Dziś zaglądałam do szklarni i odbija jedno arabicum, bo są zdrowe listki
Adenium obesum (Róża pustyni )cz.1
- rastharsis
- 200p

- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Kurcze, przykro mi!deissy pisze:Moje niestety pozostałe nasionka się zepsuły.Są puste w środku,a z jednego wyciekło jakby mleko![]()
.To jedno co wykiełkowało też jakieś dziwne bo nie ma listków..Widocznie nie potrafię się nimi opiekować
![]()
![]()
![]()
Może zróbmy tak - w najbliższym czasie posieję u siebie 1 nasionko i jeśli ono wykiełkuje, to będzie Twoje, zgoda?
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Aż mi głupio....ale jakbyś była tak dobrarastharsis pisze:Kurcze, przykro mi!deissy pisze:Moje niestety pozostałe nasionka się zepsuły.Są puste w środku,a z jednego wyciekło jakby mleko![]()
.To jedno co wykiełkowało też jakieś dziwne bo nie ma listków..Widocznie nie potrafię się nimi opiekować
![]()
![]()
![]()
![]()
Może zróbmy tak - w najbliższym czasie posieję u siebie 1 nasionko i jeśli ono wykiełkuje, to będzie Twoje, zgoda?
Nadal pamiętam co jeszcze obiecałam że Ci
- rastharsis
- 200p

Nasionko już się moczy, jutro je posieję, więc możesz trzymać kciuki.deissy pisze:Aż mi głupio....ale jakbyś była tak dobrarastharsis pisze:Kurcze, przykro mi!deissy pisze:Moje niestety pozostałe nasionka się zepsuły.Są puste w środku,a z jednego wyciekło jakby mleko![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Może zróbmy tak - w najbliższym czasie posieję u siebie 1 nasionko i jeśli ono wykiełkuje, to będzie Twoje, zgoda?.
Jak coś mi nie wychodzi z roślinkami, to pocieszam się wtedy tym, że rośliny są tak nieprzewidywalne i tyle czynników na nie wpływa, że kiełkowanie nie zależy wyłącznie od nas.deissy pisze:Nie wiem coś zrobiłam źle ale tak się starałam,według instrukcji..
A ja nie pamiętam.deissy pisze:Nadal pamiętam co jeszcze obiecałam że Ciwyśle ale miałam taki mały mętlik że nigdy nie mogę się zebrać na pocztę.Ale obiecuje wysłać.
- rastharsis
- 200p

- karpek

- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Muszę się pochwalić, że po 3-ch dniach spędzonych na kaloryferze, w pojemniczku z nasionami pękła ziemia w jednym miejscu. Noworodka jeszcze nie widać ale mam nadzieję, że już jutro wyjdzie. Oczywiście dam znać...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
- rastharsis
- 200p

- karpek

- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I u mnie to chyba był przedwczesny wy... buch nadziei. Ziemia w miejscu nasionka była rzeczywiście "pęknięta", spryskałem całość (stoi przecież na kaloryferze), ziemia się zasklepiła i niestety noworodka nie widać, ale nadziei nie tracę dalej...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Pozdrawiam - Janusz K.
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na pewno niedługo coś się pokaże, choć nie wiem czy na tym kaloryferze roślinka nie ma za ciemno...karpek pisze:I u mnie to chyba był przedwczesny wy... buch nadziei. Ziemia w miejscu nasionka była rzeczywiście "pęknięta", spryskałem całość (stoi przecież na kaloryferze), ziemia się zasklepiła i niestety noworodka nie widać, ale nadziei nie tracę dalej...
U mnie adenium wooolno rośnie( choć jak zaczęłam je doświetlać to trochę sie pospieszyło) , straciło już jeden liść, a drugi jest cały żółty, ale nawet sie cieszę bo to znaczy, że robi miejsce na nowe