EWUNIU Kwieciak nie majowy tylko
Kwieciak malinowiec pisze wyraźnie

Nie tylko ,ze go wypatrzyłam, ale przyłapałam go na gorącym uczynku

Zniszczył mi 2 pąki Munstead wood i właśnie na nim sobie siedział

U nas do południa było

a teraz jakby zbierało się na deszcz .Jednak mnie to nie dziwi, bo jutro mamy odpust a deszcz czy burze to reguła.Jednak trochę deszczu się przyda byle nie przez tydzień
IWONKO te drobne kwiatki to
Delosperma Myślałam ,że mam przypołudnika

a to chyba
Portulakę posadziłam

Cóż też nie potrzebuje wody i kocha słonko. .Zostawiłam ją w doniczce ,żeby na zimę schować nie wiem czy uda mi sie przezimować.Przypołudnik ma kolorowe igiełkowe kwiatki, a listki podobne do delospermy
BEATKO brawo dla Bodziszka ciekawe jakie ma kwiaty może jakieś ciekawe, albo inny kolor niż mój od Ani [tara]. Mam nadzieję ,ze pokażesz jakieś fotki z Ogrodów Daysy i ciekawe czy coś sobie zafundujesz

Sąsidowe paprocie i do mnie sie pchają i chociaż je lubię to nie pozwalam i na rośnięcie na moim terenie. One są zbyt zachłanne a ja tego nie pochwalam
ANUSIU jak dobrze mieć sąsiada chemicznego w dodatku

Z pewnością podczas oprysku tak jak Beatka napisała powiało z wiatrem na Twoje rośliny Tak to wygląda stosowanie chemii. Może pomogło Baronessie Juz kiedyś sie pisało jaki szkodliwy jest Roundap, a ludzie dalej bezmyślnie nim pryskają nawet pola, bo podobno nieszkodliwy

Nic nie możemy począć jak są takie zawirowania pogodowe musielibyśmy wszystko trzymać w tunelach foliowych
GRAŻYNKO witaj w klubie z tymi mszycami .Wczoraj wieczorem pryskałam czosnek ,cebula + mydło czosnkowo wrotyczowe .Niektóre omszycowane listki opyliłam maczka bazaltową.Pomaga maczka zatyka im gęby jednak liście niezbyt efektownie wyglądają.Mam też zamoczony sypki Astvit z dodatkiem cukru i jeśli to nie pomoże pójdzie w ruch Astvit .Jestem ciekawa .Nie pamiętam kiedy miałm tak oblepione mszycami róże i po mimo ,że fruwa tyle biedronek, na niektórych liskach są Mumijki to one jak szalone sie mnożą ,że te owady nie dają rady

Też zauważyłam na Maigoldzie parę żółtych listków lecz ciachnę ten kawałek pędu jak kwiat się rozwinie .,bo to na dniach nastąpi.W tym roku również jest mnóstwo pędów ,które nie mają wytworzonych pąków co się dzieje????? Tak głupkowato rośnie The Prince i jak tak dalej pójdzie pozbędę sie tej róży bo ma kolejne miejsce z którego chyba nie jest zadowolona
AGUSIU nie wiem skąd mam tego Śniedka lecz mnie urzekł .Nie mnoży się tak jak Śniedek baldaszkowaty tylko z roku na rok jest o parę kwiatów więcej .Te Kwieciaki to dranie jakich mało, a niedługo pojawi sie
Ogrodnica niszczylistka ta to dopiero sobie dogadza

Pałaszuje wszystko w koło szczególnie upodobała sobie różę Maigold i już się boję, bo na dniach zacznie kwitnąć a jeszcze jak będzie słonecznie to w to im graj
BASIU no widzisz nie tylko my sie zachwycamy różami .One mają tyle wrogów ilu przyjaciół skaczących i fruwających
ANIU szukałam w necie nazwy tych moich tulipanów niestety nie znalazłam nic o tulipanie
Nigra 
.To z pewnością jakiś inny tulipan, a nazwę na opakowaniu dali z kosmosu

.Jednak bardzo podoba mi sie ich kolor i sam kwiat widać ,ze sa bardzo żywotne.Ciekawe czy zakwitną także w przyszłym roku. Coraz więcej orlików zaczyna pokazywać kwiatki