Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu zrób koniecznie zdjęcie przypołudnika, w piątek wybiorę się na targ i zwlekę... ;:306
róże wspaniałe, bardzo ciekawa jestem Jana Pawła II, bo ostatnio mnie wzięło na białe.
Heliotropa trzymaj na zewnątrz, ale wiesz, na noc to może nakrywać, albo tak w zacisznym miejscu jeszcze trzymać.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, super zakupy ;:333 Róże Jan Paweł II też chce sobie kupić, jest śliczna a różę Garden of Roses kupiłam wiosną
to będę porównywała z twoją bo Ty masz dobrą rękę do kwiatów, ;:215 Ja dopiero się uczę, ;:108 moje roślinki mają szczęście,
że trafiłam na to forum ;:306
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Bez dwóch zdań, Twój telefon robi bardzo fajne zdjęcia ;:63 Moja komórka czasami nawet lepiej uchwyci kolor niż lustrzanka ;:108
Krzaczki różane już ładnie rozrośnięte kupiłaś, dużo lepsze niż moje rosnące w gruncie. Dostaną dobre miejsce, to na pewno Ci się odwdzięczą. Twoja Pamelka robi furorę, mam z tej grupy jednego powojnika i aż się go boję ;:oj Gdzie ja mu taką wielką ścianę znajdę?
Sikorki łakomczuszki dalej przylatują do darmowej stołówki. Moje też przyzwyczajone jeszcze od czasu do czasu przylecą coś skubnąć.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ale już masz ładne te nowe róże ;:215 ;:303
Nawet nie znałam JPII. Pod tą nazwą to tylko klematisa znałam, też jest prześliczna jak kwitnie.
Na pewno to przyszłościowe Twoje trio różane będzie prezentowało się przepięknie ;:108
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jadziu - jeśli to są zdjęcia z telefonu, to nie mogę sobie wyobrazić, jakie robiłabyś z dobrego aparatu. Jakiś czas temu zakupiłam aparat specjalnie do róż ;:224 , ale albo on kiepski, albo ja nie umiem go wykorzystać. Negocjacje z M. w sprawie zakupu już trwają, ale one są trudniejsze niż negocjacje biznesowe. Ciekawa jestem Twoich dalii, uwielbiam je oglądać u Miłki, teraz przyjdzie kolej na Twoje. Pochwalę Ci się, że i ja w tym roku zaprosiłam je do siebie, wspomogła mnie własnie Miłka!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Przydał by mi się jeden taki sprinter, poszukam go sobie ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie ;:196 .Trochę znów popracowałam w ogródku, bo chwasty nie śpią, owady również ;:222 .Dopiero na fotkach zobaczyłam że prócz mszyc na Munstead Wood są także mączliki .Nie mam pojęcia dlaczego wszystkie owady się na nią uwzięły czyżby była taka smaczna ;:174 Wypiją z niej wszystkie soki ;:174 Jednak jest też dobra wiadomość mam już pierwsze pączki na Doktorku :heja czekam już niecierpliwie aż róże rozpoczną sesję ;:167

IWONKO nic tylko zakupić takiego sprintera jest ich sporo nic tylko wybierać
EWCIA to jeszcze nie są fotki moich marzeń lecz staram sie nieustannie i wciąż sie uczę obsługiwać telefoniczny aparat .Dalie są piękne lecz szkoda ,ze nie mam aż tyle miejsca na te cudne kwiaty .One jednak potrzebują przestrzeni której u mnie brakuje.Już w ubiegłym roku miałam dalie chyba ich nie zauważyłaś .Dalie ,które kupiłam pójdą do skrzynki to niskie kołnierzykowe dalie .Synowa posadzi je sobie do skrzynek.
BEATKO różę JPII widziałam u jednej koleżanki specjalnie jechałam do niej ja obejrzeć .To było 2- 3 lata temu .Teraz przez przypadek ją mam i bardzo sie z tego cieszę .Oby tylko zechciała u mnie rosnąć .Nie dosyć ,że ma cudny biały kwiat, to też przepięknie pachnie .Oglądałam ja parę razy w ofertach, lecz nie będę zamawiać jednej róży teraz wreszcie ja mam ;:167 Jestem niezmiernie ciekawa tego Tria
IWONKO ;:196 ;:180 z Twoich ust to komplement na który nie zasługuje .No właśnie czytam ,ze wszystkim podoba się moja cudna Pamelka lecz nie ma to jak obejrzeć jak dany powojnik czy róża zachowuje sie w innym ogródku .Jednak to też nie daje gwarancji ,ze w innym ogródku równie pięknie będzie rosnąć .Ona najpierw rosła w górę, a teraz swoje kwitnące pędy zwiesza w dół. Z bliska wygląda cudnie ;:167 .Jednak fotka tego nie oddaje
WANDZIU już teraz mogę Ci zaproponować kupno tej cudnej róży.Nie dosyć ,ze ma cudny śnieżnobiały kwiat, to jeszcze przecudnie pachnie ;:167 Ja dalej sie uczę bo zanim weszłam na FO to hodowałam tylko jarzyny :;230 Jednak zawsze mi isę marzył różany ogród
BASIU zrobiłam dla Ciebie fotkę Przypołudnika jednak ma dopiero pąki i kwiatu nie widać .Heliotropa mam na podeście altanki stoi sobie w większej doniczce, a na noc idzie do altanki
FLORIANIE ;:180 miło mi ,ze podobają Ci się moje fotki chociaż nie wszystkie są takie jak tulipan ,jednak pracuje nad tym

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i jak tu sie nie denerwować ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Nie dość, że masz takie ładne robaczki to się denerwujesz, jak tak można ;:oj też bym takie chciała a nie mam ;:145
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYŚ a u mnie zaś zaczęło padać ;:222 i jak tu zrobić oprysk tych gadów.Pożrą mi całą różę ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu piękny przypołudnik ;:333
U mnie tez teraz leje aż nieprzyjemnie słuchać ;:222 a już myślałam że jutro popracuje trochę .
Mimo wszystko słoneczka na jutro Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu piękne krzaczki przyszły do Ciebie, robali nie zazdroszczę. U siebie na razie ich nie wypatrzyłam, ale one mogą pojawić się w każdej chwili, trzeba być czujnym.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, wiem ,że czekasz na kwitnienie róz, to Twoja największa chluba, ale teraz też masz kolorowo i rózne takie ciekawe kwiatuszki których ja nawet nie znam . U mnie mszyce są na kalinach, juz popryskane , ale czy deszcze nie zmyją. A Bąbel przyniósł pierwszego kleszcza, a wypasł się na nim :( Trzeba uważać bo jeszcze na mnie spadnie z niego, ale bym się wystraszyła tego bydlaka ;:14
życzę słoneczka , u mnie też pada :(
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, dziękuję za zdjęcie przypołudnika, to chyba to co widziałam we wtorek na targu. Jutro uderzę na zakupy i jak mi starczy biorę. Bo oprócz kwiatowych tematów, chce też pomidory...
No i u mnie mszyce się pojawiły, cholerka z tymi deszczami ;:223
Tyle co się cieszyłam, że zrobię cos na zewnątrz a tu za chwilkę rozpadało się... no cóż, odkładam prace do jutra.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, gdzie kupowałaś Astvit? Mam chęć go wypróbować ;:108
Fajne zakupy różane ;:333 Szczególnie uważnie będę się przyglądać róży - Jan Paweł II. Kwiat wygląda niezwykle elegancko.
Pączki na Doktorku? ;:oj Niby taka zimnica, a temu panu jak się spieszy... ;:224
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ja też coraz częściej rozważam ten Astvit.
Mszyce mam na razie tylko na kalinie Roseum, na szczęście jeszcze mało.
Cieszę się, że JPII już sprawia Ci tyle radości, a co dopiero jak zakwitnie ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”