Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Marysiu , Iwonko już wstawiłam dobry link , Tulap mi pomógł i się otwiera . Bąbel szczęśliwy :) zobaczcie :) a ja szczęśliwa ,że wreszcie mogę pokazać mojego pupila :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wczoraj oglądałam wszystkie te filmiki i chciałoby się też ,żeby tak wszystko cudnie rosło.Skąd jednak brać tyle dobra trzeba by mieć taką maszynerię ,zeby cięła gałęzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko w nowym wątku. Wysiewy masz imponujące ;:180
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Iwonko i jak tam operacja szwagra?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, czekamy na wiadomości. ;:108
Muszą być wyłącznie pozytywne. ;:333
Pewnie jesteś zmęczona, więc odpocznij sobie. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Hej dziewczyny kochane, jestem :wit
Wiadomości są pozytywne, bo w sumie choć szwagier spuchnięty dziś bardzo, to jednak lekarze mówią, że tak ma być, no to wszystko jest tak jak powinno być ;:108
Na działeczkę tylko worki zawiozłam, bo błoto, mokro, padało i pada nadal, teraz to jeszcze wiatr zacina po szybach mocno, a ja czekam na syna aż z pracy wróci i znowu strach, w taką pogodę z Berlina, po nocy, ja to się mam, ciągle o kogoś się zamartwiam ;:185 , niech by już wiosna przyszła, to czasu na myślenie nie będzie ;:108
Lucynko no właśnie odpoczywam, na noc chruściki sobie podjadam ;:306 , ale to nic, wszystko na działce potem zostawię ;:306
Małgosiu no właśnie jak pisałam, mam nadzieję, że teraz to już będzie tylko lepiej ;:196
Jadziu właśnie muszę Adasia na taką maszynerię namówić, albo szukać kto ze znajomych ma, bo ciąć to mam co, jak nie u siebie, to na starej działce sporo gałęziówki jest, tyle, że on to zawsze na jesieni robi, więc do jesieni jest czas i na maszynę i na zbieranie patyków, gałęzi :wit
Karolciu świetnie Bąbelek szaleje z piłką, kochane to psie, ale i Wy kochani jesteście, tak ciepły, kochający domek stworzyliście Bąbelkowi ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko wciąż musisz się o kogoś martwić a czy o Ciebie też sie tak martwią z pewnością tak .Fajnie ,ze ze szwagrem lepiej teraz trzeba czasu .U nas też zacinało deszczem lecz już tak dzisiaj nie wialo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko wiadomości pomyślne to najważniejsze i niech tak zostanie ;:333
Zainspirowałaś mnie i dzisiaj z Darią sporo gadałyśmy o tych zrębkach. Obejrzałam kilka filmików i nie bardzo wiem czy on te zrębki to na trawę kładzie czy darń ściąga. Jak mi się uda wyciąć modrzewie z końca działki to też będę miała zrębki z gałęzi :D Bardzo mi się podobało co robił z truskawkami :D
Pogoda do niczego, ale u mnie dzisiaj Tłusty Czwartek i koleżanki. Tobie smacznych chruścików i dobrej nocy ;:196

p.s. nie martw się za długo w piątek to na pewno korki są :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie Marysiu mi się zdaje, że on tą darń ściągał, ale z drugiej strony, jak on na zimę kładzie 10 cm tych zrębków, to zakryte jest wszystko tak, że nie ma dostępu powietrza, to powinno gnić i dawać nawóz, no tak jak z tymi truskawkami robi ;:108 , oj przydał by się taki sprzęt do gałęzi, przydał ;:108
Jadziu no taką mam naturę, czy o mnie się martwią?, nie wiem, ale pewnie też, nie raz dali mi do zrozumienia ;:108
Dziś pogoda była marcowa, był deszcz, śnieg, wiatr i słonko, a że z rana padało, to się za pikowanie wzięłam, no i popikowałam pomidorki pierwsze, drugie dopiero wysiałam, kobeę, egzotyki, cleome, bulbine i jeszcze coś tam, niech rośnie mi pięknie :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, jest dobrze, będzie coraz lepiej. ;:63 Trzeba tylko wierzyć.
Ja też mam coś takiego w sobie, że się o wszystkich martwię, ale jednocześnie zawsze obok zaniepokojenia staram się myśleć pozytywnie. Ogólnie mogę o sobie powiedzieć, że jestem optymistką. ;:108
Tobie robota w rękach się pali, a ja tylko zdjęcia zrobiłam swoim siewkom. Niektóre z nich już wymagają pikowania. Tylko że biokalendarz każe mi jeszcze trochę poczekać. ;:108 Trochę, to znaczy do piątego marca. ;:306
Słonka ;:3 na jutro Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Kochana ale ruch w interesie! pełna wiosenka :D
Wczoraj rozmawiałyśmy z Darią i ona przypuszczała, że pod zrębki daje kartony. Jak truskawki zakrywa to młode przechodzą przez 10 cm to i chwasty by przeszły :D Ja będę próbować, bo coraz mniej siły do pielenia a uprawy poszerzam :;230 Spokojnej nocy Iwonko ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Iwonko ;:196 i ja dotarłam do nowego wątku , zastanawiałam się czemu nie dostaję powiadomień a Ty nowy watek masz ;:333
Przepiękne siewki i to już po pikowane ;:63
Super link wstawiłaś - chyba muszę go sobie zapisać i jeszcze raz obejrzeć bo nie nadążałam za nim - super sprawa , zrębki będę mieć ;:138 ;:138
Wszystko Ci się ładnie układa i dobrze - ciesze się ;:167
Serdecznie pozdrawiam i słoneczka weekend życzę ;:196
U mnie brzydko , szaro , pada i strasznie wieje .
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja mam truskawki na włókninie , trzyma wilgoć i mam mniej pielenia . Pod truskawki nie daje się zrębków bo będą gniły . Lepiej suche siano lub słomę .. Na rabatach nie mogę kłaść włókniny bo wszędzie rosną różne cebulki .. Zrębki mam w wrzosowisku i pod kwasolubami którym nie przeszkadza zakwaszanie ziemi ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale Ty jesteś pracowita, pomidorki popikowane ;:63 A ja z Bąblem cięłam bukszpan, Bąbel oczywiście pomaga, rozciąga małe gałązki po całym podwórku---ale jemu , jak wiesz , wszystko wolno, to moja radość ten psiak ;:215
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko dobre wiadomości o szwagrze przyniosłaś. Niech mu się dobrze dzieje ;:168
Masz tych siewek zatrzęsienie, i wszystkie pilnie rosną ;:63 Takie maluszki, a człowiek się cieszy jak głupi. Ale teraz już się chce zielonego i w ziemi pogrzebać ;:108 Temat zrębek mnie dotyczy, nawet nie bardzo miałabym co ciąć, ale Wy macie darmowe podłoże i nie musicie się martwić, co z tym zrobić. Jakieś takie większe, suche chabazie palę w kominku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”