Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jagusia111

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Mariusz pięknie masz na swojej działeczce. Wszystko eleganckie i dopracowane ze szczegółami ;:138 . Obejrzałam wątek od początku i wpadły mi w oko Twoje juki. Bardzo ładnie kwitną. Ja też mam, ale moje mają mniejszy kwiatostan i drobniejsze kwiatki. Rabatka z wiosennymi cebulowymi też super.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu , podpowiedz mi proszę w jaki sposób i gdzie robisz swoje etykiety bo mnie też by się zdały .Bardzo ciekawa jestem jak w końcu wykończysz swój domek i czy uda Ci się zrobić to w tym sezonie .Wysiewy masz obiecujące , więc pracy przed tobą sporo ,no chyba że masz jakąś pomoc w ogrodzie lub dużo wolnego czasu to na pewno dasz radę , czego Ci życzę . ;:167
Awatar użytkownika
norbi007
200p
200p
Od: 15 sty 2016, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariusz u Ciebie wegetacja ruszyła pełną parą. U mnie jeszcze nic nie kwitnie, coś tam z ziemi dopiero niepewnie wyląda. Widzę, że i Ciebie tak jak tu obecnych) ogarnęło szaleństwo ogrodowe - oby tak dalej ;:136
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że wyłażą narcyzy
Jestem bardzo ciekawa czy zakwitną, bo moje od lat nie kwitną
A w ogole zanikają
A tak je lubię :roll:
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Pięknie u Ciebie :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

ŁAŁ ;:oj Jestem pod wrażeniem winka własnej roboty ;:oj Nigdy sama nie robiłam ale mnie korci. Boję się jednak że to dla mnie za trudne ;:306
Siewki i u mnie szaleją, jak nigdy. U mnie taka wyrywna jest szałwia trójbarwna ;:306
Ciekawa jestem czy uratujesz naparstnice. One generalnie nie lubią zbyt mokro. Ja swojej jeszcze nie wysiałam. Bazując na twoim doświadczeniu,muszę być ostrożna z podlewaniem.

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz jeszcze dziś w nocy i jutro popada i mam nadzieje że czeka nas dłuższy przystanek z opadami a w zamian dużo ;:3 no ale za to przymrozki się pojawią. Ale coś za coś :)
Jeszcze jutro 8h pracy i weekend :tan
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mariusz ranniki cudne. Takie małe, wesołe słoneczka. ;:215
Następnym razem wypij łyczek winka za moje zdrowie. ;:333
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Za Anię wypij następnym razem, a dzisiaj wypij swoje zdrowie ;:136 Wszystkiego najlepszego ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Mariuszu lubię oglądać Twoje wypielęgnowane, wygłaskane rabatki. Noooo...winko prezentuje się ;:215 , mam nadzieję,ze smakuje też wyśmienicie ;:108
Pogoda rewelacyjna, służy pracom ogrodowym choć dzisiaj w nocy ma popadać. Nie bardzo czekam na deszcz ponieważ ziemia jest wystarczająco mokra . Pozdrawiam i czekam na widoczki zaawansowanej wiosny!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Mariusz witajcie wszyscy na wątku jak wam wszystkim zazdroszczę ale pozytywnie :) wypadów na działkę wiosennych prac. Mnie już trochu nosi ;:65 bo muszę czekać na podpisanie umowy i to aż do końca marca . Mariusz winko na pewno smaczne oby nie za dużo :) na działce robota fajnie Ci idzie życzę powdzenia i dużo ;:3
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz gdzie jakieś nowe foteczki z Twojej działeczki ??? ;:303 ;:303 ;:303
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No no no! Piętnaście piwojników... ;:224
Gadaj mi tu szybko jakie odmiany zamówiłeś?
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Mariusz a nalewki już też robiłeś?? ;:oj czy tylko winka? :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No i niby wiosennie i żeby historia zatoczyła krąg, to leżę z przeziębieniem w domu i nic nie mogę robić ;:145 całą zimę nic mi nie było, byłem zdrów jak ryba, zrobiło się tylko cieplej i oczywiście dopadło mnie przeziębienie, ja nie wiem hehe ;:222 a tu tyle pracy na mnie czeka... dzisiaj dostałem info, że wysłane zostały do mnie clematisy 15 sztuk, nie wiem czy je wsadzę w weekend czy może poczekam, bo pogoda kiepska jeszcze, wrzucę kilka zdjątek z ostatniej wizyty na działce, ale jakoś tak wszystko wolno u mnie rośnie :) no ale jak to mówią co nagle to po diable, więc niech rośnie powoli byleby dorodnie hehe ;:306
A tutaj lista moich zamówionych clemków, oczywiście jak przyjdą zrobię zdjęcie i się pochwalę: Maria Skłodowska-Curie, Beauty of Worcester, Blue Light, Jerzy Popiełuszko,Kaiser, Little Mermaid, Multi Blue, Patricia Ann Fretwell 'Pafar', Morning Sky, Grunwald, Perida, Rosamunde, Utopia, Roko-Kolla :heja tak wiem, wiem wszystkie wielkokwiatowe, porywam się z motyką na słońce hihi pewnie osiwieję póki urosną, no ale cóż najpierw zakupiłem, a później poczytałem forum itp.
Tutaj moje pierwsze krokusy zakwitły:
Obrazek

Sonia[cyma2704], Angelika[drakka] dziękuję za pochwałę ranników, hmm nie znam się ale jakoś słabo się rozrastają...
Aga[jagusia111], dziękuję no juki już odziedziczyłem w spadku, więc pierwszy raz jak zakwitły to pięknie wyglądały ;:oj

Tutaj moje czosnki ozdobne, w tym roku chyba więcej niż dwa będą, co oznacza, że cebulki się rozmnożyły hehe
Obrazek

Elu[pela11], etykietki tworzyłem w specjalnym programie, który udostępnił kupujący na alle..o i samemu można było tworzyć swoją wizję :) pomoc w ogrodzie mam, gdyż rodzice mieszkają rzut beretem od działki i często mnie wspierają swoją pomocą.
Norbert[norbi007], co prawda to prawda szaleństwo ogrodowe mnie wciągnęło, nie sądziłem że aż tak mnie to pochłonie ale stało się ;:130

Tulipanki coraz większe, część też zwiększyła swoją ilość więc będzie co rozsadzać
Obrazek

Gosiu[Margo2], jak na razie narcyzy kwitły ładnie nie mogę narzekać :) hmm może Twoje coś podkrada i zjada?
Mariusz[gloff] dzięki :)

Hmm nie wiem co wsadziłem w tym miejscu hehe więc albo lilie albo coś innego tu wschodzi
Obrazek

Aprilku ja też pierwszy raz winko robiłem i muszę powiedzieć, że nic trudnego hehe polecam!
Iwonko[Iwonka1] dziękuję bardzo za życzenia ;:196
Bogusiu[bwoj54], winko smaczne, u mnie ziemia też mokra, w tym tygodniu więcej słońca było to może podsuszy, chociaż na weekend zapowiadają deszcz...

No i na koniec moje piwonie, ledwo co widać ale wystawiły noski
Obrazek

Alicjo[Alicja125] doczekasz się i swojej działeczki i będziesz szaleć jak i my wszyscy, będziesz tylko czekać na wolną chwilę, żeby udać się na działkę i coś porobić lub wypocząć
Piotrek[buum] widzisz zawsze coś do człowieka się przyczepi i nie ma czasu na działkę jechać nowe foty porobić, no ale u Ciebie za to praca wre... zazdroszczę!
Aniu[aneczka1979] tak 15 kupiłem, oczywiście sugerując się wyglądem a nie łatwością uprawy, więc pewnie osiwieję do wiosny hehe, bo poznam wszystkie problemy z powojnikami, gdyż wszystkie wielkokwiatowe zamówiłem, no ale jestem dobrej myśli, szykuję im specjalną pergolę no i trzeba będzie później jakąś osłonkę im wymyślić, chociaż za każdym razem czytam i wiem mniej hehe zamiast więcej, jedni doradzają podsypać korą inni nie, to znowu podsadzić czymś to znowu nie i człowiek taki zakręcony :P
Lenka[Carmelka00] nie robiłem jeszcze nalewek, to moje pierwsze winko w życiu, ale myślę, że i przyjdzie czas na nalewki :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”