Ewuniu, moje jagody już mają z 8 - 10 lat, duże krzaki, ale w lipcu muszę je przerzedzić i mocno odmłodzić. Moja ma sporo owoców co rok, ale często one spadają nim je zbiorę, no ale cóż... Mam ją już chyba przez zasiedzenie
One kwitły pomimo mrozu i śniegu. Wytrzymałe są bardzo.
Mariusz, u mnie przetrwały, nie wiadomo jak z owocowaniem będzie, bo w czasie mrozów, czy chłodów nie miało co zapylić je...
Wandziu, zimno jeszcze może dlatego nie ma pełnego wachlarza kwiatów.
Soniu, to w sierpniu - październiku atakujemy wszelkie sklepy z cebulowymi

U nas tradycyjni handlarze czeszą równo za sadzonki, ale czasami są też sprzedający "nadwyżki" ze swoich ogrodów, albo babcie, które chcą sobie dorobić... Często kupuję od takich osób, bo można naprawdę ładne roślinki kupić za całkiem normalne pieniążki.
Madziu, coraz mu bliżej na ogród

ziemia jest już częściowo przygotowana, jeszcze muszę dokupić jakiejś kompostowej, najlepiej wywrotkę
Mieliśmy dzisiaj rozkładać, ale mąż został wezwany do pracy, bo jest jakaś awaria no i... Ale jutro też jest dzień.
Dzięki za podpowiedź, w piątek zapytam czy ma jakieś pomidorki, wczoraj widziałam jakieś warzywka sprzedawała, ale nie przyglądałam się co i jak.
Foliak 3,5 na 2 m i wysoki na 2,20, tylko taki upchnę na w zacisznym miejscu ogródka.
Jakim systemem będę sadzić? Eeeee...

no ten... wiesz... eee... zielonym do góry....
No tylko taki znam

Że niby jakie systemy, wytłumacz proszę
Nie wiem ile sztuk, bo chcę jeszcze ogórki i paprykę.
To taki mój foliakowy pierwszy raz, więc kompletnie nie wiem i co i jak, ale chcę żeby było dużo i dobre
Iwonko, może im ktoś za dużo wódzi podlewa i nie chcą odejść dopóki coś w butelkach została

Może trzeba zastosować sprawdzoną metodę, żeby się wynieśli ogrodnicy i Zośka, tak na zasadzie: "Idźmy spać go goście chcą iść do domu"
No zapach bzu, to perfuma dla mnie nie jest, poszedł do gruntu, z dala od domu, ale na widoku, żebym mogła podziwiać jak zakwitnie