Hacjenda Anego - bardziej różana.
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hacjenda Anego - bardziej różana.
Andrzeju ogród wygląda obłędnie
mam nadzieję, że ta ilość deszczu go nie zniszczy i nawet podpisany
super pomysł z tymi krzaczkami wyciętymi, zakładam że to inicjały?
Elegancka ścieżka w ogrodzie, o roślinach nie wspomnę ;)
Ostatnio znajoma mówiła o opatentowanym i przetestowanym przez nią sposobie na ścieżki bez betonu - kładziesz kartony, na to sypiesz trociny i zalewasz wodą - robi się ścieżka twarda jak beton
byłam, widziałam, polecam 
Ostatnio znajoma mówiła o opatentowanym i przetestowanym przez nią sposobie na ścieżki bez betonu - kładziesz kartony, na to sypiesz trociny i zalewasz wodą - robi się ścieżka twarda jak beton
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i popatrz Andrzej właściwie ochłodzenie z mrozem i śniegiem nie poczyniło u Was żadnych szkód ...na całe szczęście.
Widoczki zachęcające dlatego po 7 maja trzeba je zobaczyć na żywo. A jak się już wybiorę to z pustymi ręcami nie przyjadę...proszę zrobić spis.
Mam na zbyciu różę Zoe i Nuits de Young...jak chcecie to nie ma sprawy. Zrobiły odrosty a szkoda kosiarką wyciąć. Fakt kwitną raz ale

Widoczki zachęcające dlatego po 7 maja trzeba je zobaczyć na żywo. A jak się już wybiorę to z pustymi ręcami nie przyjadę...proszę zrobić spis.
Mam na zbyciu różę Zoe i Nuits de Young...jak chcecie to nie ma sprawy. Zrobiły odrosty a szkoda kosiarką wyciąć. Fakt kwitną raz ale
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lał Elusia cudne róże i jakie chętne do robienia odrostów 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Obie róże mchowe, mam nadzieję, że moje też zrobią odrosty. Andrzeju bierz bo inni chętni będą 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Andrzejku mam nadzieję, że już u Ciebie nie pada i woda zniknęła z rabat...
Masz super ogród, te zdjęcia pokazały go z innej perspektywy.
Fajnie się prezentuje iglak formowany, super!
Masz super ogród, te zdjęcia pokazały go z innej perspektywy.
Fajnie się prezentuje iglak formowany, super!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam miłych gości
Ten piękny, słoneczny dzień spędziłem na ogrodzie - od rana do wieczora
A że "wyrywny" jestem - to posiałem ogórki i posadziłem pomidory ... szklarni, ani foliaka nie posiadam
Sebastianie - dziękuję za miłe słowa.
Dla ciebie spojrzenie z czereśni na wejście do ogrodu.

Moniko - ciekawa ta ścieżka z trocin ...
Podoba ci moja ścieżka, spójrz więc na nią od wejścia

Mariuszu - masz rację. Obrzeża bukszpanowe skrywają inicjały.
Powiem ci jak to zrobiłem. Kiedyś po wielkanocnych świętach powsadzałem bukszpany do ziemi i się przyjęły.
Jesienią zrobiłem te okrągłe klomby i wsadziłem tam 124 patyczki bukszpanowe(bez ukorzeniacza) przyjęło się 119
Potem robiłem obrzeża bukszpanowe niemal wszędzie.

Basiu ... lubię prace z sekatorem
Tnę co popadnie

Eluśka - róż nie odmawiam nigdy - biorę wszystkie, nawet w ub.r. spod płotu na sąsiedniej alejce wytargałem
Ogród otwarty dla gości - czekamy

Jadziu cyt."kupiłem Blue Wind i okazało się, że to była kwitnąca tylko raz Veilchenblau" przeglądałem internet i ona też wpadała mi w oko.
Natomiast ta co kupiłem ma napisane - kwitnie od VI do IX i na obrazku ma całkiem inne kwiatki. Poczekamy ... zobaczymy, bo mam już złe doświadczenia z opisami zakupionych.
A jakby co (względem braku miejsca na róże) ... jest możliwość wykarczowania drzew owocowych i zrobienia wieeelkiej różanki

Ewo ... biorę wszystkie róże, a inni .... niech czekają w kolejce na odrosty
Dla ciebie zdjęcie z drugiego końca ogrodu - ta strona rzadko jest fotografowana.

Jutro kolejny cały dzień na ogrodzie - tym razem zamiast prac ogrodniczych, będzie majsterkowanie
Ten piękny, słoneczny dzień spędziłem na ogrodzie - od rana do wieczora
A że "wyrywny" jestem - to posiałem ogórki i posadziłem pomidory ... szklarni, ani foliaka nie posiadam
Sebastianie - dziękuję za miłe słowa.
Dla ciebie spojrzenie z czereśni na wejście do ogrodu.
Moniko - ciekawa ta ścieżka z trocin ...
Podoba ci moja ścieżka, spójrz więc na nią od wejścia
Mariuszu - masz rację. Obrzeża bukszpanowe skrywają inicjały.
Powiem ci jak to zrobiłem. Kiedyś po wielkanocnych świętach powsadzałem bukszpany do ziemi i się przyjęły.
Jesienią zrobiłem te okrągłe klomby i wsadziłem tam 124 patyczki bukszpanowe(bez ukorzeniacza) przyjęło się 119
Potem robiłem obrzeża bukszpanowe niemal wszędzie.
Basiu ... lubię prace z sekatorem
Tnę co popadnie
Eluśka - róż nie odmawiam nigdy - biorę wszystkie, nawet w ub.r. spod płotu na sąsiedniej alejce wytargałem
Ogród otwarty dla gości - czekamy
Jadziu cyt."kupiłem Blue Wind i okazało się, że to była kwitnąca tylko raz Veilchenblau" przeglądałem internet i ona też wpadała mi w oko.
Natomiast ta co kupiłem ma napisane - kwitnie od VI do IX i na obrazku ma całkiem inne kwiatki. Poczekamy ... zobaczymy, bo mam już złe doświadczenia z opisami zakupionych.
A jakby co (względem braku miejsca na róże) ... jest możliwość wykarczowania drzew owocowych i zrobienia wieeelkiej różanki
Ewo ... biorę wszystkie róże, a inni .... niech czekają w kolejce na odrosty
Dla ciebie zdjęcie z drugiego końca ogrodu - ta strona rzadko jest fotografowana.
Jutro kolejny cały dzień na ogrodzie - tym razem zamiast prac ogrodniczych, będzie majsterkowanie
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Przytulnie u Ciebie.
Podoba mi się ten zakątek z fotelem bujanym i ławeczką
Podoba mi się ten zakątek z fotelem bujanym i ławeczką
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Kasiu - fotel jest przenośny
zazwyczaj stoi na tarasie, ale w czasie większych spotkań, musi "iść" na spacer.
Przy ławeczce też są zmiany - bluszcz oplatający jedną stronę wymarzł i clematisów jest mniej, bo .... trzy róże pnące posadzone
Trawy też nie ma, bo ... róże
a miejsce które zajmowała datura teraz zajął hibiskus.
Przy ławeczce też są zmiany - bluszcz oplatający jedną stronę wymarzł i clematisów jest mniej, bo .... trzy róże pnące posadzone
Trawy też nie ma, bo ... róże
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Andrzeju,piękny Twój ogródek, tylko podziwiać i brać przykład.
Brakuje mi takiego pomocnika , mój M czeka na wymianę biodra , ma problem z chodzeniem mało zagląda do ogródka, sama walczę i mam nieład.Brakuje mi czasu , wnuki i zajęcia domowe na pierwszym miejscu a ogródek w doskoku.
Ja też zakochałam się w obwódkach z bukszpanu , tylko nie nam tak ładnie przyciętych. 
Brakuje mi takiego pomocnika , mój M czeka na wymianę biodra , ma problem z chodzeniem mało zagląda do ogródka, sama walczę i mam nieład.Brakuje mi czasu , wnuki i zajęcia domowe na pierwszym miejscu a ogródek w doskoku.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Andrzeju no to sezon rozpoczęty, a jaki będzie to sie okaże.Moja róża też nie miała napisu ,ze kwitnie raz, miała kwitnąć cały sezon
Jednak kwiaty ma urocze w ciemno niebieskim kolorze lecz malutkie .Jednak jak dorosły okaz zakwitnie to klękajcie narody
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Andrzejku lubisz sekator i sekator lubi Ciebie, bo fajnie rzeczy spod niego wychodzi. Mnie iglaki takie formowane bardzo się podobają, tak samo bukszpany 
Pozdrawiam, Basia.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Bardzo mi się podoba ten ogród.
Ty zaryzykowałeś z pomidorami i ogórkami a ja z kobeą - zobaczymy czy sobie poradzą w taką pogodę.
Ależ masz śliczne cantadeskie, cudne!
Ty zaryzykowałeś z pomidorami i ogórkami a ja z kobeą - zobaczymy czy sobie poradzą w taką pogodę.
Ależ masz śliczne cantadeskie, cudne!
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Andrzej w Twoim ogrodzie można odpocząć, ale i najeść się
W 12 lat tyle zmian się dokonało, pięknie to teraz wygląda.
W 12 lat tyle zmian się dokonało, pięknie to teraz wygląda.
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jasny gwint, Andrzeju, jak Ty masz pięknie! Chylę czoło przed pracowitością i gustem! Czytam , że dopadła Cię różyczkomania, ale gdzie wsadzisz kolejne nabytki? Czytałam, że RU u Ciebie ciężko przeżyła zimę, moja na szczęście ma się dobrze, zupełnie jakby zima ją ominęła. Do pełnia szczęścia brakuje mi tylko fotela bujanego, zachwyciłam się Twoim kącikiem!