Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Głowa do góry, Basiu! ;:196
Będzie dobrze, musi być! ;:108
Też się złościłam na pogodę, choć u mnie nie było - jak dotąd - tak najgorzej. ;:131 Tylko zimnica, ;:145 ale ostatecznie doszłam do wniosku, że przed nami jeszcze kawał wiosny, całe lato i jesień. ;:333 Jeszcze będzie pięknie. ;:63
Słonecznego ciepełka życzę. ;:167
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Basiu i jak ? U mnie już po śniegu teraz tylko świeczki palę w foliaku bo w nocy lekkie przymrozki, a one jednak podtrzymują temperaturę tak w okolicach +15 ... Jeszcze troszkę i ma być lepiej, ale i moja cierpliwość się kończy zwłaszcza jak popatrzę na swoje Magnolie ;:223
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zrobiłam rekonesans po ogrodzie i przy okazji chwastów kilka wyrwałam, im to nigdy nic nie jest, żadna pogoda ich nie rusza... ;:222
Odkryłam róże, które dałam radę przed śniegami ponakrywać, widok niefajny. Sporo pędów jest omdlałych.
Z innych roślin najgorzej wygląda serduszka, smutnie przewieszona, ale może postawi się do góry? Czas pokaże.
Tulipanom nic nie jest, bo to twardziele, żonkile też fajnie wyglądają.
Dzisiaj kupiłam sobie w lidlu 3 sadzoneczki stokrotek afrykańskich, tak mi się chciało czegoś kwitnącego... stoją na parapecie w kuchni i przypominają mi, że lato za 2 miesiące.... ;:oj

Jadziu, u mnie jak tylko podchodzi się do drzwi tarasowych, to piesa jest gotowa do wyjścia, zawsze i o każdej porze, ale często wychodzi tylko na taras i zwrot do domku biegiem... Zmarzluch z niej jest, szczególnie właśnie jak jest po strzyżeniu.

Maryniu, może Alchemist odbije od korzenia? Albo od dołu? ;:168 U mnie tulipany o dziwo bez szwanku, ale może dlatego, że one w pakach jeszcze i to takich "mocnych".
Mam nadzieję, że to już koniec tych wariactw pogodowych.
Roślinki w korytarzu kotłowni czekają, na lepszy czas, nie chce ich przeziębić, teraz to już mnie przestało się spieszyć... ;:222

Lucynko, musi być pięknie, innej opcji nie dopuszczamy do siebie! ;:168

Ewciu, śnieg stopniał, ale w nocy było wedle -3 stopni. Teraz już lepiej, bo koło 10, nawet słońce próbuje wyjść, ale mu chyba też zbyt ciepło nie jest... :roll:
Na szczęście trochę nastrój mam lepszy, niż te dwa dni temu...
Mam nadzieję, że to ostatnie tango tej zimy było i niech już spada od nas!!! ;:134
Ja też kupiłam tunel foliowy :tan
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Basiu, jest nas więcej opłakujących ten stan rzeczy... ale musimy to przetrwać, bo innego wyjścia nie ma...
Za tydzień zapomnimy, słoneczko mocniej przygrzeje i będzie znowu fajnie...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Basiu to super, że nie ma za dużo strat po tej brzydkiej pogodzie, ja ostatnio też dokonywałem rekonesansu i najgorzej to zniosła budleja :( ale kopczyk jeszcze mam z niej nie ściągnięty więc mam nadzieję, że odbije :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Basiu, niewielkie straty przebolejemy, ;:108 byle już więcej ich nie było. ;:7
Też zwizytowałam swoją działkę i wróciłam szczęśliwa, :tan bo nic mi nie zmarzło, ;:333 a nawet jestem pewna, że żadnego przymrozku nie było. ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Basiu młode listki róż nie wyglądają dobrze ,chociaż nie wszystkie dostały popalić .Jednak mszyce nie próżnują to samo Bruzdownice.Juz dzisiaj jedną spotkałam gdy zabierała się do Jacquesa Cartiera unicestwiłam ją mszyce też zbierałam ręcznie bo było tylko parę szt.Zmarzły młode przyrosty Pierisa i listki konika ;:222 Tulipany Miranda mają wiotkie pędy, więc musiałam je podwiązać.U mnie mróz przeszedł środkiem ogródka ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Basiu, piękny obrazek zimowy, ale to miała być wiosna ;:oj
Co z tą pogodą? Może taką książkę trzeba w tym roku napisać?
A mi już wykiełkowały dziwaczki. :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, - nigdy nie wypatrywałam bruzdownicy, ale teraz widzę, że muszę być na nią czujna a nawet powinnam. Nawet zerknęłam do wujka G, jak ona wygląda.

Basiu, co robimy z opadniętymi gałązeczkami serduszeki? U mnie w sumie to tylko one dećko ucierpiały. I nie wiem czy zostawić te zmarznięte łodyżki, czy je obciąć.
Słoneczka życzę. ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niewiele jest ogrodów takich, jak u Lucynki. W większości niestety liczymy straty ;:222 Ciekawe co dalsze miesiące nam przyniosą. Już wolałam zeszłoroczne upały, niż tegoroczne zlodowacenie. Czy możemy liczyć na cieple lato? Ja ciągle liczę, ale rękawiczki w kwietniu noszę, co nie zdarza mi się zbyt często. Basiu ciepełka życzę ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

U mnie też podobnie zmroziło a może zimni ogrodnicy i Zośka dogadali się na 500+ powiększają swoje szeregi, im ciepło ;:306
Na szczęście tulipany, żonkile, hiacynty wyglądają pięknie, ma być "wkrótce?" ciepło .
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Gabrysiu liczę, że to przejdzie szybko i wreszcie nas słońce trochę porozpieszcza.
Póki co u mnie dzisiaj już każda pogoda była - deszcz, grad, śnieg, słońce... ;:219

Mariuszu, ja na razie podglądam co i gdzie, bo co dzień ta pogoda przynosi inne niespodzianki. Ale mam nadzieję, że nic nam nie ucierpiało na tyle żeby rozpaczać...

Lucynko, dobrze mówisz- żeby już nic więcej...
i ciepła... więcej ciepła...

Jadziu, u mnie znowu te przyrosty młode takie omdlałe, ale mam nadzieję że będzie dobrze z nimi.

Elu, zobacz... miesiąc wiosny za nami, za dwa miesiące lato, aż wierzyć się nie chce! ;:oj

Beatko, ja czekam na razie z serduszką, liczę że ona się podniesie. W ogóle to ja ją ścinam dopiero jak jej liście zżółkną (koniec czerwca?). A potem sadzę tam aksamitki żeby nie było takich pustostanów. :wink:

Iwonko, oby kolejne miesiące przyniosły nam tylko piękna pogodę i dobry nastrój.

Tara masz rację ;:306 Może oni przyspieszyli i już nie będzie ogrodników ani zimnej Zośki ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Cóż pisać - wszędzie jednakowo ... pomroziło :(
Ale Basiu nie zgadzam się, że za dwa m-ce lato .... będzie już w maju :wink:
Wspomnisz moje słowa, gdy cienia będziesz szukała ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Basiu...o zimnej Zośce ani o żadnych ogrodnikach nawet słyszeć nie chcę. ;:306 ..co mieli wymrozić już wymrozili. :;230 Ja w maju pakuję walizy i kierunek działka, do jesieni, i ma być tylko ciepełko. ;:oj
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Obrazek zimowy jak w styczniu :( Śliczny domek , pewnie dla dzieci ;:138 Dzisiaj usłyszałam ,ze na majówkę ma być powyzej 20 st, to odżyjemy i nasze roślinki też . A teraz jak pisze Marysiu--trzeba zachować do tego pewien dystans, nic na pogodę nie poradzimy :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”