Omieg dostaniesz ode mnie, bo czeka na przesadzenie i zmniejszenie. Pospolita roślina ale rzeczywiście - w tym czasie dość efektowna.
Nie mniej efektowne są teraz tulipany, które nic sobie nie robią ze spadków temperatury

Janeczko, przetacznik armeński dopiero wychodzi u Ciebie?
Pogoda w kratkę ale idzie ku lepszemu i dziś mam nadzieję, że dużo podziałam w ogrodzie, bo mam wolne
Psizęby - reaktywacja! Po latach miernoty nareszcie ładnie kwitną!

Loki, trochę żal roślin ale nie ma co rozpamiętywać strat, bo wkrótce nie będzie po nich śladu, a wszystko pokryje zieloność!
Takim pospolitym i chwastowatym przetacznikiem jest przetacznik ożankowy. To może jego masz na myśli? Inne to raczej rabatowce, choć i one czasem wymykają się z rabat
Zachwycałem się w innych ogrodach białymi szafirkami, a przecież i moje nie gorsze

Lodziu, pogoda rzeczywiście nie zachęca do wychodzenia ale warto odpowiednio się ubrać i pohasać po ogrodzie. Tyle się teraz w nim dzieje i zmiany są bardzo dynamiczne!
Drzew owocowych mam niewiele, bo chorują, a na opryski nie piszę się. Coś tam rośnie i nawet ładnie kwitnie, jednak zamiast drzew wolę rośliny ozdobne więc wracam do szafirków. Tego nazywam cudakiem, bo odróżnia się od swoich kuzynów i kwitnie nieprzyzwoicie późno

I te najpospolitsze: