Przemku, różowe wawrzynki są popularniejsze. Ale mojej znajomej rozsiewały się białe więc i u mnie zagościły właśnie takie.
W miarę wolnego czasu i sprzyjającej pogody porządkuję ogród. Powoli ale do przodu!
Pierwiosnki wyprzedzające wiele odmian szafranów zaskoczyły mnie bardzo!
Miłko, mi tez biały wawrzynek sprawia wiele radości

O tym czasie krzew obsypany kwiatkami to nie lada gratka! Inne kwiatki trzeba szukać z nosem przy ziemi ale też cieszą niezmiernie!:
Janko, wawrzynki lubią wilgoć. Wypadały mi kiedyś, bo miały za sucho latem.
Jestem przekonany, że i u Ciebie coraz więcej wiosennych akcentów! Odkryłem pierwsze kwiatki miodunki:
Natalio, dziękuję

A to kolejny biały kwiatuszek:
Loki, cieplejsza strefa - wszystko wcześniej Ci kwitnie

Na kolejne irysy też mi przyjdzie czekać ponad miesiąc

Ale póki co cieszą inne wczesnowiosenne maluchy. Kolejny pierwiosnek odważnie rozkwitł:
Grażynko, mieszkasz przy ruchliwej ulicy więc żywopłot chyba niezbędny. U mnie droga boczna ale i tak cieszę się, że dzieli mnie od niej solidny żywopłot z tuj. Tak, jest w nim dużo ptactwa, dlatego moja kotka chodzi po nim regularnie
Wczesne tulipany też nie próżnują:
Marto, nie bardzo chciało by mi się podpędzać dalie. Robię to, żeby je rozmnożyć więc wcześniej i tak nie zakwitną. Nie mam szklarni więc podpędzanie na parapetach niewiele przyspiesza kwitnienie. Sprawdzałem - 2 tygodnie. Za to sadzę wcześnie - na początku kwietnia.
I powtórzę niezawodne kosaćce wiosenne: