Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Szalejesz z pracami na działce na całego ;:138 Podziwiam Cię za to, że mając działkę z doskoku potrafisz wszystko pięknie rozplanować i udaje Ci się ten plan wykonać w dość krótkim przecież czasie. To wielka sztuka ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Eluś,jak wybudujecie ten domek ogrodowy ,to będziesz miała porządeczek i pięknie w domku mieszkalnym ,wszystko co człowiek zrobi to tak się potem cieszy ,wiosna i do ciebie zawitała i coś już kwitnie i już jest pięknie,pozdrawiam i miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Wszystkich zapracowanych i przepracowanych .

Nie wiem jak Wy , ale ja czuję się ostatnio przepracowana .Po powrocie z ogrodu zrobiłam sobie spis wszystkich wykonanych prac i posadzonych roślin i od razu rozbolała mnie głowa ;:306 .Sama siebie nawyzywałam nie przebierając w słowach , ale nie jestem pewna czy to aby na przyszłość pomoże ;:223 Obiecałam sobie jednak że w najbliższym czasie zero kupowania zielska .Zobaczymy na jak długo starczy mi rozumu ;:131 . Ponadto wiadomo , święta , więc i obowiązków sporo .

Mariuszu , rzeczywiście , te hiacynty mają niespotykany kolor , coś pomiędzy fioletem a burakiem , ale w ogrodzie są mało widoczne bo jednak zbyt ciemne i powinnam była posadzić je w towarzystwie białych .

Zuziu , trzeba dać Emowi za karę zajęcie , niech teraz moczy balię i myje ,trochę może zostać bo, wapno nie powinno w małej ilości zrobić roślinom kuku. Jak się napracuje to następnym razem zapyta o pozwolenie .

Bożenko , ja najchętniej posadziłabym bratki we wszystkich możliwych kolorach bo one są po prostu śliczne .

Iwonko Rozum to mi w ogóle odjeło , dosadziłam jeszcze 15 bukszpanów , ale ilości pozostałych roślin starczyłoby na 3 ogrody , nie wspomnę o ilości najróżniejszych cebul .Na domek ogrodowy czekam jak na zbawienie .

Natalko , domek musi stanąć w maju , nie ma innej opcji , inaczej wypiszę syna z rodziny o czym go uprzedziłam :;230

Dorotko niejeden by się rozchorował jak by zobaczył mój plan działania z którym jadę potem do ogrodu . Mniej więcej wygląda to tak godz:10-12 rabata czerwona -opielić + nawóz + dosadzić...........
godz 12-15 maliniak -opielić , oczyścić , + nawóz itp.... Tak mam zaplanowane całe dwa dni , typowo księgowe podejście ;:306 i nie ma tam przerw typu posiłki , odpoczynek . Po prostu zwariowane lotnisko .Latem wygląda to już troszkę lepiej bo bez wyszczególniania godzin :;230 Mam wczasami wątpliwości o zdrowotnym wpływie ogrodów na człowieka . ;:218

Martuniu kwitnie jeszcze niewiele , ale to i dobrze bo przynajmniej po świętach będę mogła nacieszyć oczy kolorami .
Kilka nowych fotek z ogrodu .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MOJE PARAPETOWE

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Elu plan pracy widze jest. Jak jeszcze napiszesz że się wyrabiasz w tych godzinach ,to już będziesz mistrzem. ;:180 Ale przerwy to byś mogła uwzględnić...15 minut się należy... ;:306
Ja ciebie bardzo rozumiem. Jak już jedziesz na dzialeczkę to byś chciała jak najwięcej zrobić... Ale zdrowie najważniejsze! Więc spokojnie. ;:108
Kwitnienia działkowe, jak i parapetowce ;:333
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu..na kwitnienia nie narzekaj, co się odwlecze to nie uciecze. ;:oj . U innych przekwitną a my będziemy się cieszyć, to tak na pocieszenie. ;:168 . A tak w ogóle bardzo ładnie zakwitły twoje hiacynty, żonkile już w pąkach i na pewno nadzieja na więcej. Co do zdrowego wpływu ogrodów na człowieka, no przecież praca uszlachetnia. :;230 . Ja niczego już nie sadzę, tym bardziej bukszpanów. Moim sąsiadom w koło wygolili wszystkie bukszpany, można się domyślić że do przybrania koszyczków na święta. :evil:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No masz,jakie ładne siewki!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś ,już po świętach ,mogły byśmy więcej czasu poświęcić na ogrody to taka zimnica i śniegi i dalej tak zapowiadają ,ze trudno w nim pracować na chwilkę można ,ale też można się i zaziębić ,u mnie teraz wyszło oczekiwane słońce,więc zaraz lecę do ogrodu ,bo jak w takim ślimaczym tempie będę robić w ogrodzie ,to mi nawet do jesieni braknie czasu,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ależ cudne te fioletowe hiacynty z pierwszej fotki ;:215 Znasz może ich nazwę?
Jak coś wpadnie mi w oko, to notuję nazwę, żeby potem na jesieni wiedzieć czego szukać.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Elu, plany spore, pracy juz wykonanej sporo, teraz pewnie też na działce buszujesz, no może nie na działce bo zimnica straszna, ale w domku, wiesz troche \ci zazdroszczę, że tak możesz ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam prawie wiosennie , bo od wczoraj troszkę lepsza pogoda i nawet można było popracować w ogrodzie , a pracy z powodu zimnicy nagromadziło się dużo .Najważniejsze że staneła podłoga pod domek ogrodowy , więc coś się ruszyło , no i nareszcie dojechała moja taczka na dwóch kółkach żebym nie szarpała się i nie przeciążała kręgosłupa , jest wygodna , niska pod właścicielkę ;:306 no i leciutka .Bardzo martwiłam się o ogród po ostatnich przymrozkach , ale szkód w zasadzie prawie nie mam . Drzewa owocowe dopiero zaczynają kwitnienie , róże przetrwały bez uszczerbku i inne rośliny również .Orzech włoski dopiero też startuje , więc nie mogę narzekać , jedynie złapało lekko hortensję piłkowaną , ale pewnie dlatego że ją przesadziłam ostatnio w bardziej wietrzne miejsce i nie zdążyła się zaaklimatyzować na nowym .Udało mi się opielić 3 duże rabaty i podsypać wszystko nawozem .Posadziłam też kilka kolejnych cebul lilii .Mimo że pogoda dzisiaj słoneczna , musieliśmy wcześniej wracać , ale i tak jestem zadowolona bo ta wiosna zimna a ja jeszcze muszę uważać żeby się nie zaziębić .

Oleńko , na przerwy będzie czas w urlop , mój ogród przechodzi od zeszłego roku duże zmiany , więc stąd tyle pracy , ale myslę że latem będę miała już lżej , przynajmniej mam taką nadzieję . :;230
Zuzieńko , na szczęście wszystkie moje bukszpany po świętach są na miejscu .U mnie dopiero w zasadzie zaczeło się wiosenne kwitnienie i pewnie dotrwa do majówki spokojnie co mnie niezmiernie cieszy .Znalazł się nawet Twój-mój ciemiernik , startuje od zera .ale jest i chwała mu za to i Tobie też . ;:196
Bożenko , mało mam siewek , no ale to siła wyższa bo brak niestety miejsca , ale chęci są a to już połowa sukcesu . Wysiałam ostatnio astry fioletowe i właśnie wschodzą .
Martuniu , bardzo się cieszę że to już po świętach bo nareszcie mogę poświęcić czas na swoją przyjemność , czyli ogród .Na zimno bardzo uważam bo nie mogę się przeziębiać a i wtedy nawet nie myślę o ogrodzie .Masz rację że teraz mamy dużo pracy , ale przecież nadgonimy jak zwykle . ;:108
Dorotko , przykro mi , ale Ci nie pomogę bo kupiłam te hiacynty kilka lat temu a ostatnio nigdzie na takie nie trafiłam ,Mnie też one się podobają bo są inne jak wszystkie i chyba nawet w tym roku je wykopię . ;:167
Iwonko , u mnie plany zawsze na wyrost ,bo wiesz jak to jest , a nuż się uda zrobić coś więcej :;230 . w sobotę i dzisiaj było u mnie słoneczko i mimo wiatru nawet ciepło, bo się rozbierałam z trzeciej kamizelki i czwartej kurtki ;:306 .Mnie też ogranicza jeszcze praca bo ogród mam tylko w weekendy , święta i urlop , niestety , a może i stety bo inaczej , siedziałabym tam stale , a tak to idę troszkę do ludzi co też jest dobre dla równowagi psychicznej .Pozdrawiam Cię serdecznie , będzie dobrze ;:167
Z przyjemnością robiłam zdjęcia kwitnącym cebulowym bo i zapach hiacyntów przy sporym wietrze roznosił się po ogrodzie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To mój pomocnik

Obrazek
A to podłoga pod domek ogrodowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Elu ładna wiosna u Ciebie , mimo zimniska. Co to za kwiatek na ostatniej fotce , nie mogę skojarzyć ;:224
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale ładny groszek wiosenny, ile ta kępka ma lat Elu?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko , Iwonka właściwie odpowiedziała za mnie , tak , jest to groszek wiosenny czyli lathyrus vernus , rzadko widziany w ogrodach bo to właściwie leśna roślina , ale ja go bardzo lubię .
Iwonko ,mam ten groszek dosyć długo ,a ta kępa ma jakieś dwa lata , czasami mi się rozsiewa , ale nie zawsze .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Heh... Elu i toki są,a ten groszek piękny , to ten o którym rozmawiałyśmy?Hiacynty u mnie już przekwitły prawie masz kolorowo. Śliczne roślinki. :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nareszcie udało Ci się pojechać na działkę ;:63 Mimo długiej nieobecności, masz czyściutkie rabatki, jak Ty to robisz? Fajną masz taczkę, ja mam ciężką. Ale u mnie to chłopaki nią wożą , ja się jej nie tykam ;:306 Cebulowe teraz rozweselają ogrody i Twoim się to też udało. Wprowadzają tak wytęskniony przez wszystkich kolor.
Jak już postawiliście podłogę, to i reszta powstanie ;:108 I to na pewno już niedługo ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”