Ogród Biedronki641 cz.5
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Alu , a u Ciebie to już wiosennie , krokusy jak słoneczka wyglą
dają
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Moje przylaszczki widziałam wczoraj w pąkach a różowe jeszcze niewidoczne...
Krokusiki już ładnie Ci kwitną
moich jeszcze nie widać w ub.sezonie przetrzebiły je dziki a nowych nie dosadzałam...Ostatnio w koszyku znalazłam jakieś cebulki kupione jesienią...

Krokusiki już ładnie Ci kwitną
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Czemu ja nie mam przylaszczek? No czemu?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
U mnie tylko przylaszczka różowa pełna lada moment zakwitnie inne śpią jeszcze , za mało słońca .
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Widzę Alu że żółty na czele, ale inne kolorki też pomału się przebijają. U mnie na razie same kiełki więc zielono mi 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Marta tylko jeden gatunek krokusów kwitnie i to stare nasadzenia i do słońca. Inne będą kwitnąc lada dzień ale mam też takie,że dopiero wychodzą. Ranniki zaznaczam patyczkami by właśnie ich nie zmarnować. Zresztą wszystkie maluchy mają znaczniki. U mnie też pogoda nieciekawa. Pomimo tego grzebałam na rabatach, bo wiele wczesno kwitnących cebul na wierzchu i przy nich byłam.
Sławku to przylaszczka nobilis o większych kwiatach. Teraz mam wrażenie ,że to zwykła niebieska. Obym się nie myliła. To bulb, mam z wymiany ale mam też kupione na jesieni może będzie też ładna kępa , taka jaku Ciebie.
Tereniu wiosna chce nadejść ale się jeszcze nie śpieszy.
Maryniu moje przylaszczki też czekają na
Jerzy nie wiem czemu nie masz przylaszczek. To moja druga miłość po miłkach. Muszę mieć wszystkie dostępne odmiany.
Gieniu zakwitła Bealardii . Inne zapaczkowane czekają na słonce, którego nie ma. W tym Roku Rubla Plena jest nawet ładna.
Aga coś kwitnie i nie tylko w żółtym kolorze, bo przebiśniegi, śnieżyca wiosenna, zimowit wiosenny .
Zakwita kolejny zimowit wiosenny. Może jutro,pojutrze będzie ładniejszy.

[/
[url=https://imageshack.com/i/poJgAhK8j]

Przylaszczki już nie długo

Inne krokusy też w pogotowiu.

Marketowy
Marta tylko jeden gatunek krokusów kwitnie i to stare nasadzenia i do słońca. Inne będą kwitnąc lada dzień ale mam też takie,że dopiero wychodzą. Ranniki zaznaczam patyczkami by właśnie ich nie zmarnować. Zresztą wszystkie maluchy mają znaczniki. U mnie też pogoda nieciekawa. Pomimo tego grzebałam na rabatach, bo wiele wczesno kwitnących cebul na wierzchu i przy nich byłam.
Sławku to przylaszczka nobilis o większych kwiatach. Teraz mam wrażenie ,że to zwykła niebieska. Obym się nie myliła. To bulb, mam z wymiany ale mam też kupione na jesieni może będzie też ładna kępa , taka jaku Ciebie.
Tereniu wiosna chce nadejść ale się jeszcze nie śpieszy.
Maryniu moje przylaszczki też czekają na
Jerzy nie wiem czemu nie masz przylaszczek. To moja druga miłość po miłkach. Muszę mieć wszystkie dostępne odmiany.
Gieniu zakwitła Bealardii . Inne zapaczkowane czekają na słonce, którego nie ma. W tym Roku Rubla Plena jest nawet ładna.
Aga coś kwitnie i nie tylko w żółtym kolorze, bo przebiśniegi, śnieżyca wiosenna, zimowit wiosenny .
Zakwita kolejny zimowit wiosenny. Może jutro,pojutrze będzie ładniejszy.

[/[url=https://imageshack.com/i/poJgAhK8j]

Przylaszczki już nie długo

Inne krokusy też w pogotowiu.

Marketowy
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No ja też nie wiem. BTW, miłków też nie mam. 
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Ala, wydawałoby się, że u Ciebie zimniej, a tymczasem wiosna startuje szybciej niż u mnie.
Sporo już Ci kwitnie. U mnie marnie. Zimno i wszystko siedzi bez postępów.
Nawet ptaszarnia nie chce odlecieć od karmników.
Sporo już Ci kwitnie. U mnie marnie. Zimno i wszystko siedzi bez postępów.
Nawet ptaszarnia nie chce odlecieć od karmników.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Ależ u Ciebie wiosennie się zrobiło, cudne kwitnące rośliny już masz
. Wiosna w tym roku jakaś taka nijaka i trafić nie może
zimno jak nie wiem co i mało tego słońca mamy. Liczę po cichu, że to w końcu się zmieni i wtedy rośliny ruszą z kopyta
. Pozdrawiam i słoneczka życzę
.
- Basik22
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 9 mar 2017, o 12:33
Witaj Alu
Muszę pochwalić twój ogród jest piękny, może mój będzie równie ładny gdy osiągnie wiek 12 lat. U nas na razie zimno i tylko niepewnie wyglądają a właściwie wystawiają swoje czułki krokusy i tulipanki. Nie mogę doczekać się wiosny, lubię przyglądać się jak budzi się życie. Będę odwiedzać cię i podziwiać twoje dokonania i uczyć się.
Muszę pochwalić twój ogród jest piękny, może mój będzie równie ładny gdy osiągnie wiek 12 lat. U nas na razie zimno i tylko niepewnie wyglądają a właściwie wystawiają swoje czułki krokusy i tulipanki. Nie mogę doczekać się wiosny, lubię przyglądać się jak budzi się życie. Będę odwiedzać cię i podziwiać twoje dokonania i uczyć się.
Pozdrawiam Basia
Początki w moim ogrodzie
Początki w moim ogrodzie
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu przylaszczkom zimno nie straszne, już kolor pokazały.
Do mojej zajrzałam dzisiaj, ledwo paki widać, ale mam zwykłą. Masz rację, że zdrowie ważniejsze, niż wypucowane rabaty.
Trochę dziś posprzątałam, w słońcu było całkiem przyjemnie.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Wiosna niby nadchodzi ale jakoś przyjść nie może. Zimno, brak
czyli
Wszystko skulone od zimna czeka na słoneczko. Dziś może z pół godziny wyszło i wtedy wyszłam z aparatem. Coś ruszyło ale słabo.
Jerzy ja Cię nie zmuszam do posadzenia przylaszczek czy miłków, bo to moja miłość. Jednak radzę by je wprowadzić do ogrodu, bo to wczesno kwitnące cudeńka.
Marysiu uważam ,że były lata ładniejsze,kiedy wiosna przychodziła do mnie wcześniej,niż w tym roku. A ptaków w teraz mam więcej niż przez zimę. Czyżby skończyło się dla nich żywienie. Przez zimę miałam sikorki, które dziobały słoninę. Teraz w karmniku żywią się słonecznikiem a w ogrodzie dziobią co popadnie. Nawet się nie płoszą .
Ewelina masz rację.Wiosna nadchodzi ale przyjść nie chce. Brakuje słońca i te biedne rośliny stoją w miejscu.
Basik22 witam Cię w moim wątku. Twój ogród będzie piękny , bo Tworzysz go od podstaw i przy pomocy forum. Ja sadziłam swoje łupy ,gdzie było miejsce. Teraz muszę to zmienić.
Zapraszam. Zaglądaj i pytaj. Jeśli będę mogła to chętnie podpowiem, choć sama uczę się na błędach.
Soniu przylaszczki niektóre ładne ,inne są gorsze niż w zeszłym roku. Chcą kwitnąć ale brak
im przeszkadza. Były już ładniejsze dni to coś porobiłam na rabatach. Potem zrobiło się zimno to nie było sensu wychodzić i marznąć. Obrobiłam aleje jedną i drugą stronę,trójkąty. skalniak,hostwisko. Najgorszy w tej chwili jest ogród z letnimi. Tam nic nie ruszyłam jeszcze.
Zapraszam na dzisiejsze fotki z mojej skromnej wiosny.

Nobilis , stara przylaszczka

Nobilis nn. Pierwszy raz u mnie kwitnąca.

Colchicum hung Wolebit Star

Cebulica
Iryski już lada dzień zakwitną.

Przebiśnieg ikaryjski wyszedł w końcu.

Rannik w końcu się otworzył.
Wiosna niby nadchodzi ale jakoś przyjść nie może. Zimno, brak
Wszystko skulone od zimna czeka na słoneczko. Dziś może z pół godziny wyszło i wtedy wyszłam z aparatem. Coś ruszyło ale słabo.
Jerzy ja Cię nie zmuszam do posadzenia przylaszczek czy miłków, bo to moja miłość. Jednak radzę by je wprowadzić do ogrodu, bo to wczesno kwitnące cudeńka.
Marysiu uważam ,że były lata ładniejsze,kiedy wiosna przychodziła do mnie wcześniej,niż w tym roku. A ptaków w teraz mam więcej niż przez zimę. Czyżby skończyło się dla nich żywienie. Przez zimę miałam sikorki, które dziobały słoninę. Teraz w karmniku żywią się słonecznikiem a w ogrodzie dziobią co popadnie. Nawet się nie płoszą .
Ewelina masz rację.Wiosna nadchodzi ale przyjść nie chce. Brakuje słońca i te biedne rośliny stoją w miejscu.
Basik22 witam Cię w moim wątku. Twój ogród będzie piękny , bo Tworzysz go od podstaw i przy pomocy forum. Ja sadziłam swoje łupy ,gdzie było miejsce. Teraz muszę to zmienić.
Zapraszam. Zaglądaj i pytaj. Jeśli będę mogła to chętnie podpowiem, choć sama uczę się na błędach.
Soniu przylaszczki niektóre ładne ,inne są gorsze niż w zeszłym roku. Chcą kwitnąć ale brak
Zapraszam na dzisiejsze fotki z mojej skromnej wiosny.

Nobilis , stara przylaszczka

Nobilis nn. Pierwszy raz u mnie kwitnąca.

Colchicum hung Wolebit Star

Cebulica
Iryski już lada dzień zakwitną.

Przebiśnieg ikaryjski wyszedł w końcu.

Rannik w końcu się otworzył.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Przylaszczki bogato kwitną, a zimowit wiosenny zachwycający. Niestety mój przebiśnieg ikaryjski, już się nie pokazał, a p.Elwesa stał w wodzie i cebulki zgniły. U mnie paskudne błoto i też zimno, a noce z przymrozkami do -6. Przez dwa dni trochę poświeciło słońce, a dzisiaj ciemno i znów ma padać deszcz.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ala, trzeba przyznać, że słońce nas ostatnio nie rozpieszcza. Mimo, że wiele kwiatów stoi w pączkach to trafić na kilka promieni bardzo ciężko. Wczoraj miałam takie przebłyski i gapiłam się jak zauroczona jak to wszystko zaczęło się rozkwitać. Niestety trwało to nawet niecałą godzinę.. i znowu ponuro
Przylaszczek u mnie nie ma. Tym bardziej podziwiam u innych, bo kolorkami i budową wprost zachwycają
Przylaszczek u mnie nie ma. Tym bardziej podziwiam u innych, bo kolorkami i budową wprost zachwycają
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Faktycznie pogoda do luftu, jedyna radość to wiosenne kwiecie.
Colchicum hung Wolebit Star cudny, taki delikatny. 
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;