Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Witaj Alu,znowu trafiłam na cudowności u Ciebie ,ależ masz kwitnień ,mimo takiej pogody ,u mnie teraz zimno i znowu leje ,dopiero wczoraj lało ,już nic mi nie przyjmuje wody ziemia ,a nie mówiąc o zaległościach ,które się robią ,bo nie da sie pracować w ogrodzie ,biały zawilec grecki przepiękny,też lubię zawilce pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu masz dużo ciekawych okazów, których nawet nie ma w ogrodach botanicznych :wink: Więc nie mów o sobie amatorka, tylko kolekcjonerka :D
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, miałam na myśli taki swojski ogród botaniczny. Na miarę Polki pracującej. Niewiele jest ogrodów o tak bogatej florze. No i znasz wszystkie rośliny z nazwy...

Masz rację, nie podawaj Amice leku,po którym cierpi bardziej. Może są inne leki, które mogą go zastąpić...
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Rewelacyjna sasanka, po raz pierwszy taką widzę...gdzie takie cudo zdobyłaś? Dwa w jednym co to jest, kolor kwiatów piękny ;:167

Ariseame amurską mam, dopiero wychodzi z ziemi...u Ciebie chyba jest cieplej, dużo roślin kwitnie ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Alu :wit . Bardzo dziękuję za tą wspaniałą podróż po Twoim arboretum bo jak inaczej nazwać miejsce gdzie jest tysiące roślin i tyle nowinek , których na oczy nie widziałam ;:oj ?? Masz wspaniałą i nietuzinkową wiosnę ;:333 . Twoje roślinne rarytasy są ucztą dla moich oczu ;:138 . Pięknie ;:138 . Wydaje mi się, że masz więcej roślin których nie znam niż tych które znam :oops: . A jak czuje się psinka ?? Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

widzę że u Ciebie pierwsze iryski już kwitną ja jeszcze czekam
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Co dzień pada. Urlop się skończył a niewiele zrobiłam. Pewnie jak pójdę do pracy to poprawi się pogoda. :;230

Marta u mnie taka sama pogoda jak i u Ciebie. Były burze.Rano wstaje myślę będzie dziś ładnie a popołudniu znów pada. No cóż maj był dla mnie zawsze najpiękniejszym miesiącem a w tym roku byle jaki. A wiosna ? Szkoda było jej wyczekiwać.

Aniu na razie to jestem na etapie zbieracza. Kolekcja to duże słowo i potrzeba dużo kasy,bo to roślinki nie tanie. Nie ukrywam ,że dużo kupuje.Dbam a nie zawsze uda się wszystko utrzymać i jeszcze by to wszystko przeżywało tę pogodę i chciało ładnie zakwitnąć.
A dwa w jednym to goryczka wiosenna.

Aga roślinności mam sporo. Kupuję , rozmnażam,wysiewam. Każda roślina ma swój rodowód . Gdzie kupiłam w którym roku i od kogo. Inaczej bym się pogubiła. ;:108 Złości mnie ,że w niektórych sklepach ogrodniczych jest podana cena a nie wiedzą co sprzedają. Czasami im podpowiadałam czy to bylina czy jednoroczna. I co oferują.
Aga powiedziałam co czułam,że było lepiej a po sterydach zawsze jest gorzej. Zwracałam uwagę na inne rzeczy. Jestem zmęczona już tym, bo był krok do przodu a potem dwa do tyłu.

Aniu Anna11 sasankę parę lat temu kupiłam w szkółce R.M internetowo. Co roku jest coraz ładniejsza. Ja wiem czy u mnie jest cieplej. Chyba nie , bo tego nie czuję.

Ewelina wszystko na zdjęciach jest dużo ładniejsze niż w rzeczywistości. Nie mniej dziękuję za pochwały i miłe słowa. A psina co dzień od 2 tygodni jest u weterynarza. Jest dzień ,że jest lepiej,potem gorzej. Mąż zwątpił w jej wyzdrowienie i zasugerował ,że może czas na coś.
Ja z weterynarzem postanowiłam,że jeszcze nie. Ile mogę,to będę ją ratować. Jest słaba. Pije za pomocą strzykawki. Jest wynoszona za potrzebą. Czekam na poprawę pogody i jej stanu, bo ponoć ma być dobrze. Niech zaświeci ;:3

Gieniu tak pierwsze iryski nieśmiało zakwitają.Niektóre mają sporo pąków inne niewiele.

Nie mam nowych fotek, bo jak nie padało to dziś posadziłam ostatnie cebulowe nie zimujące w gruncie. Potem się rozpadało.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Alu ! Zaskakujesz coraz to innymi pięknościami ...sporo ich a pewnie jeszcze nie wszystkie w rozkwicie...Miło się ogląda! ;:138 Współczuję choroby Twojej pupilki ;:196 wiem jak to boli ... ;:108
Kiedyś kupiłam goryczkę trojeściową i także miała 2 kolory kwiatków...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No ja swój busz ciągle tworzę wraz z żoną... I też go lubię. :-P

Co do judaszowca ? o kwiatach można zapomnieć... Na razie żyje, ale ma parę liści na czubku, wszystko bliżej ziemi diabli wzięli... Zresztą po tych przymrozkach myślę, że wiele roślin mi w tym roku nie zakwitnie, bo cała energia pójdzie na ponowne wykształcanie pąków liściowych... Ostatnio zorientowałem się, że moszenki już miały pełno pąków kwiatowych ? wszystkie co do jednego wymarzły...

Glaucium palmatum jest absolutnie cudowne... Uwielbiam makowate... Gdzie kupiłaś? Z siwców mam u siebie Glaucium corniculatum ? siany rok temu, przetrwał zimę bez większych uszkodzeń, powinien w tym roku zakwitnąć...

Naprawdę ilość ciekawych okazów w Twoim ogrodzie mnie powala... To jeden z moich ulubionych forumowych ogródków...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Biale glaucidium super ;:333
Miałam je przywieźć z wczorajszej wyprawy, ale nie miałam już miejsca.
Zamówię je sobie na wiosnę ;:215
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

A tak się ucieszyłam, gdy napisałaś, że z psinką lepiej :( Kocham zwierzęta i zawsze bardzo przeżywam, gdy się z nimi dzieje coś złego...
Roślinki jak zwykle piękne i wyjątkowe ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu podglądam i tylko wzdycham do Twoich piękności. Masz wyjątkowe serce dla wyjątkowych roślin. ;:180 Vestal śliczny. ;:oj U mnie kwitną kokorycze i zawilce od Ciebie. ;:108 Specjalne mizianie dla suni. Spokojnej niedzieli. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.

Moja Amiczka odeszła za T.M. Tak mi jej brakuje.

Maryniu jak nie wygnije albo wymrozi,bo mówi się o przymrozkach to może coś będzie do pokazania. Pewnie nasiona wymieszane i z tą dwa kolory.

Jerzy ostatnie dwie burze w sobotę i niedzielę i dzisiejszy deszcz spowodował,że wszystkie kwiaty judaszowca leża na ziemi.
Jerzy ja pokazywałam glaucidum dłoniaste a nie glaucium.To dwie inne rośliny. Ty piszesz o makowatych a to jest z innej rodziny. A kupowałam 3 lata temu internetowo i bodajże w Niemczech Jak znajdę jego stronę to Ci podam

Aniu jest zimno i kwitnie nadal, bo niebieskie przekwitło szybko. Pewnie ,że jak tylko odwiedzisz kolejny raz P.Radziula to sobie spraw. Ja liczyłam na zakupy u Niego w Berlinie ,ale ponoć dojechał dopiero w drugim dniu.

Małgosiu dwa tygodnie jeździliśmy do weterynarza. Było lepiej,potem gorzej ,potem znów lepiej. Liczyłam,że powróci do zdrowia. Była taka noc,że sama przyszła do nas do sypialni i sygnalizowała ,że coś zrobiła. To było piękne i cieszyłam się ,że jest lepiej. Weterynarz też utwierdzał mnie w przekonaniu ,że będzie okey. Niestety z każdym dniem było gorzej. Przestała sygnalizować potrzeby. Przestała pić. Podawałam jej wodę strzykawką i już miała problem z połykaniem. W niedziele bardzo się pogorszyła .Dostała obrzęku płuc, Dołączyła się niewydolność nerek i serca./ Identycznie jak u ludzi. Nigdy sobie nie zapomnę jej oczu. Prosiła albo o uzdrowienie albo o skończenie jej męki. Jak była mała psociła. Potem dojrzała Pani cudowny pies. Zawsze słuchała Pana, bo ja ją rozpieszczałam i pozwalałam na to czego nie powinna robić.

Soniu Amiczkę wymizałam i się z nią pożegnałam. Teraz mi smutno,bo rozmawiałam z nią jak z człowiekiem. Rozumiała . Troszkę była zazdrosna. Pchała się na kolana ,kiedy mnie mąż przytulał. Nie pozwoliła się innemu psu z jej miski wody napić. Ach to historia co wyprawiała z mężem. Już była babunią a psoty i zabawy jej były nadal w głowie. Aż nadszedł dzień choroby.

Nie wiem co w ogrodzie, bo nie przechadzałam się. Fotkiz paru dni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL

[url=https://imageshack.com/i/poxzB0vVj]Obrazek

Obrazek
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Alu tak mi przykro z powodu Amiczki :( Zwierzęta są naszymi przyjaciółmi. My je rozumiemy, a one nas.
Dużo siły Alu, może wreszcie nadejdzie prawdziwa wiosna i będzie nam lżej.
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Współczuję z powodu utraty Amiczki. Za T.M. już nie będzie cierpieć.
Roślinki masz przepiękne, a "niespodzianka dwa w jednym" wspaniała. Twój przelot kwitnie, a mój/Twój zgnił. Kiedy ta pogoda wreszcie się ustabilizuje i zaświeci słońce, bo rośliny całkiem nam zmarnieją.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”