Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Krysiu , u mnie w centrum ostatnio nie było zbyt dużo deszczu , więc ten był potrzebny . Cebulowym chciało się do życia , więc Ci się odwdzięczyły za posadzenie .Masz Calsapa , mojego ulubionego rododendrona .Przedogródek wygląda kolorowo , wesoło, i zaprasza do wejścia . Pozdrawiam ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu nie wiem czy można ukorzenić z patyczka, jeżeli tak to mogę nakroić i podesłać.
Na rewolucję hostową na rondzie muszę poczekać do jesieni, już mi się teraz nie chciało, posiałam aksamitki, już są na wierzchu będzie kolorowo a ja będę miała czas na to, aby dokładnie dobrać hosty pod względem wysokości, szerokości i kolorystyki...mam wizję w głowie nie wiem jak to wyjdzie po wykonaniu. Jeszcze muszę dokupić hosty ale jak jest żródełko na nie to projekt chyba wyjdzie.
Aniu różyczka jedna się objawiła i cisza, za to na skalniaczku lada chwila zakwitnie Bylica Schmidta Nana, bardzo lubię ten srebrzysto - niebieski jej kolor i jej poduchy

Obrazek

A tutaj w towarzystwie Piaskowca który za chwilę zakończy kwitnienie i pojawi się dopiero w 2018 roku

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Krysiu..bardzo ładna rabatka żurawkowa, dojrzałam między nimi jakieś drzewko tylko nie wiem jakie. ;:7 Rododendrony bardzo ładne, ten spóżnialski u mnie także się spóżnia ale ja mu wybaczam bo mi się podoba. ;:oj . Jednak na pierwszym miejscu stawiam Calsapa, mój tegoroczny zakup. :heja
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu to klonik, przetrwał zimę i to bez okrycia....inny dwuletni zmarzł, bardzo mi szkoda bo był juz duży i zgrabny. Widzę, że pojedyńcza gałązka się cezrwieni ale to już nie to, mimo wszystko jak będę w szkółce na pewno uskrobię na niego.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Krysiu..czyli klonik, wszędzie je dojrzę, jednak nie chciałam się zbłażnić bo jak by to nie był on. ;:306 Ja swoich nigdy nie okrywałam na zimę i żaden nigdy nie zmarzł, tzn tej zimy padł mi czerwony ale to z mojej winy. :evil: W środku lata gdy podrósł stwierdziłam że rośnie za blisko płota, jaka rada..przesadzić, no i przesadziłam. Od tamtej pory chorował, osłabiony przez zimę padł. Ale już kupiłam takiego samego :heja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ślicznie w przedogródku ;:167 ładnie dobrane kolorki.
Cebulki urocze, słodkie, żółciutkie kaczuszki :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu z gubiłam gdzieś Twój wątek :oops: i dobrze, że się odezwałaś u mnie bo pewnie jeszcze by mi zeszło, nim bym cię znalazła ;:173 Dzięki za rady dotyczące żurawek ja je mam dopiero drugi rok i ciągle o nich nie wiele wiem, ale już je raz przesadzałam bo miały za dużo słońca. Pięknie u ciebie wszystko kwitnie w moich okolicach było chyba nieco zimniej bo roślinki jeszcze drzemią np czosnki. No chyba, że jeszcze teraz podgonią bo jest cieplej i w dzień i w nocy . Trzymam kciuki za Twoje pomidorowe szaleństwo ;:215 niech omijają je zarazy wszelkie ;:333 A propos Irysów gdybyś faktycznie wyrzucała to pamiętaj o mnie ... mam taki kawałek który idealnie się dla nich nadaję ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Krysiu myślę, że jest spora szansa na ukorzenienie krzewuszki z patyka. Bardzo Ci dziękuję za chęci ale nie mam miejsca na kolejny krzaczek. Prędzej w to miejsce bym różę wsadziła. :wink:
Jestem ciekawa Twojej koncepcji hostowego ronda. ;:65 I niestety obawiam się, że ani się obejrzymy a już będzie jesień... :twisted:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, pięknie kwitną Twoje rododendrony, szczególnie do gustu przypadł mi ten z fioletowymi kwiatami. ;:215
Przedogródek żurawkowo - ciemiernikowy ;:63
Widzę lilaka Meyera. Też go mam. ;:108 Uwielbiam jego zapach: taki delikatny, słodziutki. ;:333
Pogoda teraz bardzo sprzyja roślinkom. Oby tak było jak najdłużej. ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko rododendrony mają swoje pięć minut więc cieszmy się nimi, ale mają to do siebie, że nawet kiedy nie kwitną też są fajne bo zielone.
Meyera mam z ROD pięknie pachnie tylko ten pokrój jego niski a szeroki nie zawsze jest wygodny ale trzeba go mieć dla samego choćby zapachu. Lucynko u mnie dzisiaj rankiem powitał mnie Mak Orientalny ....ojjjjj jak się cieszę a jak wszystkie otworzą pąki to będzie obrazek

Obrazek

Obrazek

Aneczko myślę, że do jesieni się zorganizuję hostowo i rondo zostanie zbudowane, jak patrzę teraz na ten zakątek pod jabłonią to już bym chciała mieć, ale muszę sobie dać na wstzrymanie i czekamy.

Ewo no niby jedna Polska ale klimatycznie różna, u mnie wiele roślin kwitnie ale róże w małych pąkach, muszę na nie jeszcze poczekać.
Ewo część irysów będę likwidowała zaraz po skończeniu kwitnienia, obok są już posadzone borówki i muszę dać im większą powierzchnię. Całości irysów nie wykopię ale z każdego rosnącego w pobliżu borówek część pójdzie pod szpadel.
Pokażę jakie mam i czy Tobie odpowiadają, bo ja nie mam jakichś cudeńków...popatrz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewo tak wygląda moje szaleństwo pomidorowe to jest pierwsz zagon, drugi za jabłonią a trzeci na ROD ;:306

Obrazek

Kasiu ten mój przedogródek to zawsze przechodzi jakieś tortury ale na ten moment nie jest żle, dalsza część przedogródka wyglada tak

Obrazek

Zuzia mi też tej zimy padł czerwony a nie powinien, bo już był dobrze ukorzeniony, nie rósł w jakims przewiewnym miejscu a jednak, ale wiem że na pewno powtórzę zakup czerwonego.
za to sosna Schwerina Wiethorst zaszalała, tak duże ma przyrosty a jeszcze chyba wyciągnie się w górę, myślę że tak duża ilość opadów dobrze jej zrobiła

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu poletko pomidorowe super ;:333 jak tak będzie owocować jak wygląda to będzie festiwal smaku ;:173 Co do irysków to moje też nie są jakieś wybitne, ale monotonne jeśli chodzi o kolory... Twoje akurat mają inne barwy więc jak coś to pamiętaj o mnie ;:168
Przed-ogródek, bardzo elegancki , a jeszcze jak róża zakwitnie to ;:224
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

O widzę że basenik już rozłożony, u mnie też :lol: Niech się woda grzeje ;:108
Fajnie, klimatycznie w iryskach popluskać się i wypić kawkę :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ślicznie u Ciebie , kolorowo, nawet żonkile się pojawiły :;230 A pomidorki jakie mają super kołeczki :uszy no , no , pięknie ;:63
Grill u mnie był wczoraj i udał sie , ale szkoda ,że Ciebie nie było, jako ,że nie widzę Cie na zdjęciach :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, bajecznie kolorowo.Nie wiem, co wyróżnić , irysy, mak, żurawki ....spóźnionego żonkila :?:
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53

Post »

Krysiu krzewuszki możesz śmiało ukorzeniać dają radę rododendrony próbowałam kilka razy bez efektu..pomidory masz ładne śmiało możesz miedzianem prysnąć już są duże a jeszcze nie kwitną ...przed ogródek pięknie urządzony ładnie kolorystycznie ..czy nie piękne są żurawki?całe lato cieszą kolorem ..a te maki to zimujące czy jednoroczne ja mam czerwone pełne wieloletnie..ładną masz obwódkę z irysów..
Pozdrawiam... Alina .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”