Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Oj Tereniu,tej pracy przy gałęziach nie zazdroszczę,ale taki sprzęt to mogłabym mieć u siebie. :lol:
Mój stos gałęzi dziś też przerobił się na zrębki i to nawet wielki stos zrębek.Okazało się wczoraj,że sąsiad ma swój sprzęt,taki potężniejszy,nawet grubsze gałęzie pocięte.Tylko teraz nie bardzo wiem co ja mam z tym "zrębkowym dobrem" zrobić :roll:

Starych drzew zawsze żal,ale jak trzeba to trzeba.Bezpieczeństwo najważniejsze.
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu!
znowu coś się zacięło w powiadomieniach, a ja nie dociekałam bo coś mnie dopadło. Wczoraj się wkurzyłam i wezwałam porządnego lekarza, no i diagnoza jest, leki też...teraz tylko będzie lepiej. Machina do gałęzi jest trochę podobna do mojej tylko kolorystyka inna. Moja świetnie się spisuje, tylko felerna operatorka nie dała rady wszystko przepuścić. No i trzy drzewa czekają dalej na wycięcie. Bardzo się cieszę z tych zrębków, podsypuję krzaki i już się cieszę że chwastów będzie mniej :heja a grządkę zrębkową na jarzyny też zmajstruję ;:333 Popatrz lipa w środku była spróchniała ale paliwo do kominka będzie na jakiś czas. Tereniu nie martw się tym co Cię czeka, bo jeszcze dopadnie Cię coś podobnego do mojej przypadłości a wtedy już nic nie zrobisz dopóki nie dojdziesz co Ci jest.
Rozgardiaszem się nie przejmuj wszystko wróci z powrotem tylko zdrowie najważniejsze!
Pozdrawiam Cię i życzę pomyślności dla Was obu i sił do budowy. Jak już stanie domek przyjedziemy na oblewanie ;:196 ;:4 z roślinami i będzie co dosadzać :D
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu widzę ,że juz ostro wzielas się za prace ,ja dopiero w przyszłym tygodniu mam zaplanowane prace czyszczące na działce,jeśli pogoda pozwoli,mam też zamiar po pikować siewki papryki i heliotropów i poczynić wysiewy kwiatów i pomidorów,ale zobaczymy ,bo ostatnio czasu mi brak na wszystko i nie wiem czy dlatego ,że wolniej się ruszam czy co ;:223 .Życzę Ci dużo zdrówka i siły ,bo zaczyna się czas kiedy bedziemy tego potrzebowały ;:108
Pozdrawiam Teresa :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu fajnie że będziesz miała czym palić w kominku :) Faktycznie jak była pusta w srodku i stała na przejeździe to jest argument za ... z pewnością zamiast na Twojej działeczce będzie nie jedno drzewko :) Zdrówka i optymizmu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tak Tereniu --Moszonki to nasionka :wink: Dzięki za opis tej rozdrabniaczki do gałęzi, powinnam też ja mieć , u mnie stale dużo gałezi bo i spory sad i nie tylko. Dobrze ,ze masz już tę wycinkę za sobą, my jutro chyba zaczniemy . Cieszę sie ,ze w ogóle mogę , bo aż mam wilgoć w domu od stałego zacienienia i zagraza domowi bo b. blisko rośnie . Tereniu , ja powiem jak Marysia--nie przejmuj się bałaganem na działce, wyobraź sobie jaki będzie efekt jak wszystko pomału zrobicie . Porównasz zdjęcia i będziesz szczesliwa :) i nie ma co się mocno spieszyć, nie mamy 20 lat :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, przystopuj kochana. ;:196
Oszczędzaj siły i zdrowie. ;:167
Robota nie zając, nie ucieknie. ;:185 Przed Wami jeszcze cały sezon, ;:108 nie warto się przemęczać.
Wiem coś o tym. ;:108
Nawet jeśli czegoś nie zdążycie zrobić, świat się nie zawali. ;:131 Zawsze można wszystko zrobić później i cieszyć się nie tylko wykonaną pracą, ale też zachowanymi siłami i zdrowiem niezbędnym do dłuższego działania. :tan
Dużo siły życzę, dobrej pogody i zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Amelko ;:196
Praca przy gałęziach to sama przyjemność i gimnastyka za darmo żeby tylko pogoda była ;:306
To Ci się udało z tym rozdrabniaczem - super sąsiad ;:333
Zrębkami podsypuj sobie drzewa i krzewy - z czego masz te zrębki ?? bo to zależy co możesz podsypać .
Trochę szkoda mi tej lipy ale trudno .
Pozdrawiam wiosennie .
Witaj Marysiu !!
Z tymi powiadomieniami to ja ciągłe tak mam , muszę się bardzo pilnować bo mi się potem robią zaległości , nie wiem co się dzieje ??
Bardzo się cieszę że jest lepiej ze zdrówkiem i że lekarz trafił z diagnozą ;:196
Moja machina do gałęzi też daje radę - czasami z M. stoimy i na zmianę dokładamy gałęzie , jeszcze trochę mi zostało . Drewna z lipy jest dużo , tylko żeby teraz kominek był :D Marysiu żeby pogoda była inna to i nastawienie by było a tak co dzień szaro , ciapie , leje , wieje i nic nie da się zrobić .
Bardzo dziękuję za życzenia i oby się spełniły ;:196 Na oblewanie już zapraszam ;:180
Tereniu witaj muszę pracować i sprzątać bo jak zaczniemy wyburzać domek to potem już nie będę mieć czasu .
ja heliotropy dopiero posiałam , ciekawe kiedy wzejdą ?? a mam jeszcze całe mnóstwo nasionek do wysiania łącznie z pomidorami .
Kochana ja też mam takie wrażenie ze wszystko mi wolniej idzie :D
Bardzo Ci dziękuję za życzenia i odwzajemniam ;:196
Ewuniu tylko kominka nie ma ;:306 drewna mam sporo .
Ja już posadziłam kilka drzew na działce a ile jeszcze posadzę ;:108
Dzięki bardzo i też Ci zdrówka życzę ;:196
Karolinko kupuj rozdrabniarkę ani się nie zastanawiaj - ja już dawno planowałam i tak mi schodziło .
Życzę powodzenia im wcześniej zaczniecie tym szybciej skończycie i mniej będzie strat bo kwiatuszki już coraz większe i mogą się uszkodzić .
Kochana wyślę Ci nasionka Moszenek ale i dorzucę gałązek jak bawisz się w ukorzenianie - może się uda :D
Lucynko dziękuję za wszystko ;:196
Tak wiem że robota nie zając ale widzisz trzeba wykradać bo pogoda nie sprzyja i nie można sobie jej rozłożyć na dłużej .
Ja się nie przemęczam i dlatego to tak się wszystko wlecze , a z drugiej strony chciałbym żeby już coś było widać że się coś robi a tu odwrotnie - coraz większy rozgardiasz :)
Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny , wsparcie , życzenia ;:4

a teraz pokaże co mi zakwitło w domu

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu nie od razu Kraków zbudowano... Tak to już jest, że zanim zrobi się porządki, to najpierw robi się jeszcze większy bałagan :wink: Gdy słoneczko się wreszcie pokaże to wszystko "samo się zrobi" :D, bo od razu powera dostajemy. Stare drzewa są piękna, ale gdy rosną tak blisko budynków lepiej nie ryzykować... Zwłaszcza biorąc pod uwagę wichury, które jakoś coraz częściej nas nawiedzają ;:222
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Tereniu :wit
Widzę,że roboty masz ho ho ho a może i jeszcze więcej ale widać również,że krzepy masz niemało i uporasz się z uprzątnięciem obejścia w try miga jak mawiał mój dziadek ;:138
Nie myśl sobie,że jak do Ciebie zaglądam to tylko na ostatnią stronę,nie nie ;:185 ,lubię w Twoim wątku sięgnąć bardzo często wstecz ;:108 No i zajrzałem tym razem na str.32 wow co za piękne widoki,aż nie do uwierzenia,że ogród może wyglądać tak cudownie to wprost
baśniowy ogród ;:215
Przecudowne kwitnienia,wszystko zrobione pod linijkę i aż dziw bierze,że tak pięknie można urządzić ogród ;:433
Wiesz,tak sobie myślę,że tak pięknego drugiego ogrodu nie znajdziesz nigdzie,no chyba w raju ;:108 Należy Ci się za to multum podziękowań ;:180 ;:180 ;:180 i buziaczków ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo,dużo zdrówka :wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu nawet jak jeden sezon będzie mniej udany to naprawdę nie dramat, teraz macie inne priorytety i tego się trzymaj! Czy to agapant kwitnie w domu?
Mam niebieskiego ale kwitł mi dopiero raz, już mu dałam nawozu i liczę że wiosną się odwdzięczy :D
Słonka i pogody życzę, ale wiesz u nas nie jest najgorzej, bo u mojego kolegi w Illinois spadło 30 cm śniegu ! makabra, a jeszcze parę lat temu montbrecje zimowały mu bez problemu. Wszystko się pokiełbasiło ;:306
Trzymaj się i nie daj się ;:4 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, zajrzałam, by zobaczyć, czy już odespałaś noc. ;:1
Domyślam się, że znowu ciężko pracujesz na działeczce. ;:63
Nalegam więc: odpocznij. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,powolutku wszystko zrobicie i ogród też sie uprzątnie,u mnie też taki rozgardiasz ,nie mogę tego opanować ,w jednym miejscu coś dorabiam ,w drugim przerabiam ,przesadzam , rozmnażam a mojej pracy nie widać w ogrodzie ,wydaje mi się ,ze wszędzie bałagan,to już całą lipę wycięliście?,fajnie takie ułożone szczapy w ogrodzie będą wyglądać,pozdrawiam ,dużo zdrówka i siły życzę ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja myślałam, że masz więcej starych drzew z tyłu ogrodu.
Aparat robi zmyłkę
Kiedy zaczynacie domek?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tereniu a co to Ci zakwitło w domu?, to agapant?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam wieczorkiem przemiłych gości ;:4
Dzień chłodny ,i bardzo wietrzny , czasami słoneczko się pokazało na sekundę .
Na reszcie skończyłam cięcie gałęzie lipy i wzięłam się za porządki .
Małgosiu ja to wszystko wiem ale jakoś nie mogę jak jest taki bałagan.
Dzisiaj słoneczko chciało się przebić przez chmury ale nie dało rady .
Miałam takie rozdarte serce - szkoda mi było tej lipy ale teraz już wiem ze dobrą decyzję podjęliśmy , kiedyś sama by się wywaliła .
Witaj Arku :wit
Bardzo się cieszę ze do mnie zaglądasz i to nie tylko na ostatnią stronę - lubię czytać Twoje wpisy :D
To nowa działka - właśnie minęło trzy lata jak podpisaliśmy umowę , pierwszy rok to było odchwaszczanie i sprzątanie bo nikt tam nic nie robił z 10 la albo i więcej .
Trzeci sezon a myśmy jeszcze jej nie ogarnęli do końca .
Baśniowy ogród chciałam stworzyć ale czy mi się uda ?? może za kilka lat .
Dziękuję pięknie za pochwały które dodają mi skrzydeł i motywują do dalszej pracy .
Dziękuję też za pozdrowienia i życzenia - odwzajemniam ;:196 :oops:
Marysiu dobrze wiesz jak to jest - nie może być nie udany , zrobię wszystko żeby chociaż troszkę się pocieszyć .
Tak - wariował agapant i kwitnie w dwóch kolorach : biały i niebieski tylko taki jaśniutki chyba z braku słońca .
Słyszałam o tym śniegu w stanach - rzeczywiście wszystko na głowie staje .
Z całego serca dziękuję ;:196
Lucynko Ty się tu nie śmiej ze mnie - fajnie tak się odprężyć .
Pracowałam wczoraj i dzisiaj i już skończyłam cięcie gałązek i wzięłam się za sprzątanie rabatek - tylko się zastanawiam czy dobrze robię bo widzę w prognozach przymrozki a ja odkrywam swoje malutkie kwiatuszki .
Dzisiaj po południu odpoczywałam bo wiatr mnie wygonił z działki , głowę mi chciało urwać ;:196
Witaj Martusiu
Ja też nie mogę ogarnąć tego rozgardiaszu ale pomalutku coś się robi , już przesadzasz ?? u mnie jeszcze nie widać co żyje a co nie , troszkę wycinam suche gałązki . Lipy stoi jeszcze dół nie ścięty bo my to sami tak na raty ( drwal się chyba wystraszył i nie przyszedł ) no i trzeba dłuższą piłę mieć do tego bo obwód to ona ma ze trzy metry , ale resztę można później . Mówisz że fajnie będzie wyglądać ?? oj będzie tego bo jak zaczniemy rozbierać ten domek to dopiero będzie rożnych pieńków .
Bardzo Ci kochanie dziękuję i wzajemnie ;:196
Gosiu to co widać gdzieś tam w tle to nie moje , to sąsiadów , ale fajnie wyglądają .
Plany były ale się zbyły , wykonawca zrobił kosztorys i wylał nam wiadro zimnej wody na nasze głowy , przywołał i postawił do pionu :( nie wiem czy w ogóle będzie domek . Musimy szukać tańszego ale mam wątpliwości czy w tym roku znajdziemy albo czy w ogóle chcemy :roll: ja już nic nie wiem .
Czasami nawet myślę sprzedać tą nową działkę i zostawić sobie tą starą i tam działać dalej .
Iwonko tak to agapant - co ja mam teraz z nim zrobić ??

tylko tyle wiosny udało mi się znaleść
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”