Właśnie takie zdjęcia bardzo zachęcają i przekonują aby zainteresować się bardziej tym rodzajem
Parapety DAK
- PiotrAPD
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Parapety DAK
Piękne kwiaty
Właśnie takie zdjęcia bardzo zachęcają i przekonują aby zainteresować się bardziej tym rodzajem
Super 
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
wisnia897

- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Znakomite pokazy, co tu dużo mówić - absolutnie fantastycznie 
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Rewelacja, tyle kwiatów
Gymnoki Cię kochają 
Co chwila, coś nowego
, chyba ledwie nadążasz z fotkami. Rewelacyjnie kwitną
.
- DAK

Dziękuję za ciepłe słowa w imieniu własnym i cierniaków. Okazuje się, że nie tylko gymniaki mnie kochają, bo znalazła się też zakochana lobivka.
Nigdy nie sprawiała kłopotu z kwitnieniem, ale w tym roku wzniosła się na wyżyny płodności. Wczoraj naliczyłam 40 pąków, a dziś od razu rozpoczęła swój spektakl. Dziś cały czerwony dywan tylko dla tej modelki.

Nigdy nie sprawiała kłopotu z kwitnieniem, ale w tym roku wzniosła się na wyżyny płodności. Wczoraj naliczyłam 40 pąków, a dziś od razu rozpoczęła swój spektakl. Dziś cały czerwony dywan tylko dla tej modelki.

Czerwony dywan, jak najbardziej zasłużony, piękna jest
. Rekordzistka jakaś
.
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Prześliczna!
Takie widoki - bezcenne!
Takie widoki - bezcenne!
Czerwony dywan nie pasuje, lepszy zielony bo kontrastowy dla tych pięknych kwiatów.
Ilość pąków to zapewne pokłosie programu 500+.
Dosłownie przedwczoraj i wczoraj kwitła u mnie Lobivia haematantha v. densispina TB 411.1 - na żółto. Zacząłem sie zastanawiać, pogooglałem trochę za zdjęciami i ta odmiana ma chyba żółte kwiaty.
Fajnie jakby Tomek rzucił jakieś światło na ten temat czy L. densispina kwitnie także na czerwono?
Edit: Zaraz wrzucę u siebie w wątku fotkę.
Dosłownie przedwczoraj i wczoraj kwitła u mnie Lobivia haematantha v. densispina TB 411.1 - na żółto. Zacząłem sie zastanawiać, pogooglałem trochę za zdjęciami i ta odmiana ma chyba żółte kwiaty.
Fajnie jakby Tomek rzucił jakieś światło na ten temat czy L. densispina kwitnie także na czerwono?
Edit: Zaraz wrzucę u siebie w wątku fotkę.
- ejacek

- Od: 16 lis 2008, o 19:58
W zakamarkach pamięci mi się lampka zaświeciłaNigdy nie sprawiała kłopotu z kwitnieniem, ale w tym roku wzniosła się na wyżyny płodności. Wczoraj naliczyłam 40 pąków
- DAK

ejacek pisze:........ czy to nie w Twoim wątku już kiedyś jakąś taką rekordzistkę ryczącą czterdziestką nazwałem![]()
Dywan rzeczywiście zrobiłam jej zielony, ale to nie brzmi tak dumnie, więc u mnie "czerwony dywan" jest koloru zielonego.
Widziałam u ciebie tę żółtą piękność. Moja nie ma tych kwiatów tak wielkich, choć sama roślinka nie jest już taka mała - ma 15cm wysokości i 7,5cm średnicy.
Dobrze by było, gdyby się Tomek wypowiedział, bo podobne w necie znalazłam o nazwie Lobivia haematantha v. amblayensis.
- Pio1986
- 500p

- Od: 21 lut 2015, o 11:36
Ale tu pięknie!!! Wielkoludy naprawdę robią wrażenie!!!A pelecyphora to już mistrzostwo świata! Dlaczego dopiero teraz tu dotarłem?:P
- Pio1986
- 500p

- Od: 21 lut 2015, o 11:36
A i jeszcze zauważyłem bardzo fajne podłoże w E.warasii i w wielkoludach, takie jakby a antuką. Jaki jest jego skład?
-
jandom1

- Od: 17 sie 2014, o 13:02
No to ładnie się postarała, teraz czekamy na 10 na raz