Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Iza to jest budka lęgowa. Zamieszkała obecnie przez mazurki. To one sobie tę trawkę tam wciągnęły, by maleństwa miały jeszcze wygodniej. ;:215
Stolik na działce. Wymaga już tylko pociągnięcia ostatniej warstwy lakieru. ;:333

Obrazek

Aniu ja u Ciebie a Ty u mnie. ;:196 Córcia odważna. Synek też. Oboje łazili na trasach prawie przy szczytach drzew. Ja mimo iż wiem, że są zabezpieczenia, to bym się nie odważyła.
Zażycz sobie prezent na Dzień Matki, taki który Cię ucieszy. Moje dzieci juz przywykły, ze zazwyczaj jest to coś do ogródka. ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne tulipany! Te czerwone również :lol:
Widzisz! Jednak budka lęgowa :D Mnie się na zdjęciu wydawała za płaska dla ptaków więc sobie domek dla owadów wymyśliłam :lol: Mazurki to wdzieczne ptaszki. Masz z nich pociechę :)
Na stolik grzecznie poczekam.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu, to kiedy ta ławeczka?? ;:303 :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, mam podobnie jak Ty z czerwonym. Staram się unikać tego koloru w ogrodzie, nie tak drastycznie, że ma zakaz wstępu :wink: ale ogólnie ma ograniczoną bytność.
Miejscami coś tam się czerwieni, ale generalnie unikam. Mam chyba 3 róże czerwone i może dlatego, że obficie kwitną to je jeszcze trzymam. Ale nie mówię nie... może kiedyś? ;:333
I jak z nocowaniem na działce? Inauguracja była / będzie? :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Aniu przepięknie! No ogród marzeń i jak z bajki. Tyle kolorów teraz i kwiecia. Maj to maj, na całego:).
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zaraziłaś Aneczko swoimi tulipanami co najmniej połowę FO ;:138 FO ma to do siebie , że coraz to nowe wirusy łapie! :) Ale to na szczęście łatwe do wyleczenia i nawet do apteki po lekarstwa nie trzeba chodzić... ;:306
Widziałam Twoją szachownicę perską ;:63 we wszystkie opinie nie warto wierzyć ! ;:131 Ja kupiłam cebulę na targu końcem lutego,wsadziłam w głęboką donicę i w marcu już werandowała na balkonie..W kwietniu cieszyłam się 2 pędami kwitnącej szachowncy... ;:333 A teraz po przekwitnięciu zadołuję na działce.
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . A to faktycznie macie konflikt "interesów" z tym czerwonym ;:306 . Skoro eM dostał pnącą czerwoną róże to i tak byłaś łaskawa ;:224 . Jestem bardzo ciekawa jak podpasuje Ci ten żółty w ogrodzie ;:224 . Tulipany w dalszym ciągu u Ciebie czarują ;:215 . Zachód słońca rewelacyjnie uchwyciłaś ;:108 . Muszę pochwalić jeszcze Twoje błękitne bratki bo są obłędne ;:167 . Co do róż kartonikowych to kupiłam kilka na początku. Zdarzyło mi się też kupić u Pana na ryneczku i te bynajmniej zgadzały się kolorystycznie z tym co mówił. Teraz stawiam na szkółki bo jednak najlepiej mieć konkretną odmianę ;:108 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Nie mogłam się oprzeć i weszłam do Twojego ogrodu aby dalej podziwiać tulipanowy spektakl. Cudnie...
Pierwszy raz widzę szachownicę perską, ciekawa roślinka i ciekawe czy długo kwitnie.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I cóż ja mogę powiedzieć nowego o Twoich tulipanach? Nowego nic nie wymyślę. Są cudne i tyle ;:63 Czerwony bardzo lubię, ale co minie właśnie bardzo zdziwiło, mam go bardzo mało w ogrodzie. Różę czerwoną mam jedną i to kupioną przez eMa, tulipany świadomie kupione też tylko w jednym miejscu. Bo mam i w drugim, ale te miały być fioletowe, więc się nie liczy. I to chyba wszystko. Być może jeszcze jakaś lilia się trafi, bo dostałam osiem azjatek, których nie znam.
Szachownicę Perska mam już kilka lat i jeszcze nigdy mi nie kwitła. Jeszcze ją mam ;:224
Cudną masz kamienną ścieżkę, nie mogłam się napatrzeć ;:63
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza stoliczek już stoi. dziś była wielka reorganizacja kącika z ławeczką. Trzeba było płyty pod stolik wyłożyć, przez co znacznie zmniejszyła się tam powierzchnia trawki. :roll: Płyty na których stawiało się stopy musiały zostać przesunięte. Trawa musiała zostać do sztukowana. A trawa w sumie nie wygląda jak trawa. Była siana rok temu a teraz jej więcej nie ma jak jest. Czy to normalne? Muszę dosiać, bo póki co to ziemia straszy.

Obrazek

Moniko ławeczka już jest na swoim miejscu. Razem ze stolikiem. Może uda mi się jutro je pokazać.

Basiu w domku na oknie znalazłam dwa grube pająki, nie te zwykłe chudziny, tylko takie obleśne grubasy z grubymi owłosionymi nogami. Fuuuujjjj. Posprzątałam, paskudów się skutecznie pozbyłam unicestwiając je. I wieczorem znów znalazłam dwa. O nie! Spakowałam torbę i kazałam Emowi zawieźć nas do domu. A niech by mi taki pająk w nocy do ucha wlazł albo do buzi..? Obrazek
Są jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się pająków?

Obrazek

Karolina to fakt. Maj to jednak maj. Nie na darmo mówię, że to najpiękniejszy miesiąc w roku. Nawet jeśli róże jeszcze nie kwitną. I tak najbardziej go lubię ze wszystkich. Następny jest czerwiec. A potem znów maj i znów czerwiec. I tak by mógł dla mnie cały rok wyglądać. ;:215

Obrazek

Maryna dziękuję, żeś mnie uspokoiła w sprawie szachownicy. Ja mam w planach ją wykopać i przesuszyć, gdy już podeschnie.
łatwa choroba, bo rzeczywiście do apteki nie trzeba chodzić tylko wciąż i znowu do biedry po kolejne cebulki. :;230

Obrazek

Ewelinko z dwojga złego lepiej oglądać czerwoną różę na tyłach niż szukać nowego Ema. :uszy
Co do żółtego to sama jestem ciekawa czy nie "przedobrzyłam" sprawy...
I ja stawiam tylko na odmianowe róże.

Obrazek

Beata szachownica kwitnie od ponad miesiąca. Jej dolne kwiaty już więdną niestety.
Zapraszam na dalszy festiwal tulipanów.

Obrazek

Iwonko jak zasuszy liście Twoja szachownica to ją wykop, przesusz i na początku września wsadź w inne miejsce. To ponoć pomaga. ;:215
Dziś kolejne zdjęcia tulipanów. Zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mieszkanka mojego skalniaka:
Obrazek

Obrazek

Hmmmm... uwielbiam ten zestaw:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu już się pojawiła jaszczurka. U mnie jeszcze nie,bo ;:3 brak.Zapewne jak się dobrze ociepli to i moje będą się wygrzewać na słoneczku. A to Aniu to tulipanowy zawrót głowy. Piękne. Moje stare nie zachwycają a jesienią ich nie dosadzałam. Podziwiam Twoje. ;:138 ;:138 :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Na szczęście nie musisz szukać nowego eMa ;:224 . Zdecydowanie do ciemnych tulipanów trzeba dosadzić jasne ;:215 . Mówię tutaj o sobie bo te moje Q N mało widoczne są. Twój zestaw bardzo mi się podoba ;:108 . Jestem ciekawa stoliczka i całego kącika z ławeczką więc czekam na zdjęcia ;:108. Rozbawiła mnie ta inwazja pająków :lol:. Bardzo mnie dziwi , że robisz im takie fotki a boisz się ich ;:224. Jaszczur cudny ;:215 .Ach i te łany niezapominajek ;:173 , w kolejnym ogrodzie widzę a sama ich nie mam. Mus to zmienić ;:224. Pozdrawiam i słońca na dziś ;:196.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko zaproś jedną niezapominajkę do ogrodu a za rok będziesz mieć ich 20 a za dwa lata tysiąc. Uwielbiam je i pozwalam im się siać gdzie tylko chcą. Pięknie wygląda to morze błękitu. Obrazek A jak zaczynają łapać grzyba od dołu, to po prostu wyrywam. łatwe to zajęcie, bo nie stawiają w ogóle oporu.
Gdybym tylko te pająki zobaczyła na ogrodzie to goniłabym je z aparatem. Wierz mi. Jednak w pomieszczeniach, szczególnie tych do spania, pająki są tematem dla mnie nie do przejścia. :roll:

Obrazek

Aluniu U mnie póki co jest na na czym oko zawiesić, bo co roku dosadzam sporo tulipanów. Nie wiem jak to będzie w przyszłym roku, bo nie planuję jesienią zbytnio kupować nowych cebul. No zobaczymy. ;:224
Hah! Zaciekawiłaś mnie tą jaszczurką. Musze poczytać gdzie one zimują i ogólnie czegoś więcej się o nich dowiedzieć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu czy pamiętasz może jaka odmiana tulipanów towarzyszy Queen of the night? Chciałam uzyskać takie połączenie, ale moje białe tulipany okazały się wcześniejsze i przekwitają zanim czarnule zakwitną.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety Kasiu nie wiem co to za białaski przy Queenach. Co więcej nawet nie pamiętam gdzie je kupiłam i czy to był jakiś mix cz sama mieszałam. A żebyś ty widziała moje zdziwienie jak w tych miejscach zaczęły w marcu wystawać kiełki. Nawet nie pamiętałam, że coś tu sadziłam. :roll:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”