Na balkonie też jest pięknie i kwitnie Ci tych kwiatków mnóstwo. Jak to zrobiłaś, że już Ci kwitnie heliotrop?
Bukszpany Lemonki
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Bukszpany Lemonki
Izuś muszę zacząć od piwonii, bo ten długi rząd to takie piękny widok dla mnie, jak one Ci wszystkie rozkwitną, to wejdziesz na działkę i padniesz od słodkiego zapachu
Ja piwonie wiążę jak najpóźniej, a potem jak najszybciej po kwitnieniu rozwiązuję, są potem bardzo "rozwichrzone" ale mi to nie przeszkadza i zauważyłam, że nie łapią tak szarej pleśni. Ale kępa tak się rozrosła, że chyba muszę z niej już coś wyciąć i rozsadzić.
Na balkonie też jest pięknie i kwitnie Ci tych kwiatków mnóstwo. Jak to zrobiłaś, że już Ci kwitnie heliotrop?
Ja wysiałam w styczniu, ale się jegomość jakoś nie spieszy, na podpuchę pokazał tydzień temu pączki i basta, czekaj sobie 
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Agnieszko, sama jestem ciekawa piwonii. Muszę nauczyć się różnych rzeczy jeszcze, np. wiązania piwonii
Na balkonie mam w większości już kupione rozsady. Wysiewałam tylko pomidory, papryki i sałatę. Z tym heliotropem to ja nie wiem co zrobić bo przekwita a nowych pąków nie widać. Nie wiem czy on tylko liście będzie miał?
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, przekwitnięte kwiatki heliotropu wycinaj, zawiąże nowe pąki.
Piękne roślinki na balkonie masz Izo. Brakuje tylko maciejki żeby pachniała wieczorem.
Nie siejesz maciejki na balkonie?
Nie siejesz maciejki na balkonie?
- lemonka

Elu, miło Cię widzieć
Nawet myślałam żeby wysiać i na balkonie i na działce. Jednak zrezygnowałam bo kilka razy mi nie wyszło. Maciejka jakaś powyciągana z kilkoma marnymi kwiatkami mi wschodziła.
Ja sieję maciejkę co roku, bo ona samoobsługowa jest, a potem się ją tylko wyrwie.
To co, ze się wyciąga, nic nie szkodzi......zawsze pachnie.
W tym roku wysialam w cieniu i jeszcze nie wzeszła, to dopiero będzie powyciągana, muszę dokupić jeszcze. Ona może piękna nie jest, za to ten zapach...
To co, ze się wyciąga, nic nie szkodzi......zawsze pachnie.
W tym roku wysialam w cieniu i jeszcze nie wzeszła, to dopiero będzie powyciągana, muszę dokupić jeszcze. Ona może piękna nie jest, za to ten zapach...
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Kontakt:
Maciejka, właśnie, zapomniałam na śmierć, koniecznie trzeba wysiać. U mnie za słodkie "smrodki" odpowiedzialna jest smagliczka, którą sieję gdzie popadnie, ale maciejka też nie brzydko zapodaje. Moje heliotropy są mikrusowate, gdzie tam im do kwitnienia 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Całkiem zapomniałam o maciejce....szkoda, że wcześniej nie przypomniałyście kobiety
Teraz to już chyba nie warto siać bo za późno.
Izka jestem w połowie cięcia bukszpanów a Ty jak jesteś daleko.
Teraz to już chyba nie warto siać bo za późno.
Izka jestem w połowie cięcia bukszpanów a Ty jak jesteś daleko.
- Shire

Elu, a ja myślę, że na maciejkę nie jest jeszcze za późno i zamierzam dosiać, choć siałam już 2 razy.
Izuś, ja nawet nie próbowałam siać maciejki
,może na nowej działce nadrobię
- lemonka

Jak miło Was widzieć
Elu, Aniu, Elizabetko, Moniko, Iwciu
Namowiłyście mnie. Wysieję maciejkę na balkonie
Może dziś uda mi się kupić.
Przepraszam, że się nie odzywam od jakiegoś czasu ani tu ani w innych wątkach. Nie wyrabiam czasowo. Praca i remont w domu. Działka tylko z doskoku i w sumie nic nowego na niej. Mam wrażenie, że nie potrafię o nią zadbać. Może to z braku czasu i obecności młynka w głowie. Doszłam jedynie do wniosku, że muszę jakoś przearanżować moją jedyną rabatę. Nie mam jeszcze pomysłu, ale teraz jest za duża. Jakoś muszę ją podzielić.
Pogoda ładna. Słońce i deszcz.
Elizabetko, już cięłam chyba dwa miesiące temu. Nie wiem kiedy znów mogę.
Elu, Aniu, Elizabetko, Moniko, Iwciu
Namowiłyście mnie. Wysieję maciejkę na balkonie
Przepraszam, że się nie odzywam od jakiegoś czasu ani tu ani w innych wątkach. Nie wyrabiam czasowo. Praca i remont w domu. Działka tylko z doskoku i w sumie nic nowego na niej. Mam wrażenie, że nie potrafię o nią zadbać. Może to z braku czasu i obecności młynka w głowie. Doszłam jedynie do wniosku, że muszę jakoś przearanżować moją jedyną rabatę. Nie mam jeszcze pomysłu, ale teraz jest za duża. Jakoś muszę ją podzielić.
Pogoda ładna. Słońce i deszcz.
Elizabetko, już cięłam chyba dwa miesiące temu. Nie wiem kiedy znów mogę.
- Shire

Izo bardzo dobrze znam to uczucie niedopieszczonej działki. Jeszcze w tym sezonie mnie dopada jak przeglądam inne wątki. Ja mam teraz koniec roku i na głowie wiele spraw związanych z pracą. Nie ma nawet kiedy cieszyć się tą działką. Dobrze, że truskawki są później, bo w zeszłym roku nawet nie miałam czasu ich oberwać. A przecież maj i czerwiec to najpiękniejsze miesiące w ogrodzie. Walczę więc dzielnie by się tym nacieszyć pomimo przeciwności.
Remont mówisz? Co remontujecie? Pokaż rabatę, może coś podpowiemy. Pogodę taka też lubię, wczoraj podlało baaaardzo solidnie, a dziś słoneczko.
Pozdrawiam Cię
Remont mówisz? Co remontujecie? Pokaż rabatę, może coś podpowiemy. Pogodę taka też lubię, wczoraj podlało baaaardzo solidnie, a dziś słoneczko.
Pozdrawiam Cię
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Izuniu mam nadzieję, że praca i remont dadzą ci możliwość wyrwania się na chwilę na dzaiłkę i pokażesz nam Twój obłędny szpaler piwonii. 
- lemonka

Moniko, dziękuję
Ja niestety tylko raz w tygodniu mam ostatnio okazję tam pójść i to na krótko. Dobrze, że truskawki Ci nie przepadną. Remontujemy kuchnię i pokój dziecka. Koszmar ile roboty i pyłu przy tym. W sumie całe mieszkanie zapylone jest.
Aniu, część piwonii juz przekwitła. Niestety widziałam je tylko raz
W niedzielę nacieszyłam oczy i nos białymi piwoniami, ślicznie pachną. Kilka krzaczków jeszcze miało pąki, może w tym tygodniu uda się choć jedno zdjęcie zrobić. Mam na telefonie te białe i chyba czerwone też. Poszukam.
Aniu, część piwonii juz przekwitła. Niestety widziałam je tylko raz