Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Nawet dwie tęcze ;:oj piękne
U mnie też wczoraj padał grad, deszcz, śnieg i cholera wie co jeszcze, a nad ranem jak wstałam to w sadzie było biało od mrozu ;:223
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Może to juz przyspieszeni ogrodnicy sie zjawili .Dobrze by było gdyby to była prawda.U mnie taka sama pogoda jednak dzisiaj ślicznie świeciło ;:3 teraz jednak nadciągają czarne chmury ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, no coś by w tych ogrodnikach mogło być z prawdy, bo w zeszłym roku byli u mnie bardzo spóźnieni. Może więc w tym roku to nadganiają i przybywają wcześniej? Oby! ;:3

Olu - w Pszczynie to jest zupełnie inna bajka. Trzeba być za dnia i potem wieczorem na iluminacji światła. Na Rynku są zrobione małe ogrody, ciekawie zaaranżowane, z interesującymi pomysłami i inspiracjami. Ja mam tam 10 minut drogi, więc bywam co roku na Dniach Daisy. Były już np kanapy i fotele z trawy, super to wyglądało. Na razie idealna pogoda dopisywała tam co roku, a to podstawa w takim przedsięwzięciu. Ja bywam w soboty. Od 21.30 do 22.30 mają być światła. Mam nadzieję, że i w tym roku wszystko się fajnie uda.
Wybierzcie się wcześniej :;230 :tan , najpierw do Goczałkowic do Kapiasa a potem do Pszczyny. Byleby do Pszczyny jeszcze za dnia, aby zdążyć obejrzeć to co będzie wieczorem podświetlane. Przy okazji jest tam Noc Muzeów - jasne, że i z tego korzystam, mimo kolejek... ;:167
Tęcza super! Aż by się chciało wdrapać na taki most ;:108
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

_oleander_ tęcza super a u nas wczoraj była pierwsza burza. Padał deszcz i naprzemiennie śnieg.....
Ochłodziło się bardzo i może rzeczywiście tej wiosny limit chłodów wyczerpany... ;:306 O niczym innym nie marzymy jak marzniemy. :wink:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No ja nie mogę... :( od dłuższego czasu pada. Najpierw deszcz, potem deszcz ze śniegiem a teraz to już sam śnieg i to wcale nie małe płatki lecą.. Biały puszek powoli przykrywa cały ogród...Poleciałam szybko zabezpieczyć włókniną hortensje ogrodowe a małe sadzonki bukietówek, dostały osłonki z doniczek.
Coś czuję że przez całą noc to dosyć ładnie nasypie... ;:145

Obrazek

Obrazek

Dobrze , że wczoraj popstrykałam parę zdjęć.... Po tej białej wiośnie nie wiadomo co zostanie na rabatach...Jeszcze wczoraj mówiłam do eMa gdy szliśmy z Daisy na spacer.... zapowiadali jakieś mrozy i zmianę pogody a tak ładnie się zrobiło....Ten śnieg to chyba nie u nas będzie...
No to mam ładną pogodę... :evil:

Obrazek

Małgosiu Pepsi w jeden dzień tęcza ,na drugi wiosenna burza a dziś zimowa aura...
Pomieszanie z poplątaniem... ;:219

Obrazek

Kasiu to była jedna tęcza, tylko taka pełna i ogromna zaraz nad blokiem moich rodziców ,że nie objęłam jej telefonem...Piękna. Zaraz wszyscy wybiegliśmy na balkon podziwiać ten cud przyrody... ;:108

Obrazek

Jadziu abyś miała rację z tymi ogrodnikami. Najlepiej jakby to Zośka była sprawczynią tego śniegu i mielibyśmy z głowy...Przejrzałam wątek z zeszłego roku i wtedy mieliśmy śnieg 15 marca, potem już chyba nie... ;:134

Obrazek

Beatko nie sądzę abym w tym roku do Pszczyny się wybrała. Może za rok...Teraz to będę w pracy na drugą zmianę. Ale do Kapiasa wycieczkę planuję , tylko jeszcze nie wiem w jakim terminie. Na pewno jak się ta zima skończy.... ;:306
Ogrody Daisy podpatrzyłam w sieci...No powiem ci że bomba. ;:215 Chorzów może się schować... ;:222

Obrazek

Elżbietko widoki za oknem nie takie jak byśmy chciały. Ja miałam w planach po świętach zabrać się za plewienie na rabatach. Teraz to musowo poczekać... ;:185
Muszę się zebrać i parapetowe roślinki przepikować. Ale jak widzę za oknem co się dzieje , to ani mi się nie chce bawić w ziemi... ;:192

Obrazek

Na ocieplenie klimatu reszta wczorajszych foteczek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lubczyk wcisnął się na pierwszy plan.... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu zima się znów przyplątała ;:202 Oby nie wyrządziła roślinom krzywdy.Z godziny na godzinę u mnie coraz chłodniej,włączam grzejniki coby podgrzać ;:224
Co to za rh taki malutki,a taki ładny? Kolor w pąku ma niesamowity ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu rh jest raczej z gatunku NN... ;:306 Kupiłam go dość dawno teściowej . Zakwita najprędzej ze wszystkich jakie mamy...Do ciebie śnieg jeszcze nie dotarł?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zima u Ciebie ;:oj . Ojej no nie zazdroszczę ;:219 . Ta pogoda jest niemożliwa a było już tak ładnie ! Mam nadzieje, że szkód u Ciebie ta pogoda nie narobi . Zauważyłam , że masz jeszcze sporo trawnika przy altanie, który aż prosi się o zamianę na kolorowe rabatki :lol: . Pozdrawiam :wit .
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Olu o tej porze tego śniegu jest jeszcze więcej :( aż strach pomyśleć, co zostawi po sobie....
Różanecznik piękny i jaki szybki ;:oj
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrząc na kolor twojego Rh zastanawiałam się czy to aby nie Nova Zembla, bo sobie takiego sprawiłam w tym roku z B .Ma fajne pąki lecz jeszcze nie zakwitł Kolorystycznie pasowała by do niego .Fajną zimę mamy tej wiosny ;:222 u mnie to nawet więcej śniegu niż u Ciebie bo wciąż sypie od wczoraj .Wciąż wpatruje się w ten śliczny kamol na skalniaku ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Olu bardzo bogate już u Ciebie widoczki wiosenne ! Bardzo ładna fotorelacja! ;:138
Ja się specjalnych widoków u siebie nie spodziewam ;:131 ...na działkę się nie wybieram w najbliższym czasie...Oglądam fotorelacje z przydomowych ogrodów... ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Bardzo ładnie u Ciebie.
Lubię zdjęcia z dalszej perspektywy, żeby zobaczyć cały ogród.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękna tęcza ;:215 I roślinki takie cudne, kolorowe rwą się do życia, a pogoda straszne psikusy im robi :evil:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie moi drodzy :wit
Śnieg stopniał i miejmy nadzieję, że już zapomni o nas...Zimno dalej jak diabli...
Aż się z domu nie chce wychodzić. ;:185
Kurcze dopiero to napisałam , spoglądam w okno a tu znowu prószy....No niech to sz... trafi! :evil: :evil:

Ewelinko trawnika mam sporo , ale nie mogę go ruszyć, bo w tym miejscu moja młodzież rozkłada basen a nawet siatkę do siatkówki. W najlepsze urządzają sobie boisko wśród moich roślin. No przecież tego im nie zabronię. ;:131 Jak grają tylko moje dzieci to już wiedzą, że trzeba delikatnie aby nic nie połamać , gorzej jak przychodzą ich znajomi. przecież nie będę co chwila wrzeszczeć żeby uważali na moje roślinki. Nawet jak w badmintona grają to rośliny są w niebezpieczeństwie a co dopiero jak piłka leci.... ;:224
kiedyś na pewno trawnik zostanie uszczuplony. Jeszcze nie teraz, nie ten moment.... ;:173

Obrazek

Kasiu śnieg na razie odpuścił. Przynajmniej u mnie.
Oby już to ciepełko wróciło...Biedne roślinki, tak się garnęły do rośnięcia a teraz je ta zimnica przystopowała. ;:108
Mam problem z różą New Dawn, nie sądzę aby to była sprawka przymrozku.
Już takie listki miała przed przymrozkami. Takie jakby papierowe, nie wiem co jej jest?
Może ktoś pomoże?

Obrazek

Jadziu daj już spokój z tym śniegiem. Załącz lepiej ogrzewanie jakieś aby to wszystko stopniało... ;:306
Takich kamoli u mnie jest trochę...Teściu miał kiedyś taką manię skalniakową...
W takim razie dla ciebie zdjęcie skalniaczka jeszcze raz. ;:196

Obrazek

Maryniu ostatnimi dniami ,u większości z nas widoki wiosenne coś bardzo białe... ;:306
Mam przesadzać moje parapetowe sadzonki i przez tą pogodę nic mi się nie chce.
Leń mnie dopadł... ;:219

Obrazek

Kasiu 100780 dziękuję ci bardzo. Fajnie się ogląda takie zdjęcia , ale ile ja się nakombinuję zanim je zrobię. Z jednej strony garaże, z drugiej śmietniki, prowizoryczna altana teściów , stare szopki sąsiadów....I jak tu robić szersze ujęcia? :?

Obrazek

Małgosiu a jak u ciebie pogodowo?Muszę zaraz lecieć cię odwiedzić. Mam trochę zaległości w niektórych wątkach. U mnie ;:3 przebłyskuje ale zimno okropnie...
A już tak było dobrze...

Obrazek

Widzicie te małe pączuszki? Będą kwiatuszki!!!!! :tan

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu dzięki za cudne kamole ;:180 one są rzeczywiście zjawiskowe.Twoje różane liście widocznie zaminował jakiś owad .Może z rodziny miniarek[ malutkie muchówki ] czy szrotówek też malusi, bo mamy ich sporo na kasztanowcach. Jednak to raczej nie kasztanowiaczek jest tych gatunków wiele więcej .Może jeśli to nie problem oberwij te chore liście i spal albo wyrzuć.Innej opcji na razie nie mam ;:224 jednak może być to jakaś choroba miałam tak z różą z węgier .Nie pomagały żadne opryski ,przesadzanie wreszcie wylądowała w miejscu odosobnionym gdzie może straszyć swymi liśćmi.Liście wiecznie miały wygryzioną spodnia blaszkę liściową taki był jej urok
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”