Dobry wieczór wszystkim

Wczoraj pisałam przez jedną godzinę, dodawałam zdjęcia i nagle gdy miałam zatwierdzać i wysłać wszystko mi zniknęło

Pewnie wszyscy już to przechodziliście, to jest okropne, myślę że dzisiaj się uda. Zatem zacznę od piesiów moich kochanych, dwa już są u nowych właścicieli, mają też ogrody i są rozpieszczane

Trudno mi było oddać, nie wspomnę o moich córkach .. chodziły popuchnięte od płaczu ..mało tego, mają do mnie pretensje,że nie mam serca bo oddaję ...ludzie no !
Hubunia -Huba
Stary tata Kokos i mały Szkiełek, uczy się od taty obserwacji terenu itd..
Matrusiu, czy Ty widzisz, te małe kopareczki

pomagały mi w malinach. Malinki od Ciebie to jakieś zaczarowane, tak pięknie porosły. Będą w tym roku pyszne soczki
..a córeczki z mamusią buzi buzi
Zapraszam do ogrodu, zacznę od wiejskiego warzywniaka. Ja sama sobie roboty dokładam

Mój mąż tylko mówi .." Jutro nie będziesz mogła chodzić, nie rób na kolanach" .. a ja swoje... i na drugi dzień ból pleców, nóg.
Posiałam marchewkę z rzeżuchą, rzeżucha już wzeszła. Posiałam pietruszkę, koperek,buraki i pasternak,dostałam nasiona od kolegi.Mieliście to u siebie ? Da się to zjeść ? Będzie kolorowo, posadzę też kwiaty i kapusty ozdobne. Do tyłu posadziłam topinambur, mój jest wysoki na 2 -2.5 metra, to zasłoni trochę pole sąsiada. Będą też kukurydze i słoneczniki ogromne.
brokuły
kalafiory
w skrzynkach mam sałaty
Strażniczka rabat cebulowych
Aniu , takie dzbanki kupuję u siebie na targowiskach i nie tylko dzbanki
Daro , nigdy nic nie robiłam z tulipanami i zwykle ginęły. Te, na zdjęciu są sadzone jesienią,zrobię w tym roku tak jak ktoś mi polecił, wykopać w sierpniu przesuszyć, i posadzić we wrześniu.
Mariusz, dziękuję bardzo

Hiacynty grubaski to są pełne odmiany
Różyczki moje, nie mogę się doczekać jak zakwitną
wyglądają pięknie po zimie,wszystkie
Ewciu, pieski pogłaskane, małe i duże wszystkie tak samo. Małe bardzo lubią,żeby je głaskać po brzuszkach..słodkie są. W szklarni już nie mam miejsca,ledwo się tam mieszczę.
Żywokost, piękne ma kwiatuszki. Po przekwitnięciu, ścinam liście i będzie nawóz do warzyw
Kolejna magnolia zakwitła po wielu latach oczekiwania
pierwszy irysek niski
Jaskry
Beatko , dziękuję kochana

Odmian rododendronów nie znam, dostałam trzy sztuki malutkich kilka lat temu od dziadka.
One fajnie kwitną, pierwszy ten właśnie ogromne kwiaty, następny jasny róż i trzeci na końcu ma piękne dwukolorowe kwiaty.
tak było
tak jest
Rabacie nadałam nazwę "Leśna "
Piwonie w tym roku zabezpieczyłam siatką, aby się nie pokładały
Obuwiki
Moniczko i Martusiu dziękuję Wam kochane
kokoryczka Variegata
Agniesiu ,roślinka z niebieskimi kwiatuszkami to ułudka wiosenna, bardzo ładnie u mnie rośnie ,strasznie lubię te kwiatuszki zwłaszcza za kolorek.
Czworolist, już myślałam że zjadły go nornice

długo się nie pokazywał
czosnek niedźwiedzi
pełnik europejski
Chryzantemy po zimie

wszystkie przezimowały i są jeszcze większe
Hosty zaczynają rozwijać listki
hosta miniaturka
Na tym zakończę .. za kilka dni pokażę Wam co się dzieje w mojej szklarni
Dobranoc.