Nie śpieszą się roślinki w tym roku.
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Zuziu, u Ciebie tyle kwiecia, co i u mnie.
Czyżby wiedziały, że jakieś niedogodności jeszcze na nie czekają? 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zuza, na pashminę skusiłam się jesienią, a teraz kolejna siedzi w koszyku
Pierwiosnek śliczny, to co,
"wiosna panie sierżancie"
Pierwiosnek śliczny, to co,
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Czy jest pewniejszy oznak wiosny niż przebiśnieg:). Odliczamy jeszcze 4 dni:).
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Hej Zuziu
Taki mały ten przebiśnieg a tyle daje radości
Taki mały ten przebiśnieg a tyle daje radości
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
U mnie zaś pogoda sprzyja na ogród ale czasu nie mam
Piękne ujecie samotnej piękności
Piękne ujecie samotnej piękności
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
A pewnie - to jeden z symboli wiosny 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
plocczanka

Zuziu, tak sobie myślę, że ta panienka nie jest już samotna. 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuza chyba nie robisz rewolucji w ogrodzie.
Dobrych dni na wiosenne prace. 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuza napisz co u Ciebie:)
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Zuza szykuje nam niespodziankę jak wystroi swój ogród to nam oczy wyskoczą z orbit, ale miej litość zacznij dawkować
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Zuza pozwoliła sobie na podziwiane Twego ogródka i co tu napisać brak mi słów jest po prostu cudny. ja jestem na samym początku, dopiero niedawno zakupiłam działkę. Jeśli mogę Cię prosić to mam takie pytanie czy te prześliczne tulipany sadzisz do koszyczków czy bezpośrednio do gruntu rosną w takich kupkach wygląda to oszałamiająco.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zuzka odezwij się. Co u ciebie kobieto, że taka cisza nastała? 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Hej hej wszystkim
Jakiś czas znów mnie nie było - remonty, święta i ciut mało czasu skutecznie odciągały mnie od forum. Ale żeby nie było, ogród też musiał czekać na swoją kolej. Wczoraj dopiero dalie poszły do ziemi
Pogoda też nie sprzyja ogrodowaniu, deszcze i ciągłe wiatry w oka mgnieniu niszczą tulipany i magnolie. Czekam z niecierpliwością na pogodę, która pozwoli wyruszyć z wertykulatorem na trawnik.
Dorotko, ja w tym sezonie nie kupowałam róż, czekałam aż zwolni się miejsce po tych które nie przetrwały zimy a tu... wszystkie odbiły
Nie wiem czy sę cieszyć czy nie...

Izka, a ja Ci zazdroszczę możliwości tworzenia. U mnie już tylko małe przesadzanie, ewentualnie dosadzanie. Na większe szalenstwa nie ma już miejsca

Iwonka, muszę iść za Twoim przykladem i wycinać kwiaty ciemiernika zanim się rozsieją nasiona. Ten biały to mnoży się na potęgę

Tulap, moje lilie siedzą w tymczasowych doniczkach. Czasu na wysadzanie znów mi zbrakło...

Sylwia, te przebiśniegi to jakieś marudy straszne są, sadzę i sadzę a mrowie w ilości możliwwej do zliczenia na jednej ręce z ziemi w sezonie wyłazi
Ja z sezonu zimowego się przebudziłam, ale jakoś ciągle chyba drzemki sobie włączam

Miłka, ja znów w tym roku na Gardenię nie dotarłam, ale odkąd z ostatniej miałam sporo pomyłek, to już tak bardzo na nią nie naciskam. Udaje sie to fajnie, nie udaje to nie

Mariusz, dziękuję za życzenia. Ty pewnie cebulki masz już posadzone, moje wciąż czekają na pójście do ogrodu

Anka, Ciemierniki kwitną owszem, ale wysieje się znów niestety tylko biały

Ewelina, u mnie wciąż sezon nie do końca rozpoczęty, ale coś tam już zrobione. Za to kupiłam ostatnio jednoroczne do donic, więc idzie ku dobremu

Lucynko, te rośliny to mają jednak nosa. Pogoda w kratkę to i im się nie spieszy. Ja wciąż czekam z wytęsknieniem na prawdziwo wiosenne ciepłe dni, bo te teraz to jakby jesień

Marlena, wiosna jest, tylko jak na razie jakaś lipna. Na pashminę ostrzę sobie ząbki, ale moje róże jak na złość wszystkie przetrwały zimę bez okrycia więc z miejscem kicha

Karolina, wiosna odliczona, pierwsze dni już dawno za nami, ale pogoda wciąż nie rozpieszcza. Brakuje mi słońca

Aga, ten przebiśnieg wróżył nadejście wiosny, a tu za oknami jesienna pogoda - deszcze i wiatr. A mnie się już marzy grillowanie

Kasia, fajnie że u Ciebie pogoda dobra, ja wciąż czekam na słońce. Wciąż tylko deszcz i wiatr

Iwonka, Natalia, na wiosnę każdy kwiatuch cieszy, szkoda tylko że wsadzałam tam całą gromadkę cebul, a wylazł jeden

Sonia, rewolucji jak na razie jeszcze nawet nie zaczęłam
Co prawda mam do zmiany tylko jedną rabatę, ale jeszcze nawet w nią szpadla nie wbiłam 

Aniu-Annes77, ano czekam na więcej ciepła i słońce, bo plany ogrodowe jakieś są, ale weny brak. Mamy już maj, a ja dopiero pierwszy raz w ogrodniczym byłam...

Aniu-Tara, aż wstyd się przyznać, ale niestety za ogród to ja się praktycznie jeszcze nie zabrałam
Jedyny sukces to dalie z garażu wreszcie do ziemi poszły, ot i całe moje tegoroczne ogrodowanie. Ale zdjęć trochę zrobiłam

Alicjo, cieszę że Ci się u mnie podoba, zaglądaj, zapraszam, choć ja gospodynią jestem ostatnio kiepską
Tulipany sadzę różnie, te na których mi zależy wsadzam do koszyczków, inne bezpośrednio do ziemi. Wszystkie natomiast sadzę blisko siebie w kępkach, tak lubię najbardziej 

Olka, jestem jestem, choć rzadko piszę a częściej zaglądam. Muszę pobuszować po innych ogrodach, może bardziej mnie to nakręci do ogrodowania

Kochani życzę wszystkim duuużo słońca i prawdziwej wiosny
Jakiś czas znów mnie nie było - remonty, święta i ciut mało czasu skutecznie odciągały mnie od forum. Ale żeby nie było, ogród też musiał czekać na swoją kolej. Wczoraj dopiero dalie poszły do ziemi
Dorotko, ja w tym sezonie nie kupowałam róż, czekałam aż zwolni się miejsce po tych które nie przetrwały zimy a tu... wszystkie odbiły

Izka, a ja Ci zazdroszczę możliwości tworzenia. U mnie już tylko małe przesadzanie, ewentualnie dosadzanie. Na większe szalenstwa nie ma już miejsca

Iwonka, muszę iść za Twoim przykladem i wycinać kwiaty ciemiernika zanim się rozsieją nasiona. Ten biały to mnoży się na potęgę

Tulap, moje lilie siedzą w tymczasowych doniczkach. Czasu na wysadzanie znów mi zbrakło...

Sylwia, te przebiśniegi to jakieś marudy straszne są, sadzę i sadzę a mrowie w ilości możliwwej do zliczenia na jednej ręce z ziemi w sezonie wyłazi

Miłka, ja znów w tym roku na Gardenię nie dotarłam, ale odkąd z ostatniej miałam sporo pomyłek, to już tak bardzo na nią nie naciskam. Udaje sie to fajnie, nie udaje to nie

Mariusz, dziękuję za życzenia. Ty pewnie cebulki masz już posadzone, moje wciąż czekają na pójście do ogrodu

Anka, Ciemierniki kwitną owszem, ale wysieje się znów niestety tylko biały

Ewelina, u mnie wciąż sezon nie do końca rozpoczęty, ale coś tam już zrobione. Za to kupiłam ostatnio jednoroczne do donic, więc idzie ku dobremu

Lucynko, te rośliny to mają jednak nosa. Pogoda w kratkę to i im się nie spieszy. Ja wciąż czekam z wytęsknieniem na prawdziwo wiosenne ciepłe dni, bo te teraz to jakby jesień

Marlena, wiosna jest, tylko jak na razie jakaś lipna. Na pashminę ostrzę sobie ząbki, ale moje róże jak na złość wszystkie przetrwały zimę bez okrycia więc z miejscem kicha

Karolina, wiosna odliczona, pierwsze dni już dawno za nami, ale pogoda wciąż nie rozpieszcza. Brakuje mi słońca

Aga, ten przebiśnieg wróżył nadejście wiosny, a tu za oknami jesienna pogoda - deszcze i wiatr. A mnie się już marzy grillowanie

Kasia, fajnie że u Ciebie pogoda dobra, ja wciąż czekam na słońce. Wciąż tylko deszcz i wiatr

Iwonka, Natalia, na wiosnę każdy kwiatuch cieszy, szkoda tylko że wsadzałam tam całą gromadkę cebul, a wylazł jeden

Sonia, rewolucji jak na razie jeszcze nawet nie zaczęłam

Aniu-Annes77, ano czekam na więcej ciepła i słońce, bo plany ogrodowe jakieś są, ale weny brak. Mamy już maj, a ja dopiero pierwszy raz w ogrodniczym byłam...

Aniu-Tara, aż wstyd się przyznać, ale niestety za ogród to ja się praktycznie jeszcze nie zabrałam

Alicjo, cieszę że Ci się u mnie podoba, zaglądaj, zapraszam, choć ja gospodynią jestem ostatnio kiepską
Tulipany sadzę różnie, te na których mi zależy wsadzam do koszyczków, inne bezpośrednio do ziemi. Wszystkie natomiast sadzę blisko siebie w kępkach, tak lubię najbardziej 

Olka, jestem jestem, choć rzadko piszę a częściej zaglądam. Muszę pobuszować po innych ogrodach, może bardziej mnie to nakręci do ogrodowania

Kochani życzę wszystkim duuużo słońca i prawdziwej wiosny

-
plocczanka

Zuziu, niezależnie od tego jak często bywałaś na działce Twoje roślinki zachwycająco kwitną i cieszą oczy.
Szczególnie piękne masz tulipany!
Cudeńka.

Szczególnie piękne masz tulipany!