Po kilku godzinach stwierdzam, że większość pacjentów przeżyje.

Renni tam są dwa kolory, ale nie zakwitną w jednym czasie, na razie kwitną te różowe, potem rozkwitną żółte, a pod drugim płotem same czarne. Miało być inaczej, ale zamieszałam z odmianami przy sadzeniuAguss85, tulipany przez płot to wszystko jedna odmiana? Chcę zobaczyć zdjęcie kiedy kwitnąć
No to ja mam ten sam zestaw...niechcący, tzn. 2 lata temu byłam w Holandii no i nakupiłam sobie tulipanów - dobrze, że zbytnio nie przesadzałam z ilością tych cebulek, bo kupiłam kilka odmian a wyrosły prawie wszystkie takie jak wyżej wymieniłaś - pomimo, że nie kupowałam tych cebulek luzem tylko w opakowaniach (takich wydawało by się oryginalnych i w samym Amsterdamie) i wierz mi, że na pewno nie wybrałam żadnego opakowania z Van Eijk i Queen of Night. Na dodatek te dwie odmiany też były ze sobą wymieszane i w tym roku posadziłam je pod siatką (Van Eijk przekwitnie a zacznie kwitnienie Queen of Night - nie miałabym chyba cierpliwości przy oznaczaniu każdego tulipana kolorem by te odmiany od siebie rozdzielić).nena08 pisze:Van Eijk
u mnie Queen of Night pomieszana jest z Van Eijk, które tak na prawdę są czerwone. Dobrze, że rozmijają się z kwitnieniem