Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Witam!
Deszcz, deszcz ze śniegiem, mgła, w ogrodzie błoto taki widok zostawia po sobie zima, no mam nadzieję że zostawia.

Ewelinko cóż nie robię remontu to mam czas na FO ;:306 Ogród też nie kusi, bo pogoda zrobiła się nieciekawa. Czas wypełnia doglądanie siewek i penetrowanie internetu ;:306 Na pewno dotrwamy do wiosny tylko jakoś znowu się oddala ;:oj w słońcu byłoby łatwiej. Pozdrawiam :wit

Bea ja dwa dni temu wypatrzyłam pączki prymulek i jakoś mi się tak słodko zrobiło na duszy :D

Obrazek

Błoto mam na ścieżce, bo chodzę nią dość często. Woda nie wsiąka, bo ziemia pewnie zamarznięta ;:oj
Rzeczywiście forsycja zapowiada się bogato!

Martusiu jestem, jestem to Ciebie nie było! ja myślałam że załatwiasz znowu tysiąc spraw, a Ty mi tu o jakiejś chandrze piszesz! Kochana Ty ją szybko przegoń ;:124 Wszystkiemu pewnie winna ta pogoda, bo już była nadzieja na wyjście do ogrodu to wracają szarości i opady :? Trzymaj się dzielnie, bo wiosna tuż tuż, a jak chandra nie puści to wsiadaj w swoją Polówkę i przyjedź do mnie, pokażę Ci moje parapety to może ją przegonimy. Ściskam mocno ;:196
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

A u mnie mimo odwilży jeszcze spora warstwa śniegu, nie ma na razie szans na jakiekolwiek pączki, za to róże wyglądają bardzo dobrze, mam więc z czego się cieszyć.
Prymulka wyrywna ;:63
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anido u mnie też śnieg jeszcze leży, ale w polach zaczyna znikać i jak prognozowany deszcz będzie padał tydzień to śnieg zniknie. Jeżeli to koniec zimy to ok, ale jakby miało jeszcze mrozić to lepiej niech rośliny nie będą wyrywne :D

Kilka letnich wspomnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu powiem ci, że u mnie podobnie... Szaro, buro i ponuro :D , o roztopionym "asfalcie " nie wspominam ;:306. Psiury wracają ze spaceru z ubłoconymi łapami... a ja muszę kilka razy dziennie hulać z mopem... Chwalę tego co kafelki wymyślił ;:173 ... W ogrodzie oprócz ptaszków przy karmniku ... nie ma ruchu... faktycznie forsycja jakby chciała się obudzić tylko zbyt dla niej szaro i mokro wszyscy czekają na ;:3 Miłej niedzieli :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Maska pisze:Piwonie przesadzamy w sierpniu, ale można i na wiosnę, tylko jak Twoja jest ukorzeniona to po wyjęciu z doniczki na wiosnę będzie się ukorzeniać od nowa. Na pewno się przyjmie tylko z kwitnieniem może być różnie? decyzja należy do Ciebie :D Ja pewnie zostawiłabym nawożąc odpowiednio :oops:
To chyba zrobię, jak radzisz. Chciałabym się wreszcie nimi nacieszyć ;:131 Dziękuję za podpowiedź!
Maska pisze:To mam dla Ciebie coś czego nie wyhodujesz na balkonie ;:306

Obrazek
Touché! ;:306 Choć mam wrażenie, że Jedynka byłaby zachwycona takim towarzystwem :;230

A wspomnienia lata fantastyczne! Na szczęście do tej najwspanialszej pory roku z każdym dniem coraz bliżej :tan Zaś w sprawie wiosny prymulki nie mogą się mylić... Czekamy, czekamy! ;:3
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Cześć :;230
Dawno nie zaglądałem do Ciebie.
Dzisiaj nadrabiałem- 50 stron do przeczytania ;:215
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu wiosnę przywołałaś wspominając co się działo w ubiegłym sezonie więc teraz czekamy na takie widoki. U mnie chyba już czuć...słonko świeci, na termometrze +6 a ja zabieram się i idę na wypatrzenie czegoś z zakresu wiosny.
Przyjemności na koncercie.

;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, letnie wspomnienia cudowne, ale znalezisko prymulkowe, to mód na nasze stęsknione za wiosną dusze!!! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu nawet przez moment była nadzieja na przebłyski, ale teraz jest okropnie szaro i nie widać nadziei na poprawę pogody :wink: U Ciebie psy, a ja wnoszę błoto wracając z ogrodu, bo nie mam ochoty chodzić naokoło i wracam z ogrodu przez pokój ;:223 Dziękuję i Tobie życzę miłego popołudnia i wieczoru ;:168

Anusiu nacieszysz się już niedługo, a skoro Ty kochasz rośliny to i one Ciebie kochają ;:4
Jedynka to straszny chuligan i kurczaczki wyfrunęłyby z balkonu przestraszone ;:oj Ogrzewamy się wspomnieniami, bo za oknem szaroburo a spacer jest niezbyt przyjemny. Coraz większe błoto, resztki brudnego śniegu i jedyne co cieszy to piłowanie sikorek :D Prymulka jest z ubiegłorocznego siewu i w tym roku pokaże swój urok, więc czekamy ;:168

Cześć Jureczku podziwiam, bo ja chyba przeleciałabym przez tyle stron :oops: Gdzie się podziewałeś tyle czasu :D

Krysiu to jesteś szczęśliwcem, bo u mnie od dwóch dni szarość ;:131 Dlatego wymyśliliśmy na wieczór inną rozrywkę ...pod dachem i to dużym ;:306 Nie bardzo lubię takie wielkie skupiska, ale muszę sprawdzić na żywo jak to wygląda :shock: Dzięki ;:196

Basiu szczególnie jak spojrzymy przez okno to takie małe radości dają nadzieję, że to już wkrótce Obrazek

Przyjemnej niedzieli!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Marysiu, piękne pączki prymulek, u mnie na razie kwitną tylko ciemierniki :D ale pierwsze zielone czubeczki tulipanów i krokusów zaczynają u mnie wyglądać z ziemi, na razie osłaniam je trochę korą, na wszelki wypadek, żeby ich jakieś przymrozki przypadkowe nie wzięły, ale widać, że przedwiośnie już u progu ;:138
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu idzie wiosna :tan skoro pierwiosnki takie duże i w dobrej formie.Ostatnio jak błam na działce moje niestety dłużej będą się regenerować po mrozie bez śniegu.
No to czekamy na wiosnę ;:108
Miłego wieczoru :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Marysiu napsioczyłam o makach ale sorki wstawię mój ukochany dla Ciebie

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ten pączuszek na prymulce dosłownie roztopił mi serce ;:167 Jest słodszy, niż pączki z marmoladą z róży :wink: Będę zaglądać i mu się uważnie przyglądać :tan
U mnie było dziś cieplutko, ale na forsycji nie ma ani śladu dotknięć Wiosny. Ziemia rozmarzła tak na 20 cm, a niżej-twarda na kość, zamarznięta ;:173 To trochę pocieszające, że może przetrzebiła trochę populację chrabąszcza i innych chrząszczy, które jak kukułki podrzuciły mi swój przychówek do ziemi :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,piszesz ,że u Ciebie błotko,u mnie jeszcze leży trochę śniegu,ale ziemia zamarznięta na kamień ,nie dobrze ,bo rośliny stoją w wodzie ,nie ma gdzie wsiąkać ,żeby tego nie odchorowały,piwonie mają już takie duże kły i zanurzone są w wodzie,słońca nie było przez cały dzień ,to ponuractwo mnie nie pociesza,dzisiaj zamówiłam nowe dalie ,to więcej będę mieć moich słoneczek i więcej pracy ,ale może jakoś wyrobię :uszy są tak piękne ,że się nie oparłam,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
U nas też okrutne błotko. ;:108
Te pączki prymulki to by się chciało ucałować ;:138
Marysiu możesz pokazać te nowe maty wiklinowe :) :?: