Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Alicjo te prognozy mnie załamują, tyle pracy w ogrodzie a tu wyjść się nie chce z domu bo tak zimno. Żeby w maju chodzić w zimowej kurtce i czapce na głowie... a jak wiało to jeszcze szal miałam założony bo inaczej nie szło wytrzymać.

Aniu Płoszek to jeszcze kociak i cały czas rośnie, najgorzej mnie wkurza jak łapą ściąga mi mięso z deski, taki jest długi 8-) Sałatę też mam popikowaną na polu, por i seler jeszcze w foli, kapustę wczesną też już wysadziłam i aż się boję zobaczyć jak to po dzisiejszych śniegach wygląda :cry:

Bożenko w tym roku wszystko później mamy porównójąc poprzednie lata.

Lenko u nas to taki mały grad też momentami był, ja chce słońce ;:3

Majka on mi kiedyś przegryzł worek z karmą taki 10kg i karma była wszędzie, ma chłopak apetyt :wink:

Ogólnie podsumowując dzisiejszy dzień to nic nie zrobiłam, nie dało sie przez ten śnieg i potworne zimno. Wieczorkiem wyszło trochę słońca to zrobiłam obchód po kwiatach i stwierdziłam, że wszystko jak zaklęte czeka na ciepło. Normalnie o tej porze zawsze kwitła mi już piwonia ta wczesna a teraz tylko pąki oglądam, warzywnik miałam ogarnięty i wszystko posiane, a teraz czekam bo pogoda płata figle. A w foli mam tyle doniczek porozstawianych, że nie idzie przejść. Jak się zrobi cieplej to nie będę wiedziała w co mam ręce włożyć...
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Płoszek wymiata :) uwielbiam takie rude nie wiem czemu hehe pewnie przez Garfielda ;:306 Cóż u mnie pogoda podobna jak u Ciebie nie za bardzo można pracować, ehh mam nadzieję, że to ostatnie tchnienie zimna tej wiosny :) życzę ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To kocurek mco?
Jak tak to nic dziwnego że spory i na blat sięga. No a żeby być wielkim trzeba dużo jeść :D
Też mam kota co rozrywa worki z karmą - kocica jest tak żarłoczna, że w najgorszym okresie życia miała 11 kg... Ciągle ją odchudzamy, dieta, przymusowe spacerki, ale cięzko to idzie...

Heh, widzę że wszyscy cierpimy na to samo - niewyładowany zapał do pracy, który nam blokuje pogoda.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz ja nie przepadałam wcześniej za rudymi ale od kiedy mamy naszego Płoszka to mocno to się zmieniło. Ogólnie ja to bardziej psiara jestem, a za kotami to głupi jest mój syn :wink:

Majko Płoszek to maine coon :wink:

Niestety muszą być straty po przymrozkach :( u nas najbardziej ucierpiła morela, owoców to już wiem, że na pewno nie będzie ale także mocno liście ucierpiały. Mam wszędzie błoto po wczorajszych ulewach, w połączeniu z naszę gliną nie da się chodzić.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kaktusowe
50p
50p
Od: 26 lut 2016, o 17:29

Post »

Cześć Troja! szalejesz z tymi zakupami! ja w tym roku postanowiłam wchodzić na strony internetowe z roślinkami nie wcześniej jak na początku kwietnia. Zawsze korci mnie już początkiem marca, wszystko zamawiałam i nie wiedziałam gdzie co sadzić. Teraz też się tak urządziłam, myślałam, że róże mi pomarzły więc zamówiłam kolejne 4, aż tu nagle patrzę, a te moje uśmiercone puszczają pączki! I teraz mam dylemat gdzie co posadzić. Czeka mnie chyba kolejna rabatka :wink:
Pochwal się jakie masz kopytne? Prowadzicie gospodarstwo rolne? Pozdrawiam serdecznie, będę tu stałą bywalczynią ;:215 ;:3
Na końcu zawsze jest dobrze, jeśli nie jest to znaczy że to jeszcze nie koniec
Wiejskie życie u Anetki
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Aniu śliczny rudasek z tego Płoszka! Ja mam czarnego kocurka, na zdjęciach też się ładnie prezentuje ale ten jego charakterek...
Dzisiaj w końcu ciepełko, roślinki tylko na to czekają bo to zimno strasznie je przystopowało. Po tych ostatnich szarugach ,deszczach, śniegach, mrozach itp. dzisiaj aż sama buźka śmieje się do słońca. I oby tak zostało ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Anetko zakupów jeszcze trochę będzie w tym roku :wink: Całkowicie przerabiam nasze otoczenie więc muszę dokupić roślin. A róże muszę jakieś kupić,
już powiedziałam mężowi gdzie chce mieć pergolę i się zgodził mi zrobić :wink: Kopytne niedługo się zmienią bo mam dwie klacze zimnokrwiste a córka męczy mnie o kucyki, które docelowo do moich planów lepiej będą pasować bo bardziej będą się nadawać do chodzenia razem z kozami na jednym wybiegu.

Beatko my mamy też niebieskiego kocurka starszego, ale maine coony mają to do siebie, że mają super charaktery :wink: A ciepło w końcu jest i mam nadzieję, że już zostanie ;:3
Obrazek

Wczorajszy dzień był bardzo pracowity, dalej przygotowywałam rabatkę której zdjęcie pokazywałam - już trzy wiadra gruzu z tego kawałeczka wybrałam a do końca jeszcze daleko :( Syn zrywał darń z drugiego miejsca gdzie będzie rabata, a mąż zrobił podporę pod winogrono :wink: Więc powoli idzie do przodu, dziś nic nie zrobić bo jedziemy na targi wię może przybędzie coś z roślin :?:
Trochę koloru ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu pracowicie u Ciebie :) a dzisiaj targi więc odprężenie :) tulipanki bardzo ładne ;:63
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Grunt to to że masz pomocników. Jak w ogródku jest chłop to całkiem inaczej zaraz wszystko wygląda.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu koteczek prześliczny ;:215 ;:215 ;:215
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Wczorajszy dzień był bardzo wyczerpujący :wink: Na targach byliśmy koło 10, masa roślin :lol: ale nie kupiłam zbyt wiele bo 3 rododendrony, kilka lili, dalie, jednego floksa i i iryska variegate :wink: Potem wizyta u znajomych i przegląd ogródka z łopatą :wink: Mam przepiękny bez miniaturowy, sadzonkę jeżyny bezkolcowej, mahoni, kilka rojników, kany no i lubczyk :wink: Przyjechaliśmy późno a jeszcze musiałam posadzić to co wykopane :wink: Więc bardzo pracowity był dzień :wink: Dziś porobię fotki ;:3 W końcu mamy wyczekiwaną pogodę i mam nadzieję, że długo się utrzyma ;:3

Mariusz mi cały obecny rok zapowiada się pracowicie mam tyle planów :wink:

Majka nie mają wyjscia :wink: albo mi pomogą albo nie będę miała czasu na zrobienie np obiadu :twisted:

Piotrek on kocha wylegiwać się na słońcu i jest taką podusię do przytulania :wink:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Nie duże zakupy ??? Hahaha.... Aniu zaszalałaś :D
U mnie dziś znowu cudnie....choć mają być burze. I super.
Udanej niedzieli życzę :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Mój kocis - kot zginął nie wraca od ponad miesiąca.Przychodził co dwa tygodnie najeść się i dalej na dziewczyny,myślę że nie żyje! ;:222
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu zakupy widać udane, mam nadzieję, że obfocisz je troszkę. Takie wizytyw w zaprzyjaźnionych ogródkach z łopatą w ręce są najfajniejsze ;:304
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu dalie tzn. masz ma myśli w doniczkach już krzaczki czy karpy ? :D
Jak ja bym chciał wybrać się na taki targ ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”