Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Mariusz pięknie masz na swojej działeczce. Wszystko eleganckie i dopracowane ze szczegółami
. Obejrzałam wątek od początku i wpadły mi w oko Twoje juki. Bardzo ładnie kwitną. Ja też mam, ale moje mają mniejszy kwiatostan i drobniejsze kwiatki. Rabatka z wiosennymi cebulowymi też super.

- pela11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariuszu , podpowiedz mi proszę w jaki sposób i gdzie robisz swoje etykiety bo mnie też by się zdały .Bardzo ciekawa jestem jak w końcu wykończysz swój domek i czy uda Ci się zrobić to w tym sezonie .Wysiewy masz obiecujące , więc pracy przed tobą sporo ,no chyba że masz jakąś pomoc w ogrodzie lub dużo wolnego czasu to na pewno dasz radę , czego Ci życzę . 

- norbi007
- 200p
- Od: 15 sty 2016, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariusz u Ciebie wegetacja ruszyła pełną parą. U mnie jeszcze nic nie kwitnie, coś tam z ziemi dopiero niepewnie wyląda. Widzę, że i Ciebie tak jak tu obecnych) ogarnęło szaleństwo ogrodowe - oby tak dalej 

Kiedy w ogrodzie...
Norbert
Norbert
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że wyłażą narcyzy
Jestem bardzo ciekawa czy zakwitną, bo moje od lat nie kwitną
A w ogole zanikają
A tak je lubię
Jestem bardzo ciekawa czy zakwitną, bo moje od lat nie kwitną
A w ogole zanikają
A tak je lubię

Pięknie u Ciebie 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
ŁAŁ
Jestem pod wrażeniem winka własnej roboty
Nigdy sama nie robiłam ale mnie korci. Boję się jednak że to dla mnie za trudne
Siewki i u mnie szaleją, jak nigdy. U mnie taka wyrywna jest szałwia trójbarwna
Ciekawa jestem czy uratujesz naparstnice. One generalnie nie lubią zbyt mokro. Ja swojej jeszcze nie wysiałam. Bazując na twoim doświadczeniu,muszę być ostrożna z podlewaniem.
pozdrawiam

Siewki i u mnie szaleją, jak nigdy. U mnie taka wyrywna jest szałwia trójbarwna

Ciekawa jestem czy uratujesz naparstnice. One generalnie nie lubią zbyt mokro. Ja swojej jeszcze nie wysiałam. Bazując na twoim doświadczeniu,muszę być ostrożna z podlewaniem.
pozdrawiam

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz jeszcze dziś w nocy i jutro popada i mam nadzieje że czeka nas dłuższy przystanek z opadami a w zamian dużo
no ale za to przymrozki się pojawią. Ale coś za coś
Jeszcze jutro 8h pracy i weekend

Jeszcze jutro 8h pracy i weekend

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Mariusz ranniki cudne. Takie małe, wesołe słoneczka.
Następnym razem wypij łyczek winka za moje zdrowie.

Następnym razem wypij łyczek winka za moje zdrowie.

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Za Anię wypij następnym razem, a dzisiaj wypij swoje zdrowie
Wszystkiego najlepszego 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mariuszu lubię oglądać Twoje wypielęgnowane, wygłaskane rabatki. Noooo...winko prezentuje się
, mam nadzieję,ze smakuje też wyśmienicie
Pogoda rewelacyjna, służy pracom ogrodowym choć dzisiaj w nocy ma popadać. Nie bardzo czekam na deszcz ponieważ ziemia jest wystarczająco mokra . Pozdrawiam i czekam na widoczki zaawansowanej wiosny!

Pogoda rewelacyjna, służy pracom ogrodowym choć dzisiaj w nocy ma popadać. Nie bardzo czekam na deszcz ponieważ ziemia jest wystarczająco mokra . Pozdrawiam i czekam na widoczki zaawansowanej wiosny!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Mariusz witajcie wszyscy na wątku jak wam wszystkim zazdroszczę ale pozytywnie
wypadów na działkę wiosennych prac. Mnie już trochu nosi
bo muszę czekać na podpisanie umowy i to aż do końca marca . Mariusz winko na pewno smaczne oby nie za dużo
na działce robota fajnie Ci idzie życzę powdzenia i dużo 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz gdzie jakieś nowe foteczki z Twojej działeczki ???

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No no no! Piętnaście piwojników...
Gadaj mi tu szybko jakie odmiany zamówiłeś?

Gadaj mi tu szybko jakie odmiany zamówiłeś?
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Mariusz a nalewki już też robiłeś??
czy tylko winka? 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
No i niby wiosennie i żeby historia zatoczyła krąg, to leżę z przeziębieniem w domu i nic nie mogę robić
całą zimę nic mi nie było, byłem zdrów jak ryba, zrobiło się tylko cieplej i oczywiście dopadło mnie przeziębienie, ja nie wiem hehe
a tu tyle pracy na mnie czeka... dzisiaj dostałem info, że wysłane zostały do mnie clematisy 15 sztuk, nie wiem czy je wsadzę w weekend czy może poczekam, bo pogoda kiepska jeszcze, wrzucę kilka zdjątek z ostatniej wizyty na działce, ale jakoś tak wszystko wolno u mnie rośnie
no ale jak to mówią co nagle to po diable, więc niech rośnie powoli byleby dorodnie hehe
A tutaj lista moich zamówionych clemków, oczywiście jak przyjdą zrobię zdjęcie i się pochwalę: Maria Skłodowska-Curie, Beauty of Worcester, Blue Light, Jerzy Popiełuszko,Kaiser, Little Mermaid, Multi Blue, Patricia Ann Fretwell 'Pafar', Morning Sky, Grunwald, Perida, Rosamunde, Utopia, Roko-Kolla
tak wiem, wiem wszystkie wielkokwiatowe, porywam się z motyką na słońce hihi pewnie osiwieję póki urosną, no ale cóż najpierw zakupiłem, a później poczytałem forum itp.
Tutaj moje pierwsze krokusy zakwitły:

Sonia[cyma2704], Angelika[drakka] dziękuję za pochwałę ranników, hmm nie znam się ale jakoś słabo się rozrastają...
Aga[jagusia111], dziękuję no juki już odziedziczyłem w spadku, więc pierwszy raz jak zakwitły to pięknie wyglądały
Tutaj moje czosnki ozdobne, w tym roku chyba więcej niż dwa będą, co oznacza, że cebulki się rozmnożyły hehe

Elu[pela11], etykietki tworzyłem w specjalnym programie, który udostępnił kupujący na alle..o i samemu można było tworzyć swoją wizję
pomoc w ogrodzie mam, gdyż rodzice mieszkają rzut beretem od działki i często mnie wspierają swoją pomocą.
Norbert[norbi007], co prawda to prawda szaleństwo ogrodowe mnie wciągnęło, nie sądziłem że aż tak mnie to pochłonie ale stało się
Tulipanki coraz większe, część też zwiększyła swoją ilość więc będzie co rozsadzać

Gosiu[Margo2], jak na razie narcyzy kwitły ładnie nie mogę narzekać
hmm może Twoje coś podkrada i zjada?
Mariusz[gloff] dzięki
Hmm nie wiem co wsadziłem w tym miejscu hehe więc albo lilie albo coś innego tu wschodzi

Aprilku ja też pierwszy raz winko robiłem i muszę powiedzieć, że nic trudnego hehe polecam!
Iwonko[Iwonka1] dziękuję bardzo za życzenia
Bogusiu[bwoj54], winko smaczne, u mnie ziemia też mokra, w tym tygodniu więcej słońca było to może podsuszy, chociaż na weekend zapowiadają deszcz...
No i na koniec moje piwonie, ledwo co widać ale wystawiły noski

Alicjo[Alicja125] doczekasz się i swojej działeczki i będziesz szaleć jak i my wszyscy, będziesz tylko czekać na wolną chwilę, żeby udać się na działkę i coś porobić lub wypocząć
Piotrek[buum] widzisz zawsze coś do człowieka się przyczepi i nie ma czasu na działkę jechać nowe foty porobić, no ale u Ciebie za to praca wre... zazdroszczę!
Aniu[aneczka1979] tak 15 kupiłem, oczywiście sugerując się wyglądem a nie łatwością uprawy, więc pewnie osiwieję do wiosny hehe, bo poznam wszystkie problemy z powojnikami, gdyż wszystkie wielkokwiatowe zamówiłem, no ale jestem dobrej myśli, szykuję im specjalną pergolę no i trzeba będzie później jakąś osłonkę im wymyślić, chociaż za każdym razem czytam i wiem mniej hehe zamiast więcej, jedni doradzają podsypać korą inni nie, to znowu podsadzić czymś to znowu nie i człowiek taki zakręcony :P
Lenka[Carmelka00] nie robiłem jeszcze nalewek, to moje pierwsze winko w życiu, ale myślę, że i przyjdzie czas na nalewki

A tutaj lista moich zamówionych clemków, oczywiście jak przyjdą zrobię zdjęcie i się pochwalę: Maria Skłodowska-Curie, Beauty of Worcester, Blue Light, Jerzy Popiełuszko,Kaiser, Little Mermaid, Multi Blue, Patricia Ann Fretwell 'Pafar', Morning Sky, Grunwald, Perida, Rosamunde, Utopia, Roko-Kolla

Tutaj moje pierwsze krokusy zakwitły:

Sonia[cyma2704], Angelika[drakka] dziękuję za pochwałę ranników, hmm nie znam się ale jakoś słabo się rozrastają...
Aga[jagusia111], dziękuję no juki już odziedziczyłem w spadku, więc pierwszy raz jak zakwitły to pięknie wyglądały

Tutaj moje czosnki ozdobne, w tym roku chyba więcej niż dwa będą, co oznacza, że cebulki się rozmnożyły hehe

Elu[pela11], etykietki tworzyłem w specjalnym programie, który udostępnił kupujący na alle..o i samemu można było tworzyć swoją wizję

Norbert[norbi007], co prawda to prawda szaleństwo ogrodowe mnie wciągnęło, nie sądziłem że aż tak mnie to pochłonie ale stało się

Tulipanki coraz większe, część też zwiększyła swoją ilość więc będzie co rozsadzać

Gosiu[Margo2], jak na razie narcyzy kwitły ładnie nie mogę narzekać

Mariusz[gloff] dzięki

Hmm nie wiem co wsadziłem w tym miejscu hehe więc albo lilie albo coś innego tu wschodzi

Aprilku ja też pierwszy raz winko robiłem i muszę powiedzieć, że nic trudnego hehe polecam!
Iwonko[Iwonka1] dziękuję bardzo za życzenia

Bogusiu[bwoj54], winko smaczne, u mnie ziemia też mokra, w tym tygodniu więcej słońca było to może podsuszy, chociaż na weekend zapowiadają deszcz...
No i na koniec moje piwonie, ledwo co widać ale wystawiły noski

Alicjo[Alicja125] doczekasz się i swojej działeczki i będziesz szaleć jak i my wszyscy, będziesz tylko czekać na wolną chwilę, żeby udać się na działkę i coś porobić lub wypocząć
Piotrek[buum] widzisz zawsze coś do człowieka się przyczepi i nie ma czasu na działkę jechać nowe foty porobić, no ale u Ciebie za to praca wre... zazdroszczę!
Aniu[aneczka1979] tak 15 kupiłem, oczywiście sugerując się wyglądem a nie łatwością uprawy, więc pewnie osiwieję do wiosny hehe, bo poznam wszystkie problemy z powojnikami, gdyż wszystkie wielkokwiatowe zamówiłem, no ale jestem dobrej myśli, szykuję im specjalną pergolę no i trzeba będzie później jakąś osłonkę im wymyślić, chociaż za każdym razem czytam i wiem mniej hehe zamiast więcej, jedni doradzają podsypać korą inni nie, to znowu podsadzić czymś to znowu nie i człowiek taki zakręcony :P
Lenka[Carmelka00] nie robiłem jeszcze nalewek, to moje pierwsze winko w życiu, ale myślę, że i przyjdzie czas na nalewki