Kaktusy Gracesz
-
jandom1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2014, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaktusy Gracesz
Piękne gymnolki, zwłaszcza korpusy bo ja tam na kwiaty u nich patrzę z przymrużonym okiem bo prawie wszystko takie samo
Za to na zbiorówce mnie zaciekawiają 2 kaktusy - na ostatnim zdjęciu - tak dużo różowych kwiatów na prawo od pomarańczowych, co to ?
I jeszcze w ostatnim rządku jeden pomarańczowy kwiat, też bym prosił o nazwę jak się da 
- PiotrAPD

- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gymnocalycium andreae STO 342 ten kwiat jest obłędny
Warto zapamiętać nr polowy
Pozostałe zdjęcia też bardzo ładne
Pozostałe zdjęcia też bardzo ładne
Wszystkie Twoje żółte gymnolki podobają mi się, choć rzeczywiście ten na Gymnocalycium andreae STO 342 to ten naj, naj.
- gracesz
- 500p

- Od: 28 sie 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dziękuje za odwiedziny i zachwyty
W sumie wynika, że mamy podobne gusta

Dużo różowych kwiatków wydała Lobivia tiegeliana

Te żółte kwiatki po prawej to Rebutia krainziana var. flaviflora, a obok niej bieli się Rebutia krainziana var. albiflora

Ten pomarańczowy kwiatek w ostatnim rządku, to Rebutia heliosa, którą mam z 4 lata i zakwitła po raz pierwszy

Obok helioski żółci się Mammillaria marksiana,

Ten niecodzienny kolorek po lewej to oczywiście Notocactus ubelmannianus, debiut u mnie, niestety kwiat trzymał się tylko jeden dzień. Ale będzie jeszcze c.d w tym roku
A na pierwszym planie są: kwiatoroby Mammillaria zeilmanniana var. albiflora i Mammillaria zeilmanniana, dalej dwie Rebutia brunescens WR 480, jakiś Echinofossulocactus i Mammillaria backebergiana

Nadrabiam wobec tego zaległości i przedstawiam legendę do cytowanego zdjęcia, wykonanego 27 maja br.jandom1 pisze:Piękne gymnolki, zwłaszcza korpusy bo ja tam na kwiaty u nich patrzę z przymrużonym okiem bo prawie wszystko takie samoZa to na zbiorówce mnie zaciekawiają 2 kaktusy - na ostatnim zdjęciu - tak dużo różowych kwiatów na prawo od pomarańczowych, co to ?
I jeszcze w ostatnim rządku jeden pomarańczowy kwiat, też bym prosił o nazwę jak się da

Dużo różowych kwiatków wydała Lobivia tiegeliana

Te żółte kwiatki po prawej to Rebutia krainziana var. flaviflora, a obok niej bieli się Rebutia krainziana var. albiflora

Ten pomarańczowy kwiatek w ostatnim rządku, to Rebutia heliosa, którą mam z 4 lata i zakwitła po raz pierwszy

Obok helioski żółci się Mammillaria marksiana,

Ten niecodzienny kolorek po lewej to oczywiście Notocactus ubelmannianus, debiut u mnie, niestety kwiat trzymał się tylko jeden dzień. Ale będzie jeszcze c.d w tym roku
A na pierwszym planie są: kwiatoroby Mammillaria zeilmanniana var. albiflora i Mammillaria zeilmanniana, dalej dwie Rebutia brunescens WR 480, jakiś Echinofossulocactus i Mammillaria backebergiana

- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Pięknie kolorowo. Największe wrażenie zrobiła na mnie pomarańczowa helioska - piękny kwiat.
- PiotrAPD

- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Lobivia tiegeliana piękny dała popis
- super fotka
A Notocactus ubelmannianus na zdjęciu ogólnym to wygląda jakby miał kwiat ciemno niebieski
Bardzo ładny 
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
U Ciebie Grażynko to nie poletka, tylko zagony, albo wręcz kwietne łąki! Bardzo mi się podoba. Wszystko takie równe, czyste i zadbane. A Notocactus ubelmannianus wzruszył mnie najbardziej, bo u mnie nie chce kwitnąć. 
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Faktycznie - dobre warunki uprawy oraz Twoja dobra "ręka" do ich uprawy sprawiają, że te rośliny aż się chce oglądać!
Lobivia tiegeliana to również moja ulubienica, mam ich już kilka różnych. Ta jest naprawdę doskonała.
Lobivia tiegeliana to również moja ulubienica, mam ich już kilka różnych. Ta jest naprawdę doskonała.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
O, lobiwki to ja lubię
, pięknie kwitnie L.tiegeliana. Na tle tylu kolorów swieżo i ładnie wygląda Rebutia krainziana var. albiflora
.
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Tyle pięknych kwiatów już masz u Siebie Grażyno,
ale Lobivia tiegeliana z tymi kwiatami to istne cudo.
ale Lobivia tiegeliana z tymi kwiatami to istne cudo.
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Wspaniałe kwitnące widoczki! A mi wpadła w oko marksiana - fajny żółcioszek i helioska.
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
I ja się podpisuję pod tymi, którzy wyróżnili pierwszą lobivię. Naprawdę piękne ma kwiaty 
Chciałoby się stać i podziwiać całymi dniami u Ciebie w szklarni. Bardzo ładna kolekcja 
- Black Rose

- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Piękna kolekcja, jestem pod wrażeniem. Będę tu zaglądać nie raz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Gymnocalycium andreae STO 342 przebija wszystkie inne piękności
Wspaniała kolekcja