http://www.fotosik.pl/zdjecie/c6d47f3c2aa94306
Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
EWELINKO ,cóż Ci się tak obficie rozsiało
.Nie mogę rozpoznać .
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewelina, za to kulkowanie będziesz wdzięczna w czerwcu. Zakulkowałam tak Louise Odier i Dr Jamain - jest ogromna różnica w ilości kwiatów
W tym roku miałam przygiąć kolejne młode badylki i niestety moje gabaryty wsparły się na nieodpowiedniej gałęzi i trochę połamałam Doktorka
dobrze, że to żywotna róża i da sobie radę..
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyłączam się do pytania Joli, bo też rozsiały mi się takie roślinki, czy to może kosmosy?
W ogródku w ogóle nie będę chyba pielić, bo boję się, że nie rozróżnię chwastów od siewek.
Poczekam, aż wszystko podrośnie i będzie wiadomo
W ogródku w ogóle nie będę chyba pielić, bo boję się, że nie rozróżnię chwastów od siewek.
Poczekam, aż wszystko podrośnie i będzie wiadomo
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko - ja pierwszy raz zajrzałam do tej odsłony Twojego watku
Miałam ciężką końcówkę zimy, nić mi się nie chciało...
Ale wczoraj byłiśmy na działce i wstąpiły we mnie nowe siły. Od razu świat zrobił się piękniejszy.
Pierwszy krokusik zakwitł Co w optymistycznym żółtym kolorku. U mnie jeszcze niestety prawie nic nie kwitnie...
Ale wczoraj byłiśmy na działce i wstąpiły we mnie nowe siły. Od razu świat zrobił się piękniejszy.
Pierwszy krokusik zakwitł Co w optymistycznym żółtym kolorku. U mnie jeszcze niestety prawie nic nie kwitnie...
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Długo się cofałam żeby zobaczyć tego twojego pierwszego krokusa
Teraz pewnie jest ich już więcej. Co tak mało zdjęć?
Moje krokusy jeszcze śpią
Moje krokusy jeszcze śpią
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Nie było mnie chwilę bo nie miałam kompletnie czasu na komputer. Ten tydzień był dla mnie bardzo pracowity. Skończyliśmy remont pokoju i trzeba było zrobić małą rewolucję w domu
. Sporo mebli zmieniło swoje miejsce, przy okazji zrobiłam porządki w szafach. Wczoraj przyjechał geodeta i odbył się podział sąsiedniej działki . Mam nadzieję, że za kilka tygodni będziemy mogli załatwić sprawę u notariusza . Pogoda przez ostatnie dni nie zachęcała do prac w ogródku, dzisiaj bardzo mocno wiało a wieczorem spadł grad. Do południa załatwiałam kilka spraw i przy okazji kupiłam sobie trochę bratków
. Na rabatach cebulowe rosną jak szalone i zakwitły pierwsze irysy
. Pierwiosnki gruzińskie mają pąki i tylko czekać aż zakwitną . Skoro remont za nami powinnam mieć od jutra więcej czasu na prace w ogródku , oby tylko pogoda zechciała mi dopisać. Pracy jest jeszcze sporo bo muszę przyciąć trawy, lawendę, muszę poszerzyć rabatę przed nadejściem róż. Narobiłam sobie forumowych zaległości i dzisiaj muszę je nadrobić.
Izabelo bardzo się cieszę, że u Ciebie już wszystko wróciło do normy . Trzymam kciuki i życzę powodzenia
.
Iwonko powoli zaczęły ujawniać się kolejne krokusy
. Czekają tylko na słońce i na pewno lada dzień zakwitną. U mnie też sporo cebulowych a kwiecień zapowiada się kolorowy
.

Ewo takie malutkie kwiaty bardzo cieszą . U mnie coraz więcej roślinek zaczyna kwitnąć. Reszta rośnie i czeka na więcej słońca
.
Małgosiu warto trochę eksperymentować w ogrodzie. Kulkując róże właściwie nic nie tracimy a może zyskamy mnóstwo kwiecia ?? Czas pokaże
. W takim razie obie będziemy czekać na efekty.
Pierwiosnek gruziński w pąkach .

Kasiu każdy kolorek teraz bardzo cieszy. U mnie pojawiło się już trochę więcej koloru i kolejne krokusy w pąkach. Mam nadzieję, że lada dzień zakwitnie ich więcej .
Soniu każdy kolorek teraz bardzo cieszy
. Ja też jeszcze nie przycinałam swojej lawendy ale może w przyszłym tygodniu uda mi się to zrobić. Szczerze mówiąc to mam już dosyć tej pogody bo słońca jest jak na lekarstwo
. Czy u Ciebie dzisiaj też tak mocno wiało ??

Iwonko może nie będzie tak źle z naszymi różami . Trzymam za to mocno kciuki
. Z tymi odległościami między różami to u mnie różnie. Mam wrażenie, że sporo z nich jest za gęsto
. Jak to wszystko kiedyś się rozrośnie to będzie gąszcz.
Jolu te siewki to ostróżka jednoroczna
.

Sabinko w głębi duszy to mam nadzieję, że właśnie tak będzie . Takie bujne kwitnienie mi się marzy
. Twój Doktorek na pewno da sobie radę . Trzymam za Niego kciuki
.
Anido to ostróżka jednoroczna. Ja mam tak samo jak Ty z tym pieleniem. Pewnie znając życie wyrwałabym sobie jakieś siewki. W zeszłym roku wypieliłam sobie siane przeze mnie astry i cynie
a potem dziwiłam się, że mi nic nie urosło .

Marysiu bardzo fajnie, że przebudziłaś się z tego snu zimowego
. Nie musisz się absolutnie tłumaczyć, ja rozumiem
. Wyjazd na działkę po takiej przerwie musiał być bardzo ekscytującym przeżyciem . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę.
Jolu krokusów jest już więcej ale jakoś nie miałam czasu ostatnio na robienie zdjęć. Dzisiaj na szybko próbowałam coś zrobić ale wiało u mnie mocno. Mam nadzieję, że od jutra będę miała dużo więcej czasu na ogród i na zdjęcia
.
Pozdrawiam i udanego wieczoru Wam życzę .
Nie było mnie chwilę bo nie miałam kompletnie czasu na komputer. Ten tydzień był dla mnie bardzo pracowity. Skończyliśmy remont pokoju i trzeba było zrobić małą rewolucję w domu
Izabelo bardzo się cieszę, że u Ciebie już wszystko wróciło do normy . Trzymam kciuki i życzę powodzenia
Iwonko powoli zaczęły ujawniać się kolejne krokusy

Ewo takie malutkie kwiaty bardzo cieszą . U mnie coraz więcej roślinek zaczyna kwitnąć. Reszta rośnie i czeka na więcej słońca
Małgosiu warto trochę eksperymentować w ogrodzie. Kulkując róże właściwie nic nie tracimy a może zyskamy mnóstwo kwiecia ?? Czas pokaże
Pierwiosnek gruziński w pąkach .

Kasiu każdy kolorek teraz bardzo cieszy. U mnie pojawiło się już trochę więcej koloru i kolejne krokusy w pąkach. Mam nadzieję, że lada dzień zakwitnie ich więcej .
Soniu każdy kolorek teraz bardzo cieszy

Iwonko może nie będzie tak źle z naszymi różami . Trzymam za to mocno kciuki
Jolu te siewki to ostróżka jednoroczna

Sabinko w głębi duszy to mam nadzieję, że właśnie tak będzie . Takie bujne kwitnienie mi się marzy
Anido to ostróżka jednoroczna. Ja mam tak samo jak Ty z tym pieleniem. Pewnie znając życie wyrwałabym sobie jakieś siewki. W zeszłym roku wypieliłam sobie siane przeze mnie astry i cynie

Marysiu bardzo fajnie, że przebudziłaś się z tego snu zimowego
Jolu krokusów jest już więcej ale jakoś nie miałam czasu ostatnio na robienie zdjęć. Dzisiaj na szybko próbowałam coś zrobić ale wiało u mnie mocno. Mam nadzieję, że od jutra będę miała dużo więcej czasu na ogród i na zdjęcia
Pozdrawiam i udanego wieczoru Wam życzę .
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Fajnie, że to ostróżka, planowałam siać, a tak tylko poprzesadzam siewki, a kiedy można to robić? Już?
Pozdrawiam Anida
Super te irysy są! Jak zwykle co roku mi się podobają i jak co roku nie mam 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Anido musimy poczekać aż trochę podrosną te siewki i przesadzać z dużą bryłą ziemi. Myślę, że tak w połowie kwietnia będzie można je przesadzić.
Tulap to w tym roku jesienią spraw sobie takie iryski koniecznie
.
Tulap to w tym roku jesienią spraw sobie takie iryski koniecznie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ależ u Ciebie już pełnia wiosny, Ewelinko!
Cieszę się, że powiększysz ogród.
Będzie się działo i będzie coraz więcej miejsca na nowe nasadzenia. 
Będzie co podziwiać.
Życzę udanej transakcji.
Cieszę się, że powiększysz ogród.
Będzie co podziwiać.
Życzę udanej transakcji.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj ,fajnie ,że działeczka się powiększy,dla nas to marzenie ,ja też ogród mam na dokupionej działce graniczącej z moją ,pierwsze wiosenne kwiatuszki bardzo wesołe,pozdrawiam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko gratuluje końca remontu, wiem że najtrudniej dopiąć na ostatni guzik! Ogród prześlicznie się zabarwia, cebulowe kwitną
U mnie jednak zimno krokusiki jak szpileczki gdzieniegdzie widać mówić o kolorze to za dużo. Dzisiaj jeszcze mrozik przystopuje
Sprawa z działka się finiszuje to dopiero będziesz miała mało czasu na Fo, ale za to potem będzie o czym opowiadać i fotografować! Niech wszystko dobrze się układa, dobrego dnia 
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Witaj EWE
Bardzo mnie cieszy,że do Ciebie też dotarła wczesna wiosna
Pięknie zakwitły iryski reticulata,co ładnie ujęłaś na portrecie
A jeszcze ładniejszy wizerunek bratka
Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki
Sławek
Bardzo mnie cieszy,że do Ciebie też dotarła wczesna wiosna
Pięknie zakwitły iryski reticulata,co ładnie ujęłaś na portrecie
A jeszcze ładniejszy wizerunek bratka
Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki
Sławek
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Takie kwitnięcia
Czymże jest ta moja jedna zmutowana róża przy Twoim kwieciu 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewelinko super, że remont za Tobą, zawsze mnie irytują remonty i wiem, że będzie lepiej, ale.... u mnie ciągną się prace w łazience już od początku lutego i końca nie widać
I tak wiosennie masz w ogrodzie, jednak jak cokolwiek zakwitnie, to radośniej się robi!
Teraz czarujmy żeby słonko nas zaczęło rozpieszczać
I tak wiosennie masz w ogrodzie, jednak jak cokolwiek zakwitnie, to radośniej się robi!
Teraz czarujmy żeby słonko nas zaczęło rozpieszczać
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468