Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6
Cieszę się że gołąbki użyźniają ci ziemię,moja mam wrażenie że z roku na rok moja jest coraz gorsza mimo nawozów i poplonów. Jakbym nie zmieniała działki to chyba bym się załamała. Moją dzisiaj rolowałam jak ciasto na kopytka  

- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko [00..] - minęłyśmy się w drodze.  Wiem, że jesteś bardzo zmęczona, toteż tym bardziej się cieszę, że zechciałaś zajrzeć do mnie.
 Wiem, że jesteś bardzo zmęczona, toteż tym bardziej się cieszę, że zechciałaś zajrzeć do mnie.  

Cudne te gołąbeczki, gdy dają nawozik, ale i denerwujące kiedy czynią szkodę.
 ale i denerwujące kiedy czynią szkodę.  Aktualnie zdziobują pączki z kwiatków na skalniaku. Uwzięły się i trzeba nieustannie mieć oczy dookoła głowy.
  Aktualnie zdziobują pączki z kwiatków na skalniaku. Uwzięły się i trzeba nieustannie mieć oczy dookoła głowy.  

Iwciu - Rzeczywiście guano zrobiło dobrą robotę i dzisiaj już śmiało mogę powiedzieć, że podłoże mam dobre. 

Rozumiem, że na nowej działce też nie będziesz rolowała ziemi. 

Wiem, że jesteś bardzo zmęczona, toteż tym bardziej się cieszę, że zechciałaś zajrzeć do mnie.
 Cudne te gołąbeczki, gdy dają nawozik,
 ale i denerwujące kiedy czynią szkodę.
 ale i denerwujące kiedy czynią szkodę.  Aktualnie zdziobują pączki z kwiatków na skalniaku. Uwzięły się i trzeba nieustannie mieć oczy dookoła głowy.
  Aktualnie zdziobują pączki z kwiatków na skalniaku. Uwzięły się i trzeba nieustannie mieć oczy dookoła głowy.  

Iwciu - Rzeczywiście guano zrobiło dobrą robotę i dzisiaj już śmiało mogę powiedzieć, że podłoże mam dobre.

Rozumiem, że na nowej działce też nie będziesz rolowała ziemi.

Lucynko na nowej działce ziemia sama się rozsypuje a tu jest jak plastelina zwłaszcza na rabatkach 

- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko   . Nie było mnie tydzień i sporo mam zaległości. U Ciebie sporo kwitnących roślin i ładne wiosenne akcenty
 . Nie było mnie tydzień i sporo mam zaległości. U Ciebie sporo kwitnących roślin i ładne wiosenne akcenty   . Fajnie, że miałaś pogodę i mogłaś spędzić czas na działeczce . Nawóz gołębi bardzo fajna sprawa więc troszcz się o tych swoich pomocników
 . Fajnie, że miałaś pogodę i mogłaś spędzić czas na działeczce . Nawóz gołębi bardzo fajna sprawa więc troszcz się o tych swoich pomocników  . Pierwiosnek ząbkowany genialny
 . Pierwiosnek ząbkowany genialny   . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę
 . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę   .
 .

. Nie było mnie tydzień i sporo mam zaległości. U Ciebie sporo kwitnących roślin i ładne wiosenne akcenty
 . Nie było mnie tydzień i sporo mam zaległości. U Ciebie sporo kwitnących roślin i ładne wiosenne akcenty   . Fajnie, że miałaś pogodę i mogłaś spędzić czas na działeczce . Nawóz gołębi bardzo fajna sprawa więc troszcz się o tych swoich pomocników
 . Fajnie, że miałaś pogodę i mogłaś spędzić czas na działeczce . Nawóz gołębi bardzo fajna sprawa więc troszcz się o tych swoich pomocników  . Pierwiosnek ząbkowany genialny
 . Pierwiosnek ząbkowany genialny   . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę
 . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę   .
 .- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
A to łobuziaki z tych twoich pierzastych działkowiczów   Wiedzą co dobre, widać też lubią nowalijki
  Wiedzą co dobre, widać też lubią nowalijki   Prymulki super
 Prymulki super   i niech wiosna trwa
 i niech wiosna trwa  

Wiedzą co dobre, widać też lubią nowalijki
  Wiedzą co dobre, widać też lubią nowalijki   Prymulki super
 Prymulki super   i niech wiosna trwa
 i niech wiosna trwa  
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa

Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- 
				Iwonka1
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie cudne te pierwiosnki  Kwitnące kule
 Kwitnące kule 

Kwitnące kule
 Kwitnące kule 
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Lucynko ja też się zachwycam pierwiosnkami - cudne   

Miłego weekendu

Miłego weekendu

- 
				leszczyna
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Lucynko  śliczne te Twoje pierwiosnki, ja jakoś nie mam do nich ręki i to od dawna, po posadzeniu były ładne w następnym sezonie kicha, stąd ich nie mam wcale albo to co próbuje przetrwać.
U mnie dzisiaj tez sezon działkowy, wielkie sprzatanie i wypalanie, choć mamy zakaz na ROD ale jakoś poszło.
Jak tam ze zdrowiem Twój eM 

Czytam że już wysiewy poczyniłaś, ja mam w planie po przespanej nocy.

U mnie dzisiaj tez sezon działkowy, wielkie sprzatanie i wypalanie, choć mamy zakaz na ROD ale jakoś poszło.
Jak tam ze zdrowiem Twój eM

Czytam że już wysiewy poczyniłaś, ja mam w planie po przespanej nocy.

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna

Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- 
				plocczanka
Witajcie!  

Piękny mam weekend! Cieplutko niemal jak w lipcu, co mocno zachęca do działkowego wysiłku, tylko gnaty hamują tempo.
Niewiele dzisiaj zrobiłam. Głównie siedziałam i raczyłam się to ,  to
,  to   

A na rabatach przybywa kolorów.

Iwciu - Twoje roślinki odżyją w nowym lepszym podłożu. 

Ewelinko - teraz działka mi się zaczyna podobać, właśnie dzięki coraz to nowym kwitnieniom. 

Troszczę się o tych pierzastych łobuziaków, ale głównie wtedy, gdy M nie może. To jego podopieczni. 

Dziękuję i wzajemnie życzę Ci pięknej pogody na wszystkie dni tygodnia. 

Ewuniu [ewarost] - no niech trwa ta piękna wiosna i niech rozwija coraz więcej kwiatków. 

Iwonko1 - pierwiosnki ząbkowane marzyły mi się od zawsze. Pierwszego dostałam, a w maju ubiegłego roku wysiałam takie prymule i spora ilość ich wzeszła, co mnie ogromnie cieszy. Tym bardziej że wysiewałam je już kilka razy, a pokazały mi się po raz pierwszy.
 Tym bardziej że wysiewałam je już kilka razy, a pokazały mi się po raz pierwszy.

Tereniu [TerDob] - dziękuję w imieniu pierwiosnków i życzę Ci wspaniałej niedzieli i pogodnego całego tygodnia. 

Krysiu [leszczyna] - ja też wiele razy przymierzałam się do uprawy rozmaitych pierwiosnków. Na ogół zaliczałam klapę. Dobrze miały się tylko gruzińskie, a w tym roku nawet te bezłodygowe udało mi się przezimować. Naturalnie odpowiednio je zabezpieczyłam na zimę. 

U nas nie ma zakazu wypalania do połowy kwietnia można to robić spokojnie. My już spaliliśmy, co było do spalenia.
M usłyszał wyrok, niestety. Mamy tylko nadzieję, że leczenie przyniesie efekty pozytywne.
 Mamy tylko nadzieję, że leczenie przyniesie efekty pozytywne.

Piękny mam weekend! Cieplutko niemal jak w lipcu, co mocno zachęca do działkowego wysiłku, tylko gnaty hamują tempo.
Niewiele dzisiaj zrobiłam. Głównie siedziałam i raczyłam się to
 ,  to
,  to   
 A na rabatach przybywa kolorów.

Iwciu - Twoje roślinki odżyją w nowym lepszym podłożu.

Ewelinko - teraz działka mi się zaczyna podobać, właśnie dzięki coraz to nowym kwitnieniom.

Troszczę się o tych pierzastych łobuziaków, ale głównie wtedy, gdy M nie może. To jego podopieczni.

Dziękuję i wzajemnie życzę Ci pięknej pogody na wszystkie dni tygodnia.

Ewuniu [ewarost] - no niech trwa ta piękna wiosna i niech rozwija coraz więcej kwiatków.

Iwonko1 - pierwiosnki ząbkowane marzyły mi się od zawsze. Pierwszego dostałam, a w maju ubiegłego roku wysiałam takie prymule i spora ilość ich wzeszła, co mnie ogromnie cieszy.
 Tym bardziej że wysiewałam je już kilka razy, a pokazały mi się po raz pierwszy.
Tereniu [TerDob] - dziękuję w imieniu pierwiosnków i życzę Ci wspaniałej niedzieli i pogodnego całego tygodnia.

Krysiu [leszczyna] - ja też wiele razy przymierzałam się do uprawy rozmaitych pierwiosnków. Na ogół zaliczałam klapę. Dobrze miały się tylko gruzińskie, a w tym roku nawet te bezłodygowe udało mi się przezimować. Naturalnie odpowiednio je zabezpieczyłam na zimę.

U nas nie ma zakazu wypalania do połowy kwietnia można to robić spokojnie. My już spaliliśmy, co było do spalenia.
M usłyszał wyrok, niestety.
- zlotko73
- 100p 
- Od: 30 mar 2015, o 17:17
Lucynko,dawno mnie nie było u Ciebie.
Piekne pierwiosnki .
Dla M dużo siły i jeszcze więcej zdrówka ,dla Ciebie oczywiście również 

Piekne pierwiosnki .
Dla M dużo siły i jeszcze więcej zdrówka ,dla Ciebie oczywiście również

Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi

Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Śliczne te pierwiosnki ale jeszcze bardziej podobają mi się tulipanki   . Sama na takie muszę zapolować,ale to już na nową działkę.
 . Sama na takie muszę zapolować,ale to już na nową działkę.

. Sama na takie muszę zapolować,ale to już na nową działkę.
 . Sama na takie muszę zapolować,ale to już na nową działkę.- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko  oczywiście ,ze  z M będzie dobrze
 oczywiście ,ze  z M będzie dobrze  będziemy trzymać kciuki tak długo jak trzeba
  będziemy trzymać kciuki tak długo jak trzeba  

Narzekałaś na kiepską wiosnę to dostałaś lato w prezencie 

Niestety z prymulkami z siewu tez mi nie wyszło nigdy dlatego gratuluję sukcesu 

Na jutro dalszego ciepełka i przyjemnego odpoczynku

oczywiście ,ze  z M będzie dobrze
 oczywiście ,ze  z M będzie dobrze  będziemy trzymać kciuki tak długo jak trzeba
  będziemy trzymać kciuki tak długo jak trzeba  
 Narzekałaś na kiepską wiosnę to dostałaś lato w prezencie

Niestety z prymulkami z siewu tez mi nie wyszło nigdy dlatego gratuluję sukcesu

Na jutro dalszego ciepełka i przyjemnego odpoczynku

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie

Moje zielone zakręcenie
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Lucynko kolejne piękne ciemierniki posadziłaś.  Cieszynianka, to wyjątkowy rarytas.
 Cieszynianka, to wyjątkowy rarytas.  Pierwiosnki piękne, mam nadzieję, że moje tegoroczne domowe, też za rok zakwitną w ogrodzie. Mam podobne odczucia, im więcej robię porządków w ogrodzie, tym więcej widzę tego co jeszcze czeka na swoją kolej.
  Pierwiosnki piękne, mam nadzieję, że moje tegoroczne domowe, też za rok zakwitną w ogrodzie. Mam podobne odczucia, im więcej robię porządków w ogrodzie, tym więcej widzę tego co jeszcze czeka na swoją kolej.  Czasem trzeba posiedzieć i odpocząć, albo popatrzeć która rabata jeszcze wymaga przeróbki.
 Czasem trzeba posiedzieć i odpocząć, albo popatrzeć która rabata jeszcze wymaga przeróbki.  Miłego świętowania.
 Miłego świętowania. 

Cieszynianka, to wyjątkowy rarytas.
 Cieszynianka, to wyjątkowy rarytas.  Pierwiosnki piękne, mam nadzieję, że moje tegoroczne domowe, też za rok zakwitną w ogrodzie. Mam podobne odczucia, im więcej robię porządków w ogrodzie, tym więcej widzę tego co jeszcze czeka na swoją kolej.
  Pierwiosnki piękne, mam nadzieję, że moje tegoroczne domowe, też za rok zakwitną w ogrodzie. Mam podobne odczucia, im więcej robię porządków w ogrodzie, tym więcej widzę tego co jeszcze czeka na swoją kolej.  Czasem trzeba posiedzieć i odpocząć, albo popatrzeć która rabata jeszcze wymaga przeróbki.
 Czasem trzeba posiedzieć i odpocząć, albo popatrzeć która rabata jeszcze wymaga przeróbki.  Miłego świętowania.
 Miłego świętowania. 
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko nadrabiam zaległości po moich wyczynach ogrodowych, bo jak dłonie bolą to pisać nie ma jak   Też masz śliczne pierwiosnki ząbkowanie i masz nawet białego
  Też masz śliczne pierwiosnki ząbkowanie i masz nawet białego  Prześliczne pierwiosnki i to ile odmian i jakie kolorowe. Widze, że gołąbki powoli wychodzą...pewnie szczęśliwe!  Czekam na moje tulipanki, bo mam parę odmian botanicznych ale u mnie wszystko jednak spóźnione, nic to cierpliwie poczekam!
  Prześliczne pierwiosnki i to ile odmian i jakie kolorowe. Widze, że gołąbki powoli wychodzą...pewnie szczęśliwe!  Czekam na moje tulipanki, bo mam parę odmian botanicznych ale u mnie wszystko jednak spóźnione, nic to cierpliwie poczekam!
Miłej i dobrej niedzieli Lucynko dla Ciebie i Twojego M

Też masz śliczne pierwiosnki ząbkowanie i masz nawet białego
  Też masz śliczne pierwiosnki ząbkowanie i masz nawet białego  Prześliczne pierwiosnki i to ile odmian i jakie kolorowe. Widze, że gołąbki powoli wychodzą...pewnie szczęśliwe!  Czekam na moje tulipanki, bo mam parę odmian botanicznych ale u mnie wszystko jednak spóźnione, nic to cierpliwie poczekam!
  Prześliczne pierwiosnki i to ile odmian i jakie kolorowe. Widze, że gołąbki powoli wychodzą...pewnie szczęśliwe!  Czekam na moje tulipanki, bo mam parę odmian botanicznych ale u mnie wszystko jednak spóźnione, nic to cierpliwie poczekam!Miłej i dobrej niedzieli Lucynko dla Ciebie i Twojego M

- 
				plocczanka
Danusiu [złotko] - bardzo, bardzo dziękuję.  Za wszystko.
   Za wszystko.  

Iwciu - wczoraj tulipanki ledwo pąki pokazywały. Nie spodziewałam się dzisiaj zobaczyć kwiatów, a one pokazały, co potrafią w ciągu jednej ciepłej doby.
  Nie spodziewałam się dzisiaj zobaczyć kwiatów, a one pokazały, co potrafią w ciągu jednej ciepłej doby.  

Julio - dziękuję, kochana. 

O tak, dzisiaj miałam lato i to takie, że nic mi się nie chciało robić. Musiałam zmuszać się do wysiłku.
  Musiałam zmuszać się do wysiłku.  

Muszę Ci posłać pierwiosnka ząbkowanego, to może wysiane przez Ciebie też się zawstydzą tak jak moje i wystrzelą dużą ilością. 

Tobie wzajemnie życzę dobrej pogody na niedzielę. 

Trzeba korzystać, bo już otwartym tekstem gadają o znacznym ochłodzeniu. 

Soniu - zarówno ciemierniki, jak również cieszynianka to dary kolejnego dobrego forumowego serduszka. Mam już taką kolekcję podarowanych roślinek, że pogubiłam się co od kogo. Wszystkim darczyńcom jestem ogromnie wdzięczna i zobowiązana. Ty jesteś jedną z nich.
  Mam już taką kolekcję podarowanych roślinek, że pogubiłam się co od kogo. Wszystkim darczyńcom jestem ogromnie wdzięczna i zobowiązana. Ty jesteś jedną z nich.  

Moje stare sterane kości dzisiaj zmusiły mnie do leniuchowania.
 dzisiaj zmusiły mnie do leniuchowania.  

Marysiu [Maska] - teraz to pierwiosnki i cebulice zdobią rabaty, bo krokusy już prawie po kwitnieniu, a tulipanki dopiero się budzą. Hiacynty ociągają się niemiłosiernie, nie mówiąc o żonkilach czy narcyzach. 

Gołębie wypuszczone na wolność zachowują się jak psy spuszczone ze smyczy. Trudno je upilnować, a właściwie trudno upilnować rabatki przed nimi.
  Trudno je upilnować, a właściwie trudno upilnować rabatki przed nimi.  

Nie gadaj, bo nie wszystko u Ciebie spóźnione. Byłam, widziałam. 

Za życzenia dziękuję i odwzajemniam. 

"Słodkie fijołki, słodsze niż wszystkie róże."
Wokół mojego białego ciemiernika powstał las siewek. Czy jest możliwe, że to ciemiernik aż tak się zasiał?
Oto mały fragment tego lasu.
Co o tym sądzicie?
Dobrej spokojnej nocy wszystkim i cudownej niedzieli.

Za wszystko.
   Za wszystko.  

Iwciu - wczoraj tulipanki ledwo pąki pokazywały.
 Nie spodziewałam się dzisiaj zobaczyć kwiatów, a one pokazały, co potrafią w ciągu jednej ciepłej doby.

Julio - dziękuję, kochana.

O tak, dzisiaj miałam lato i to takie, że nic mi się nie chciało robić.
 Muszę Ci posłać pierwiosnka ząbkowanego, to może wysiane przez Ciebie też się zawstydzą tak jak moje i wystrzelą dużą ilością.

Tobie wzajemnie życzę dobrej pogody na niedzielę.

Trzeba korzystać, bo już otwartym tekstem gadają o znacznym ochłodzeniu.

Soniu - zarówno ciemierniki, jak również cieszynianka to dary kolejnego dobrego forumowego serduszka.
 Mam już taką kolekcję podarowanych roślinek, że pogubiłam się co od kogo. Wszystkim darczyńcom jestem ogromnie wdzięczna i zobowiązana. Ty jesteś jedną z nich.
 Moje stare sterane kości

Marysiu [Maska] - teraz to pierwiosnki i cebulice zdobią rabaty, bo krokusy już prawie po kwitnieniu, a tulipanki dopiero się budzą. Hiacynty ociągają się niemiłosiernie, nie mówiąc o żonkilach czy narcyzach.

Gołębie wypuszczone na wolność zachowują się jak psy spuszczone ze smyczy.
 Nie gadaj, bo nie wszystko u Ciebie spóźnione. Byłam, widziałam.

Za życzenia dziękuję i odwzajemniam.

"Słodkie fijołki, słodsze niż wszystkie róże."Wokół mojego białego ciemiernika powstał las siewek. Czy jest możliwe, że to ciemiernik aż tak się zasiał?
Oto mały fragment tego lasu.

Co o tym sądzicie?
Dobrej spokojnej nocy wszystkim i cudownej niedzieli.