzy, obyś nie musiała się o tym sama przekonać, najlepiej spytaj Lucynkę, ona tego boleśnie doświadczyła. ;:145
Co do smagliczki skalnej, to zalecam ostrożne cięcie, tak jak lawendę lub ubiorek wiecznie zielony.Na suchych łodyżkach musi zostać coś zielonego a jeszcze lepiej, pozwolić jej się rozsiewać a stare zdrewniałe rośliny później usuwać. ;:108
To z mojej praktyki, ale poczytaj co piszą fachowcy na ten i wiele innych tematów ;
http://www.az-ogrodnictwo.pl/2015/05/sm ... atile.html
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu ja zapytam te niskie kwiatki lekko lawendowe na dwóch pierwszych zdjęciach jak się nazywają. Mam smagliczkę żółtą, czy to jest smagliczka jak pisze Stasia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu rabatki trzeba co pewien czas modernizować bo rośliny się rozrastają...sadzimy małe a za chwilę wielkie krzaczory...Ja mam w tym sezonie tak...W ub. niewiele robiłam poza podstawowymi pracami bo nie miałam możliwości... ;:131 teraz szaleję!... Przesadzam, rozsadzam... mam nowe wizje... Lubię tak...! :heja
Widoczki ogólne i portretowe makro - jak zwykle fantastyczne! ;:138 Obiektyw spisuje się świetnie w Twoich rękach! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zdjęcia makro rzeczywiście są bardzo ładne i ukazują każdy drobny szczegół roślin ;:333 . To jest to ;:108 . Może kiedyś dorobię się porządnego aparatu ;:224 . Wiklinowe dodatki świetnie wyglądają ;:108 . Fajnie, że Twój eM robi Ci takie niespodzianki ;:173 . Chwasty nie tylko u Ciebie rosną, także nie martw się tym ;:306 . Masz sporo ciekawych iglaczków, które zdobią ogród o każdej porze roku . Ta kolumna z pnącza na środku jest piękna ;:138 .Czy to milin ?? Fajnie go prowadzisz, jak Ty to zrobiłaś ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Babciabenia-Bożenko Oj te głazy z róznych stron i Polski i kilka z zagranicy nawet przytachaliśmy :)
Gdzie byliśmy i wpadła nam w oko to już był nasz ;:306
apus-Basiu; Ann_85-Aniu ; korzo_m-Dorotko Dziękuję za miłe słowa. ;:196
Te jagody i tak są lepsze niż te w lesie.I nie takie małe.Te są na krzaczku, chodzić nie trzeba,Wszystko na miejscu.
Pamiętam, jak w dzieciństwie parę razy z bacią na takich jagodach byłam i to dla mnie było straszne te zbieranie.Tylko dużo najadłam się ich ;:306
Fakt koktajle i ciacho z nimi pyszne :)
A te kwiatki z pierwszych zdjątek to macierzanka :D
aneczka1979-Aniu Muszę bardziej na niektórych rabatach ten busz po- kontrolować.
A na jesieni dwie rabaty do przerobienia.
Tak, mam hostę Patriot.To śliczna średnia hosta dobrze rośnie.Będziesz z nich zadowolona.
Nie dziwię się ,że ich kilka kupiłaś.Ale ja wolę po jednej odmianie i kontrastowo posadzone. :)

parzydło
Obrazek
Obrazek
Dyptam
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Clematis Innocent Blush
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wybaczcie na resztę odp[owiem jutro :wink:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Głazy z zagranicy nawet? oj podziwiam.Podziwiam także ogród!
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu goździki pewnie pięknie pachną. Jutro na targach dokupie sobie. Ja z zagranicy przywożę tylko małe kamyki np. do doniczek w domu, mam piękne białe i turkusowe.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”