U mnie piwonie dopiero wyłażą z ziemi, mają duże opóźnienie z porównaniu do Twoich
Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Piękne ta hiacynty, ja o dziwo nie mam ani jednego
U mnie piwonie dopiero wyłażą z ziemi, mają duże opóźnienie z porównaniu do Twoich
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przychodzę z rewizytą. Przejrzałam cały wątek, bardzo podobaja mi się rabatki i kamienie dookoła. Podziwaiam duże zakupy, ja zaszalałam tylko z irysami. Będę czekać na kwitnące lilie i powojniki.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariusz,super zrobiłeś tą ścianę dla powojników,słupki i siatka ,niektóre powojniki wszerz też się rozrastają ,więc może być im ciasno ,ale jak lubisz ciasno to niech będzie,najwyżej będziesz rozluźniał
już mi się podba ta ściana z powojnikami i śliczne okazy kupiłeś ,pozdrawiam 
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Mariuszu...twoje piwonie wielce wyrywne, moje się ociągają..wczoraj nawet zapomniałam dla nich o papu, może dla tego.
. Z powojnikami zaszalałeś, nie ma co..
Czy to od strony sąsiada, jeśli tak to nie dziwię się. 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Mariusz jestem pełna podziwu jak z tak zaniedbanej działki zrobiłeś piękny ogród , gratulacje

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mariusz dobrze ,że nie mam takich podziemnych głodomorów,lecz i tak marnie u mnie z cebulowymi .Zimą wszystko wymarzło musiałam wszystko z koszyczków wyrzucić
bo tylko 1 -2 szczypiorki wychodziły z koszyczka .Wkurzyłam się i chyba juz nie dokupię tulipanów pozostaną tylko te starsze które mieszkają już u mnie sporo latek.Różyczka bardzo wyrywna a ogródek pieknieje 
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Mariusz, piękne hiacynty, szczególnie te niebieskie. Ja sadzę cebule w donicach lub koszykach. W zeszłym roku, z lenistwa, posadziłam bez koszyków i straty były ogromne.
Jak patrzę na ogrody w Gorzowie, to widzę, że jesteście dobra 2 tygodnie do przodu w porównaniu do mnie
Jak patrzę na ogrody w Gorzowie, to widzę, że jesteście dobra 2 tygodnie do przodu w porównaniu do mnie
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Mariusz u Ciebie kolorowo a zapach hiacyntów rozchodzi się wokół, ach!
U mnie już ślimaki nornice i krety robią kopce. Wczoraj zorientowałam się, że coś gryzie lilie , w folii zniknęła sałata - posypałam granulkami i dziś pełno śluzu ślimaki nawet ich nie widać prócz tych nieszkodliwych dużych, siedzą w ziemi. Sąsiadki kotek przyniósł mi myszkę i to złapaną gdzieś, kotki lubią dawać takie prezenciki ale ja dziękuję.
U mnie już ślimaki nornice i krety robią kopce. Wczoraj zorientowałam się, że coś gryzie lilie , w folii zniknęła sałata - posypałam granulkami i dziś pełno śluzu ślimaki nawet ich nie widać prócz tych nieszkodliwych dużych, siedzą w ziemi. Sąsiadki kotek przyniósł mi myszkę i to złapaną gdzieś, kotki lubią dawać takie prezenciki ale ja dziękuję.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mariusz ściana powojnikowa bardzo imponująca.
Niech rosną ładnie i nie kracz, że wielkokwiatowe wypadają.
Mają cieszyć kwieciem i tyle.
Hiacyntów dużo, tak jak lubię, dopiero wtedy rabata ma ładny wygląd.
Ciepła i słońca życzę. 
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
wagabunga123
Marlenko Gorzów i lubuskie to jedno z najcieplejszych miejsc w Polsce
Dlatego też roślinki u nas szybciej witają nas na wiosnę 
Marlenko Gorzów i lubuskie to jedno z najcieplejszych miejsc w Polsce
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hiacynty przy ścieżce muszą witać Cię obłędnym zapachem!
Uwielbiam te kwiatuchy!
Co tam nowego pokazało się przez weekend?
Co tam nowego pokazało się przez weekend?
- norbi007
- 200p

- Od: 15 sty 2016, o 00:28
Mariusz u Ciebie wszystko większe - szybsze 
Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- buum

- Kontakt:
Mariusz wiesz co.... masz super hiacynty a ja zauważyłem dzisiaj że sporo mi tych wspaniałych roślinek brakuje
Albo pomarzły albo szkodniki.... Będę musiał zakupić nowe by na następną wiosnę mieć kolorowo jak ty
Albo pomarzły albo szkodniki.... Będę musiał zakupić nowe by na następną wiosnę mieć kolorowo jak ty
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witajcie! nie ma czasu pisać, taki zabiegany jestem hehe, nawet za bardzo nie mam czasu chwastów wyplewić na działce
w niedzielę byłem tylko chwilę, pszczółki zaczęły latać dookoła domku
więc nie jest źle, dzisiaj po pracy też zajechałem zobaczyć co i jak opryskałem rhododendrony nawozem pochodziłem, sąsiadka podrzuciła jakieś kwiatki, bo akurat była to wsadziłem i trzeba było uciekać, najgorsze jest to, że gdzie nie włożę ręki tam dziura i tunel.... idzie się załamać
no ale takie uroki hehe.
Piotrek[buum] no hiacynty wykopywałem 2 lata temu i porządkowałem, rosną w miarę ale w zeszłym roku były ładniejsze, a te czerwone i niebieskie grubaski to tegoroczne, tzn sadzone na jesieni

Lenka[Carmelka00] no wystrzeliły ładnie, ale malutkie piwonie też są jakieś opóźnione, te tak poszły jedne najstarsze ostro do góry

Ewelinka[ewelkacha88] no mam nadzieję, że szczepienie się przyjmie a wygląda jak poniżej

Seba[seba1999] no u Ciebie też zakwitną ;) dzieli nas trochę kilometrów i pewnie dlatego
pogoda dotrze do Ciebie z lekkim opóźnieniem

Aniu[TROJA] powiem Ci, że ja też się nie mogę doczekać kwitnienia lilii czy będą zgodne odmianowo
Marto[koziorozec] już trochę pąków jest więc też czekam z niecierpliwością, niestety pogoda się psuje

Zuziu[Zuzia111] tak od strony sąsiada
ogólnie mam działkę tak, że z obu stron sąsiedzi 
Geniu[e-genia] dziękuję to dopiero 2 rok jak ją mam więc dużo jeszcze przede mną
Jadziu[JAKUCH] no trochę to smutne jak widać, że cebulki zniknęły, no ale nic nie poradzimy
Marleno[wagabunga123] ja też już większość mam w koszyczkach ale i tak nie do końca powstrzymały one nornice
fakt mamy szybciej cieplej
Aniu[tara] no zapach mają mocny
uuu to niedobrze jak tyle szkodników na raz Cię atakuje:(

Soniu[cyma2704] dobrze już się poprawiam, będą kwitły obłędnie i rosły jak szalone
przecież gdzie mogą mieć lepiej niż u mnie
Aniu[aneczka1979] pachną obłędnie
no u mnie pojawiły się już pierwsze tulipanki, drzewka kwitną w najlepsze, lilie się pokazują gdzieniegdzie, pszczółki się częściowo wykluły, no ale niestety pogorszenie pogody idzie
Norbert[norbi007] nie martw się i u Ciebie podrosną, a z drugiej strony patrząc u mnie szybciej przekwitnie

Piotrek[buum] no hiacynty wykopywałem 2 lata temu i porządkowałem, rosną w miarę ale w zeszłym roku były ładniejsze, a te czerwone i niebieskie grubaski to tegoroczne, tzn sadzone na jesieni

Lenka[Carmelka00] no wystrzeliły ładnie, ale malutkie piwonie też są jakieś opóźnione, te tak poszły jedne najstarsze ostro do góry

Ewelinka[ewelkacha88] no mam nadzieję, że szczepienie się przyjmie a wygląda jak poniżej

Seba[seba1999] no u Ciebie też zakwitną ;) dzieli nas trochę kilometrów i pewnie dlatego

Aniu[TROJA] powiem Ci, że ja też się nie mogę doczekać kwitnienia lilii czy będą zgodne odmianowo
Marto[koziorozec] już trochę pąków jest więc też czekam z niecierpliwością, niestety pogoda się psuje

Zuziu[Zuzia111] tak od strony sąsiada
Geniu[e-genia] dziękuję to dopiero 2 rok jak ją mam więc dużo jeszcze przede mną
Jadziu[JAKUCH] no trochę to smutne jak widać, że cebulki zniknęły, no ale nic nie poradzimy
Marleno[wagabunga123] ja też już większość mam w koszyczkach ale i tak nie do końca powstrzymały one nornice
Aniu[tara] no zapach mają mocny

Soniu[cyma2704] dobrze już się poprawiam, będą kwitły obłędnie i rosły jak szalone
Aniu[aneczka1979] pachną obłędnie
Norbert[norbi007] nie martw się i u Ciebie podrosną, a z drugiej strony patrząc u mnie szybciej przekwitnie

- buum

- Kontakt:
Mariusz u mnie podobnie. Dziury i tunele
Czasami bardzo irytujące to jest....