Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Aguś troszkę tulipany podrosły, ale teraz nie rosną wcale. Ziąb straszny, dobrze, że przymrozków nie ma.
Piękny aniołek, uwielbiam z kamienia. Chyba sobie kupię kilka figurek z kamienia ;:173
Tęsknię za krokusami, Twoje już kwitną :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O rany! ile krokusów :D a moje śpią i śpią :? Agnieszko bardzo mi się podoba bohater Twojego wątku dopełnił (pozwolę sobie po polsku) ogród warzywny. Myślę, że w tej mądrej księdze wyczyta dużo porad dla Ciebie ;:306
Zdrówka kochana ;:196 jak się wyśpisz będzie lepiej ;:19
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Lady Killer wyjątkowo piękna,przyjdę zobaczyć,jak całkiem zakwitnie.Aniołek słodki :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniołek pięknie wygląda :wink: Agnieszko,też patrzałem na te podpórki na pnącza z Lidla i jakoś nie mogłem dla nich zastosowania znaleźć a bardzo mi się podobały te z ptakami.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Aguś
Bardzo fajny i nietypowy anioł. Spory jest. Żeby tylko nie popękał na mrozie. Będzie niesamowicie, gdy warzywa urosną.
Będę żałować swojej wieśniackiej koncepcji warzywnika, ale cóż ogród musi pasować do domu i posesji.
Z tymi bylinkami w kapersach to szaleństwo, taka ilość :D życzę, żeby nie było takich pomyłek jak w tych ze Stonki - np.słoneczniczki zamiast przegorzanów.
Ago fioletowe maki pełne - nasionka ma forumowa JolantaG ,która sprzedaje roślinki.
Krokus z fioletowymi pasami piękny :!:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Dominiko no coś Ty, ten mały łobuz może uchodzić za aniołka tylko chwilę, póki się nie rozbryka i nie pokaże różków :wink: A co do aniołka to mam nadzieję, że mi kiedyś nocą nie "odfrunie", jak mnie straszy M. Chyba dobrze że jest taki ciężki :wink:

Małgosiu tak, na wejściu do warzywnika są sadzone rok temu powojniki Przydałoby się wyplątać je z tej kratki i oprzeć już o pergolę, ale chyba dopiero w weekend ją postawimy. Wzdłuż granitowych płyt posadziłam kilka kępek barwinka i rozchodnika, wyrwałam go z wyrastającej piwonii, żeby miała więcej miejsca. Na tym kwietniku ze zdjęcia nie będę chyba sypać kory, póki te kępki nie zaczną zagrażać bylinom dam im się rozrastać, żeby nie było takiej gołej ziemi.
A między płytkami posieję niedługo karmnik ościsty, bardzo mi się podoba coś takiego:

Obrazek

Iwonko dziękuję w imieniu aniołka. Mi też się spodobał ;) Ale się cieszę, że już kwitną krokuski, tak wiosennie się zrobiło ;:138

Obrazek

Seba u Was nie ma przymrozków? U mnie ostatnie dwie noce mrozik łapał, wczoraj nawet zaczął z wieczora. Jak jest takie bezchmurne niebo i pełnia często przychodzi z przymrozek. Twoje krokusy też niedługo zakwitną ;:333

Marysiu przydałoby mi się, jakby mi tak szepnął kiedyś jakąś dobrą radę. Niech czyta uważnie :wink: I nie wpuszcza mi w uprawy ślimaków! ;) Dzięki ;:196 jest lepiej, został tylko katar, ale dziś sobie odpocznę i może się też poprawi ;:333

Mirko to ja ją dziś dla Ciebie obcykałam, mam tylko aparat w telefonie, a takim małym kwiatom zupełnie nie umiem zrobić zdjęcia, ale coś tam widać ;)

Obrazek Obrazek

Mariusz a ja mam takie niższe pnącza i mi się takie przydadzą. Może nawet staną przy tej ściance gdzie mają zdjęcie zrobione, bo tak sobie myślę, że przy południowej roślinkom też będzie lepiej, podeprze mi tunbergie.

Agnieszko wiesz, nawet nie pomyślałam, że może na mrozie pękać :oops: Kupiłam go jesienią, ale miałam bałagan w warzywniku, bo rosły w nim brukselki i tak spędził zimę w komórce, gdzie temperatura jest praktycznie taka sama jak na dworze. Mogłabym go tam chować, ale co by to dało... :|
Oj byłoby mało zabawnie, jakby mi wyrósł słonecznik gdzieś np na skalniaku :wink: Już kupowałam byliny z tego sklepu i nawet rosło to, co miało, mam nadzieję, że się nie zawiodę :wink: Mam już nasionka tych maków od Joli ;:138 . Jola spełniła moje marzenie o posiadaniu lilii Candidum, takiej jak z babcinego ogrodu. Chciałam też mieć mak wieloletni i szukałam takiego w kapersie, ale niestety u mnie ich nie było. Aguś dla mnie też ten krokus najpiękniejszy jest, no wiadomo, fioletowy :lol:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jak już wyszłam oglądać na słońcu tego krokuska, to przy okazji kilka zdjęć zrobiłam.
Pisałam już, ze doczekam się kwiatów na magnolii? Ale jestem ciekawa, czy zakwitnie tak jak na etykiecie :wink:

Obrazek

A tu chyba śnieżnik wychodzi? Nie mam do niego etykietki a dostałam go gratis do zamówienia.

Obrazek

Trochę mi wstyd pokazywać, co się dzieje w tunelu bo wygląda to mało elegancko...Podłoga coraz bardziej zastawiona, na środku stoi grzejnik olejowy (który nocą podnosi temperaturę o dobre 10 st) na regale nie wcisnę już ani doniczki, pod ściankami uszczelniające "gałganki" z agrotkaniny... Za dwa dni doniosę tam sześć kolejnych tac z kwiatami, bo potrzebne mi miejsce na parapetach dla pomidorów. Wtedy nauczę się też latać, bo nie będzie jak przejść :wink:

Obrazek

Moje wysiane pierwiosnki wygrywają konkurs na najwolniej rosnące rozsady, od stycznia do marca udało im się osiągnąć wielkość jakiś 2 cm :wink: :

Obrazek

Sałaty:

Obrazek

Myślałam, że posiałam tylko po kilka nasion :wink: To co tu robi taki tłok? :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karmnik ościsły-fajna roślina, ciekaw czy z siewu można go rozmnożyć?
Rozsadę masz Aga piękną .....i jaka już dorodną. ;:215
orlik755
200p
200p
Od: 30 paź 2012, o 14:02

Post »

Aguś, aniołek piękności wielkiej. Gdzie go zakupiłaś?
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kilka nasion :;230 :;230 :;230 A fruwać nauczy Cię aniołek ;:108
Rośnie Ci wszystko jak zaczarowane, aż miło popatrzeć. Ale zamiast siatki koniecznie wstaw gumę, inaczej nic z tego ;:224
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Witaj.
Przeglądając wątki na forum, trafiłam na Twój.
Będę zaglądać. Jesteś bardzo pracowita, widać piękne efekty ciężkiej pracy.
Warzywnik taki czyściutki, jak Ty to robisz? ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aga, jak Ty to wszystko ogarniasz to ja w głowę zachodzę. :shock: Tyle wysiewów, że nie ma gdzie nogi wcisnąć, a jeszcze pomidorki piszesz, że dojdą. Ja chyba też już posieję, nazbierało się tych odmian, że sama nie wiem co wybrać.
Karmik ościsty siałam kiedyś i udało mi się kilka sadzoneczek pozyskać. Rośnie to cudo średnio u mnie, a zimą troszkę podupadł, ale czytałam, że dość dobrze odbija, więc czekam na jego wzrost.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Aguniu, zacznę od aniołka, żeby nie zapomnieć. Takie figurki powinno się chować na zimę, ale nie ze względu na samą temperaturę, bo ta jej nie grozi. Natomiast jeśli materiał zawilgotnieje i przyjdzie mróz, to go po prostu rozsadzi i popęka. Szkoda by było, więc może lepiej zimować go pod dachem.
Co do rozsad, to podziwiam i chylę czoła! Nie porwałabym się na takie ilości, nie mam ani gdzie, ani kiedy. Jak to wszystko wyrośnie, to pewnikiem trawnika ubędzie :) Pięknie, widać, że roślinki Cię lubią, wręcz kochają!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aga ale masz napęd do pracy, ;:180 pierwsze kolory cebulowych urocze i dodają siły. ;:108 Moja turzyca wreszcie postanowiła rosnąć, dużo wzeszło, musisz być cierpliwa. :) Fizyka, Obrazek nigdy jej nie kochałam. Mam nadzieję, że M ci uwierzył, że pracy w ogrodzie będzie mniej. ;:306 Warzywnik coraz ciekawiej wygląda, pożyteczny i kolorowy będzie. ;:138 Nad karmnikiem się zastanów. Mam do kilka lat, niestety przerasta chwastami, które trudno usunąć nie niszcząc go. ;:108 Wstyd mi jak widzę twoje dorodne siewki. :oops: Niech słońce wreszcie je ogrzeje, żebyś się nie stresowała.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Agnieszko, piękne te Twoje siewki, podziwiam, że przy małym dziecku, masz wszystko tak zadbane, wiem, ile to wymaga pracy.

Potager z aniołkiem ;:333

Pozdrawiam Irena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”