Iwonka, kosaćce MDB zawsze zakwitają z końcem kwietnia, a zaraz po nich ruszają SDB. W tym roku jest może 3 dni poślizgu ale nawet chłodna wiosna im nie przeszkodzi. Może nie masz irysów z tych grup? Za to czytam, że tulipanów u Ciebie nie brakuje więc możemy podać sobie ręce
Małgosiu, może u mnie troszkę cieplej ale żeby aż o 3 tygodnie?

Ale inna reguła jest taka, że w dużej masie odmian jednego gatunku zawsze znajdą się jakieś bardziej wyrywne

U mnie kosaćców bardzo dużo. Teraz jednak wrócę jeszcze do tulipanów. Tak jak pisałem - nie kupuję udziwnionych ale ten chyba się zaplątał z jakąś inną rośliną i jest u mnie od wielu lat, nawet się mnożąc:
Loki, trudno mi powiedzieć, co jest nie tak z Twoimi kosaćcami, bo powinny te najniższe już dawno kwitnąć. Ale i tak masz wegetację bardzo zaawansowaną, porównując do naszej.
Geniu, u mnie też wiele jeszcze czeka kosaćców ale te pierwsze już kwitną. Więc póki co tulipany:
Agnieszko, kozłek sieje się jak szalony więc uważaj na niego. Ale pszczoły go uwielbiają
Halinko, dalie to moja największa pasja więc przybywa ich. Kosaćce powoli się rozkręcają ale ich największy wysyp jeszcze przed nami.