Witam miłych gości
Ten piękny, słoneczny dzień spędziłem na ogrodzie - od rana do wieczora
A że "wyrywny" jestem - to posiałem ogórki i posadziłem pomidory ... szklarni, ani foliaka nie posiadam
Sebastianie - dziękuję za miłe słowa.
Dla ciebie spojrzenie z czereśni na wejście do ogrodu.
Moniko - ciekawa ta ścieżka z trocin ...
Podoba ci moja ścieżka, spójrz więc na nią od wejścia
Mariuszu - masz rację. Obrzeża bukszpanowe skrywają inicjały.
Powiem ci jak to zrobiłem. Kiedyś po wielkanocnych świętach powsadzałem bukszpany do ziemi i się przyjęły.
Jesienią zrobiłem te okrągłe klomby i wsadziłem tam 124 patyczki bukszpanowe(bez ukorzeniacza) przyjęło się 119
Potem robiłem obrzeża bukszpanowe niemal wszędzie.
Basiu ... lubię prace z sekatorem
Tnę co popadnie
Eluśka - róż nie odmawiam nigdy - biorę wszystkie, nawet w ub.r. spod płotu na sąsiedniej alejce wytargałem
Ogród otwarty dla gości - czekamy
Jadziu cyt.
"kupiłem Blue Wind i okazało się, że to była kwitnąca tylko raz Veilchenblau" przeglądałem internet i ona też wpadała mi w oko.
Natomiast ta co kupiłem ma napisane - kwitnie od VI do IX i na obrazku ma całkiem inne kwiatki. Poczekamy ... zobaczymy, bo mam już złe doświadczenia z opisami zakupionych.
A jakby co (względem braku miejsca na róże) ... jest możliwość wykarczowania drzew owocowych i zrobienia wieeelkiej różanki
Ewo ... biorę wszystkie róże, a inni .... niech czekają w kolejce na odrosty
Dla ciebie zdjęcie z drugiego końca ogrodu - ta strona rzadko jest fotografowana.
Jutro kolejny cały dzień na ogrodzie - tym razem zamiast prac ogrodniczych, będzie majsterkowanie