Zuziu [sweetdaisy] - w ubiegłym roku siałam sałatę na rozsadę, ale dopiero w marcu i powiem Ci, że lepiej i szybciej urosła mi rozsada z zimnego inspektu. Nie mam doświadczenia z domowym wysiewem warzyw. Tylko paprykę sieję w taki sposób.
Przykro mi, że nie mogę Ci pomóc.
Dziękuję za życzenia i wzajemnie życzę dużo zdrówka.
Danusiu [danuta z] - dziękuję.
Ponieważ czytałam gdzieś, że wprawdzie kłosowiec jest byliną, to w naszych warunkach klimatycznych potrafi zmarznąć, dlatego zebrałam trochę nasion. Tak na wszelki wypadek. Wiosną się okaże, czy przezimował.
Z dalii kołnierzykowej będziesz zadowolona, bo ma bardzo ładne kwiatki.
Mnie w ubiegłym roku sprzedawca nasion oszukał, bo z całej torebeczki nasion tej dalii kołnierzyk miały kwiaty tylko jednej rośliny.
Szałwię muszkatołową siałam w ubiegłym roku i jeśli nie zmarzła, to w nadchodzącym sezonie powinna zakwitnąć.
Ostróżka będzie Ci się sama rozsiewała i już nie będziesz musiała się martwić zakupem nowych nasionek.

Ja zbieram nasiona tej ostróżki, oczywiście na wszelki wypadek.

Dalia kołnierzykowa.
Aniu [tara] - ja też tak sobie wmawiam, ale zdaję sobie sprawę z sytuacji i jestem przygotowana na każdą ewentualność.

Dziękuję
U mnie pogoda taka sama. W dzień ciepło, na moim balkonie (południowym) dzisiaj było nawet 12*, a noce z pięciostopniowym mrozem.

Cóż, jeszcze mamy zimę i wszystko jest możliwe.
Te kwiatki, o które pytasz, to Kropliki.

Pojedynczy kwiatek kroplika.
Soniu - zamknęłaś swój wątek i nie otworzyłaś nowej części.
Mam nadzieję, że wkrótce to zrobisz. Przecież musisz pokazywać nam swoje piękności.
Te różowe to astry karłowe. One faktycznie były ładne, a miałam jeszcze białe, na których bardzo się zawiodłam. Nie dość że niezbyt ładne kępki stworzyły, to jeszcze szybko zmarniały. Coś im nie przypasowało. Nawet nasion nie wydały,
łozubacze.
Ocieplenie idzie, ale razem z deszczem i śniegiem.

Szkoda słoneczka.
Dziękuję za

i wzajemnie samego dobra życzę.

to jeden z tych białych
łozubaczy, stosunkowo najzgrabniejszy.
Marysiu [Maska] - dziękuję
Po próżnicy głowa Cię nie boli. Już ogłoszono zmiany w pogodzie. U mnie np. ma padać deszcz i deszcz ze śniegiem, a to z kolei wróży ciemne chmurzyska.
Wzajemnie zdrowego snu.

Rudbekia 'Cherry Brandy'.
Asiu [iwwa] - dziękuję Ci bardzo
Mój ogródek bywa przeładowany, ale co tam! Ja to lubię.
Zawsze nasieję jak ta głupia, a potem utykam, gdzie się da, bo każdej roślinki żal się pozbyć. Dzielę się z chętnymi, a i tak mam tego dobra zbyt wiele.
Dziękuję również w imieniu eMowych gołąbków.

Hibiskus bylinowy.
Spokojnej nocy wszystkim, kolorowych snów i
na jutro.